CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

8 nejlepších nápadů na design vily nebo rodinného domu v roce 2023

V roce 2023 se při navrhování vil a rodinných domů budou posouvat hranice, využívat přírodu a využívat nejmodernější technologie. Od obytných prostor s otevřeným konceptem až po řemeslné textury a povrchové úpravy - každý nápad přispívá k vytvoření místa, které je nejen místem k bydlení, ale i uměleckým dílem.

villa design idea
CZECH DECO TEAM logo
14. října 2023

Nápady na design vily 2023: Povýšení luxusního bydlení

V roce 2023 se svět "vilového" designu chystá na revoluci. V tomto roce půjde především o posouvání hranic a nové pojetí prostor, které vytvoří bezkonkurenční luxus a pohodlí. Zde je několik špičkových nápadů na design, které promění vaši vilu nebo rodinný dům v mistrovské dílo moderní architektury.

1. Otevřené obytné prostory

Přijměte koncept plynulosti v designu odstraněním bariér mezi místnostmi. Prostorné, otevřené dispozice vytvářejí pocit svobody a umožňují přirozenému světlu proniknout do každého koutu vašeho bydlení. Zařaďte univerzální nábytek a strategické osvětlení, které vymezí jednotlivé funkční oblasti a zároveň zachová soudržnou, nepřerušovanou estetiku.

2. Umělé topiary: Zelené sochy elegance

Začlenění přírodních prvků, například umělých topárií (pozn.: tvarované krasné stromy), může být mistrovským kouskem v designu. Tyto pečlivě vytvořené sochy nabízejí trvalý estetický dojem při minimální údržbě. Mohou rámovat vchody, vytvářet ústřední body nebo dokonce sloužit jako ústřední prvky nádvoří a teras. Prozkoumejte řadu nádherných designů, které ozdobí prostory vaší vily nebo rodinného domu, a pro maximální pohodlí nakupte topiary třeba online nebo oslovte některého ze zahradních architektů CZECH DECO TEAM.

3. Integrace inteligentních technologií

Zvyšte funkčnost svého bydlení díky bezproblémové integraci chytrých technologií. Možnosti jsou neomezené - od hlasového ovládání až po energeticky úsporné systémy. Zvažte instalaci automatického osvětlení, ovládání klimatizace a bezpečnostních systémů, které zvýší pohodlí a bezpečnost a zároveň sníží spotřebu energie nebo si ze zastřešení bazénu vytvořte zajížděcí relaxační terasu.

4. Prvky biofilního designu

Biofilní design (biofilie = láska k přírodě), který spojuje interiér s exteriérem, zahrnuje přírodu jako nedílnou součást bydlení. Okna od podlahy ke stropu, obytné stěny a přírodní materiály vytvářejí harmonické spojení s okolním prostředím. Začleněním pokojových rostlin a zelených akcentů vdechnete své vile osvěžující a uklidňující atmosféru.

5. Minimalistická elegance

Jednoduchost je v roce 2023 ztělesněním sofistikovanosti. Přijměte minimalistickou estetiku, která se vyznačuje čistými liniemi, nezdobenými povrchy a střídmou paletou barev. Dejte přednost kvalitě před kvantitou a zaměřte se na vybraný nábytek a dekorace, které vyzařují nadčasovou eleganci.

6. Řemeslné textury a povrchové úpravy

Oslavte řemeslné umění pomocí na míru vyrobených textur a povrchových úprav, které dodají vaší vile hloubku a charakter. Zvažte ručně vyráběné obklady, zakázkové dřevěné výrobky a řemeslné tkaniny, které vdechnou každému prostoru smysl pro individualitu. Tyto jedinečné prvky vytvářejí bohatou tapisérii textur, které pozvedají celkový design.

7. Osvětlení s výrazem

Osvětlení se v roce 2023 dostává do popředí zájmu a slouží jako funkční osvětlení i výrazné umělecké dílo. Nadrozměrná závěsná svítidla, sochařské lustry a inovativní LED instalace se stanou ústředními body, které určují charakter každé místnosti. Experimentujte s dramatickým osvětlením a vytvořte podmanivou atmosféru.

8. Plynulé propojení interiéru s exteriérem

Koncept propojeného obývání interiéru s exteriérem zůstává i v roce 2023 charakteristickým znakem designu vil. Rozsáhlé prosklené dveře, zatahovací stěny a strategicky umístěná okna vytvářejí plynulý přechod mezi interiérem a exteriérem. Tento designový přístup nejen maximalizuje přirozené světlo, ale také umožňuje obyvatelům ponořit se do okolních přírodních krás.

Závěrem

V roce 2023 je design vil především o posouvání hranic, využívání přírody a zapojování nejmodernějších technologií. Od obytných prostor s otevřeným konceptem až po řemeslné textury a povrchové úpravy - každý nápad přispívá k vytvoření vily, která je nejen místem k bydlení, ale i uměleckým dílem. Osvojte si tyto trendy a sledujte, jak se vaše vila promění ve skutečné architektonické mistrovské dílo. Díky těmto designovým konceptům se vaše vila stane útočištěm luxusu a sofistikovanosti, kde každý detail odráží váš jedinečný styl a vizi. Inspirujte se a vybírejte z architektů a interiérových designérů CZECH DECO TEAM.

zastřešení bazénu

Napsal: Liliana Alvarez
Úvodní fotografie: Vec Stock

Zastřešení bazénu: Slidewood

Liliana Alvarez, Amazing Architectures [online] @2023. Dostupné z: https://amazingarchitecture.com/articles/8-best-villa-design-ideas-in-2023

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • Vila Mandragora, Orahovac, Černá Hora

    "Villa Mandragora" je rodinná letní vila v Orahovci v Černé Hoře, která se nachází přímo nad meziměstskou silnicí Risan-Kotor. Tato…

    villa, rodinný dům
  • TRENDY pro sprchové kouty

    Jako místo, kde začínáme a končíme svůj den, získává koupelna konečně mnohem více pozornosti. Vany dlouhodobě ustupují sprchovým koutům, které…

  • Dům Los Molles, Villa General

    "Chci jedinečný dům, který sice zůstane v mezích předpisů, ale zajistí, že toto sídlo nebude mít stejnou formu jako ty…

    Rodinný dům, sedlová střecha
  • Stropní sálavé panely: Multifunkční a

    Stropní sálavé panely, kombinující vytápění, chlazení a akustické zlepšení, se stávají nezbytnou součástí moderních interiérů. Tyto panely nejenže efektivně regulují…

    Stropní topení
  • TECEvelvet: hvězdný design a inovativní

    Už jste se dotkli ovládacího tlačítka toalety TECEvelvet? Sametový pocit ze zmáčknutí tlačítka zcela mění běžnou denní rutinu.

    TECE wc ovládací tlačítko
  • Skryté zárubně DORSIS – architekti

    Přímé linie, estetika jednoduchosti a čistoty, minimum zdobných prvků - to jsou viditelné trendy interiérů moderních staveb, bez ohledu na…

    Dorsis Fortius dveře
  • Koohsar 252, provincie Alborz, Írán,

    Studio Davazdah: Na venkově v íránské provincii Alborz je navržena a postavena třípatrová vila o rozloze 600 m² pro mladý…

    Koohsar 252, Alborz Province, Iran by Studio Davazdah, villa
  • Laurel Grove, Melbourne, Victoria, Austrálie

    Kirsten Johnstone Architecture: V tomto nově postaveném domě v Blackburnu jsou hrdiny designu pálená hlína, beton a dřevo. Pozemek představoval…

    Kirsten Johnstone Architecture: nově postavený dům
  • Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.