CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

At Every Elevation, Rishon LeZion, Izrael, autor: Dorit Weinbren

V jedné z nejvyhledávanějších čtvrtí v Rishon LeZion stojí dům, který by nadšenci do designu opravdu ocenili. Dům, který navrhla Dorit Weinbrenová, je ukázkou pečlivého plánování interiéru, které upřednostňuje čisté a vyzývavé geometrické linie, estetiku zbavenou kompromisů v čistotě přírodních a průmyslových materiálů a silné monochromatické tóny.

CZECH DECO TEAM architekt
CZECH DECO TEAM logo
20. prosince 2023

Tak to máte před sebou - moderní, precizní a sofistikované obytné prostředí, které zachycuje jemné emoce, soustředěné kolem architektonického schodiště spojujícího čtyři úrovně a vytvářejícího pozoruhodný dojem.

Na první pohled se zdá, že nový domov pro padesátileté manžele a jejich tři děti vyzařuje lehké a zjednodušené kouzlo, ale při proniknutí do detailů se ukáže úplný obraz. Pečlivý výběr materiálů, přesná paleta barev a optimální plánování proměňují stavbu v příjemný městský obytný prostor. Interiérová designérka Dorit Weinbrenová, která s manželi spolupracuje již téměř 25 let, se s vámi podělí o své postřehy z procesu navrhování.

"S tímto párem pracuji již téměř 25 let: Navrhovala jsem pro ně kanceláře, jejich předchozí domy a nyní jejich nový dům, který si koupili ve fázi hrubé stavby," vzpomíná. "Dům je součástí dvoupatrové stavby v jedné z nejlepších čtvrtí ve městě, obklopený velkým příjemným dvorem. Napříč čtyřmi podlažími jsme vytvořili prostorné patro, které zahrnuje společné obytné funkce, horní úroveň s vybavenými dětskými pokoji a patro s galerií určené manželům."

CZECH DECO TEAM architekt

Původní podoba projektu byla modernizována a společnost Weinbren se rozhodla zjemnit diagonální linie minimalistickými, čistými fasádami bez dekorativních prvků. Ke vstupu vedou široké kamenné schody, lemované elegantními tmavými květináči mezi objemnými sloupy. Po otevření působivých železných dveří vstupují návštěvníci do komorní vstupní haly veřejného prostoru. Navzdory pravoúhlé struktuře dům vyzařuje příjemnou a vzdušnou atmosféru díky promyšlenému rozdělení prostoru: "Snažil jsem se podlahu co nejvíce otevřít a vyhnout se prvkům, které by bránily proudění v prostoru," vysvětluje Weinbren. "Tři hlavní funkce - kuchyně, jídelna a obývací pokoj - se pohybují v plynulém gradientu, přičemž každá z nich dostává své charakteristické rysy, a vytvářejí tak koncepční rozdělení oddělených, a přesto vzájemně propojených zážitkových zón, zejména pokud jde o materiál a barvu.

Velké otvory v obývacím pokoji a kuchyni přivádějí do interiéru hojnost světla a vzduchu a vytvářejí téměř plynulé spojení s okolím. Architektonické schodiště je na jedné straně působivé a nápadné, na druhé straně zabírá v místnosti minimální prostor. Koupelna pro hosty vymezuje prostor pomocí obkladu z porcelánu - materiálu, který jsme použili i v dalších prostorách v celém domě."

Pohostinské patro je navrženo s moderní estetikou, s doteky přírodních materiálů, jako je kámen, dřevo a kovy, což vytváří elegantní a luxusní atmosféru. Uprostřed souběžné kuchyně stojí velký kuchyňský ostrůvek: "Rodina u něj ráda tráví společné chvíle a připravuje rodinná jídla, stejně jako v jejich předchozích domech, které jsem pro ně navrhla," říká designérka. "Protože je rodina velkorysá a pohostinná, potřebovala jsem vytvořit co nejvíce úložného prostoru a zajistit pohodlné a příjemné posezení. Čela kuchyně byla natřena pokročilou technologií, která dodává kuchyňské desce jedinečný a luxusní kovový vzhled. Na jedné straně kuchyně jsem vytvořila vysoká čela skříněk a zakomponovala do nich skleněnou vitrínu orámovanou hliníkem a osvětlením pro dekorativní předměty. Uprostřed se nachází deska z přírodní žuly pod velkým oknem s výhledem do zahrady.

Velké vstupní otvory v obývacím pokoji a kuchyni přinášejí dostatek světla a vzduchu a vytvářejí téměř neomezené spojení s venkovním prostředím. K tomu přispívá i architektonické schodiště, které je působivé a velmi reprezentativní, přičemž v prostoru zabírá minimum místa. Prostor definuje také koupelna pro hosty, která je obložena dýhou z ořechu Canaletto - materiálem, který jsme použili i v jiných částech domu."

Obývací pokoj je umístěn pod dvojnásobnou výškou prostoru a má výhled na udržovanou zahradu, kde si rodina a její hosté mohou užívat bazén, venkovní kuchyni a jídelní a odpočinkové prostory. "Původně zde byla plánována vestavěná televizní stěna, kterou jsem prosadil otevřít, aby se prostor provětral a poskytl nerušený výhled zevnitř na venkovní zábavní prostor a bazén. Rozhodli jsme se pro sezení v teplém čokoládově hnědém odstínu, který navazuje na tóny dřevěného uhlí, a rovné linie rozbíjí minimalistický abstraktní koberec pod ním, doplněný trojicí jemných závěsných světel různých velikostí a úhlů, která se vznášejí nad ním. Originální umělecké dílo od Kedishmana zavěšené na stěně dodává prostoru dávku barev, života a humoru."

