CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

CLB Architects a HSH Interiors spolupracují na rezidenci ShineMaker, sérii zvlněných tektonických struktur zasazených do osikového háje ve Wilsonu ve Wyomingu

CLB Architects: Tento horský dům, tvořený řadou zvlněných tektonických struktur zasazených do osikového háje nedaleko Wilsonu ve Wyomingu, slouží jako tvůrčí útočiště pro kalifornský pár. Pozemek o rozloze 35 akrů se nachází na úpatí Tetonů a zahrnuje několik ekosystémů: starý les přechází v porosty mladých borovic a osik a poté přechází ve zvlněné louky. Majitelé domu, autoři, kteří rovněž vlastní a řídí nezávislou nahrávací společnost z kalifornského Mill Valley, hledali ve Wyomingu místo zaměřené na přírodu, kde by se mohli věnovat psaní.

CZECH DECO TEAM logo
7. června 2024

Dům se skládá ze tří budov (hlavní dům, dům pro hosty a spisovatelské studio) a je uspořádán jako soubor jednoduchých krabicovitých objektů, z nichž každý je navržen s ohledem na své specifické umístění. Hlavní dům o rozloze 6 000 čtverečních stop je koncipován jako geologický pozůstatek v krajině, který se nachází na hranici mezi polem a lesem. Dům pro hosty o rozloze 1 577 čtverečních stop a spisovatelský ateliér o rozloze 580 čtverečních stop jsou zasazeny intimněji do lesního prostředí. Čtvrtá, duchovně zaměřená stavba se teprve bude stavět a bude umístěna jižněji. Architektura je otevřená, s rozsáhlými výhledy na horské výhledy na Grand Tetons, přírodní faunu, lesy a louky.

Půdorysně obdélníkový hlavní dům jako by se chytal okolních stromů jako kotvy, ve středu klesá a v rozích se zvedá k nebi. V součinnosti s krajinou se tato dynamická kvalita dále projevuje v ohořelém exteriéru budovy shou sugi ban, přetahovaném a vyřezávaném tak, aby vytvářel převisy a otvory. Vstup do domu se nachází v místě, kde se stavba rozprostírá nad nížinným potokem, přičemž tento vztah odhaluje moment průhlednosti v podlaze. Dřevěný exteriér přechází do interiéru v podobě světlého atlantského cedru, který se následně rozpouští v subtilní omítce a skle od podlahy ke stropu.

Každé okno rámuje výhled na prérii a pohoří Teton za ní. Krb orientovaný na východ poskytuje protipól výhledům a intimní nádvoří umožňuje jižnímu světlu proniknout do středu domu. Kromě společné kuchyně, obývacího pokoje a jídelny jsou v domě tři ložnice, čtyři koupelny, prádelna a rozsáhlá umývárna pro klientovy irské vlkodavy.

Paletu materiálů tvoří dřevo, ocel, bronz, na zakázku odlévaný bílý beton, bělený cedr a rozměrné desky travertinu a onyxu. Italský vápenec je zvýrazněn jako podlaha v hlavní koupelně a je také zvýrazněn pro zakázkovou vanu, která byla řezána vodním paprskem z jediného bloku vápence, aby vytvořila nápadný monolitický a sochařský designový prvek.

Interiérový designér s klienty spolupracuje již podruhé, poprvé to bylo v jejich domě v Mill Valley. Inspirací pro návrh interiéru byl bohémský životní styl klientů a jejich láska k hudbě, literatuře a přírodě. Milují pohodlí, vrstvy a textury, vintage kousky a domov, který je příjemný pro rodinu a přátele a dostatečně uvolněný pro jejich psy. Každý povrch byl povýšen, řemeslné detaily, jako je na zakázku navržený, tetováním inspirovaný basreliéfní beton na obklopení krbu, ručně malované nástěnné tapety na zakázku a geometrické motivy nesoucí se celým designem. Paleta zemitých tónů – s nádechem hořčice, rumělky a tmavého burgundského – je přerušována sběratelskými kousky, vintage nálezy a současným uměním.