Prostorné koupelny pro hosty jsou zážitkem samy o sobě a jsou umístěny v dřevěné kostce se skrytými dveřmi na úrovni podlahy. Čela toaletních mís jsou obložena jemně opracovaným a křehkým ořechem Canaletto a nad nimi je instalováno dvojité umyvadlo z litého hliníku. Atmosféru dotváří vyspělý zvukový systém ovládaný na povel.

Suterénní podlaží je navrženo jako obytná jednotka pro nejstaršího syna (včetně ložnice, obývacího pokoje, koupelny a kuchyňského koutu) se samostatným vchodem z jednoho z anglických dvorů obklopujících toto podlaží, což přináší přirozené světlo a vzduch. Kromě toho se na tomto podlaží nachází i multimediální místnost a apartmán pro další dítě, vybavený kuchyňským koutem, posezením a vlastní koupelnou.

"Nad vstupním podlažím se nachází patro s galerií s výhledem do obývacího pokoje a zahrady. Zde se kromě prostorné vybavené koupelny pro hosty nachází hlavní apartmá: "Na rozdíl od většiny prostor v domě, které byly navrženy v poměrně tmavých tónech, je království manželů výjimečně světlé, což vytváří odraz světla a velmi čistý pocit. Pro ložnici jsme zvolili přírodní dubové parkety se vzorem rybí kosti. Vytvořili jsme velkou závěsnou šatní skříň, která kombinuje světlá čela s hliníkovými a skleněnými předěly. V blízkosti postele se nacházejí vstupní dveře na soukromý balkon s výhledem na bazén. Výsledný vzhled je moderní, ale okořeněný eklektickými prvky a zelení."

"I v hlavní koupelně jsme použili světlou barevnou paletu: stěny jsou obloženy velkými porcelánovými žulovými dlaždicemi se vzorem přírodního mramoru a nad vanu jsme instalovali dvojité umyvadlo z broušeného litého hliníku. Pro sprchový kout jsme vytvořili obzvlášť velký sprchový kout s vestavěnou lavicí a výklenky a zvolili jsme baterie v kartáčovaném provedení." "Horní patro je také věnováno dětem a z každého jejich pokoje je východ na dokonalý balkon, kde se často baví s přáteli. Každý z jejich pokojů byl navržen s pečlivostí odpovídající jejich věku a vkusu." Weinbren uzavírá.

CZECH DECO TEAM architekt

O projektu

Název projektu: At Every Elevation
Lokalita: Rishon LeZion, Izrael
Fotografie: Oded Smadar
Design interiéru: Dorit Weinbren
Zastavěná plocha: Přibližně 280 m²
Plocha pozemku: Přibližně 400 m²
Rok návrhu: 2023

Ve spolupráci s Liliana Alvarez, Amazing Architectures [online] @2024. Dostupné z https://amazingarchitecture.com/houses/at-every-elevation-rishon-lezion-israel-by-dorit-weinbren

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • Minimalistické tlačítko TECEsquare krášlí koupelny

    Ovládací tlačítko toalety je branou do světa hygieny, pohodlí a elegance. TECEsquare je ale zároveň designovým šperkem, který ozdobí koupelnu…

    TECE tlačítko
  • Rekonstrukce bytu v Avilés, Španělsko

    David Olmos Arquitectos: V centru města Avilés (Asturie), v oblasti obytných domů v sousedství historického centra, jsme rekonstruovali byt o…

  • Vila Mandragora, Orahovac, Černá Hora

    "Villa Mandragora" je rodinná letní vila v Orahovci v Černé Hoře, která se nachází přímo nad meziměstskou silnicí Risan-Kotor. Tato…

    villa, rodinný dům
  • TRENDY pro sprchové kouty

    Jako místo, kde začínáme a končíme svůj den, získává koupelna konečně mnohem více pozornosti. Vany dlouhodobě ustupují sprchovým koutům, které…

  • Dům Los Molles, Villa General

    "Chci jedinečný dům, který sice zůstane v mezích předpisů, ale zajistí, že toto sídlo nebude mít stejnou formu jako ty…

    Rodinný dům, sedlová střecha
  • Stropní sálavé panely: Multifunkční a

    Stropní sálavé panely, kombinující vytápění, chlazení a akustické zlepšení, se stávají nezbytnou součástí moderních interiérů. Tyto panely nejenže efektivně regulují…

    Stropní topení
  • TECEvelvet: hvězdný design a inovativní

    Už jste se dotkli ovládacího tlačítka toalety TECEvelvet? Sametový pocit ze zmáčknutí tlačítka zcela mění běžnou denní rutinu.

    TECE wc ovládací tlačítko
  • Skryté zárubně DORSIS – architekti

    Přímé linie, estetika jednoduchosti a čistoty, minimum zdobných prvků - to jsou viditelné trendy interiérů moderních staveb, bez ohledu na…

    Dorsis Fortius dveře
  • Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.