Dům pro hosty se třemi ložnicemi se nachází jen pár kroků od hlavního domu a má podobný vyřezávaný vchod a přímočarý tvar. Ateliér spisovatele je umístěn hned za ním a tvoří formální kontrast k ostatním stavbám. Dvoupodlažní strážce obklopený rašícími osikami zahrnuje obytný prostor v prvním patře a ateliér ve druhém patře, kde se obyvatel může ponořit do rozjímání mezi korunami stromů. Paletu materiálů určuje dřevo, ocel, bronz, na zakázku odlévaný bílý beton, bělený cedr a nadrozměrné desky travertinu a onyxu. Italský vápenec je zvýrazněn jako podlaha v hlavní koupelně a je také zvýrazněn u zakázkové vany, která byla řezána vodním paprskem z jediného bloku vápence, aby vytvořila nápadný monolitický a sochařský designový prvek.

O projektu

 

Název projektu: ShineMaker
Architektonická kancelář: CLB Architects
Umístění: Wilson, Wyoming, USA
Fotografie: Matthew Millman, Douglas Friedman, Aaron Kraft
Projektový tým: Eric Logan, ředitel/partner. Andy Ankeny, ředitel/partner. Sam Ankeny, ředitel. Leo Naegele, vedoucí projektu
Spolupracovníci: Stylizace: SPI (Stephen Pappas); tým HSH Interiors: Holly Hollenbeck
Návrh interiéru: HSH Interiors
Zastavěná plocha: 6 000 ft²
Plocha staveniště: 35 akrů
Stavební inženýr: Nelson Engineering
Krajina: Hershberger Design
Osvětlení: Lux Populi
Materiál: kámen, beton, sklo, dřevo, cihla, ocel

 

Ve spolupráci s Liliana Alvarez, Amazing Architectures [online] @2024. Dostupné z https://amazingarchitecture.com/houses/clb-architects-and-hsh-interiors-collaborate-on-shinemaker-residence-a-series-of-undulating-tectonic-structures-set-against-an-aspen-grove-in-wilson-wyoming

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • Vila Long Thanh, Vietnam, KM

    Kancelář KM Architecture: Vila Long Thanh, navržená a postavená po pandemii Covid, slouží jako klidné útočiště pro manželský pár v…

    Rodinná vila v zahradě
  • MC House, Hacienda Chicureo, Chile,

    MC House se nachází na mírném svahu v areálu Chicureo Estate v Santiagu v Chile a dokonale splývá s okolní…

    Rodinný dům, vila, bílý beton
  • Velký dům, Vinh Tuong, Vietnam

    Rodinný dům vychází z tradiční struktury třípokojového domu s moderním přístupem, který je vhodný pro vícegenerační rodiny a tropické podnebí.…

    Rodinný dům, schodiště
  • Designová sprchovací toaleta v nejlepším

    Sprchovací toaleta se mění z novinky na standard. Sloučení WC a bidetu šetří místo, peníze a nabízí moderní, příjemný způsob…

    Original TECEone wc bílá sprchovací toaleta v koupelně
  • Vertikální dům, Algemesí, Španělsko, Ruben

    Ruben Muedra Estudio De Arquitectura: CASA VERTICAL se nachází v obytné čtvrti na severním okraji obce Algemesí. Městská část, ve…

    Vila, rodinný dům se zahradou
  • Protipožární dveře se skrytou zárubní?

    Při výběru požárně odolných dveří jsou prioritou technické požadavky, estetika bývá bohužel až na druhém místě. Protipožární dveře se skrytými…

    Protipožární dveře se skrytou zárubní Dorsis Fortius EI30
  • CLB Architects a HSH Interiors

    Tento horský dům, tvořený řadou zvlněných tektonických struktur zasazených do osikového háje nedaleko Wilsonu ve Wyomingu, slouží jako tvůrčí útočiště…

  • Campus KID San Lazzaro, Nový

    Nový školní komplex Campus KID, vzdělávací centrum pro děti ve věku 6-14 let, se nachází na úpatí kopců na jihovýchodním…

    Kampus, bílá budova, oblá dřevěná střecha
  • Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.