CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

Moderní koupací sudy KIRAMI

Tradiční dřevěný koupací sud „hot tub“ se v podání finského výrobce KIRAMI změnil v designový relaxační doplněk s moderní technologickou výbavou.

4. září 2023

Celodřevěné koupací kádě jsou už desítky let oblíbeným vybavením rekreačních objektů v severských zemích. Díky výkonným kamnům na dřevo není problém připravit během pár hodin romantickou venkovní koupel v teplé vodě kdykoliv v průběhu roku a bez ohledu na vnější podmínky. A to i tam, kde není k dispozici přívod elektřiny. Oceníte jej na vlastní zahradě nebo u chalupy, kterou navštěvujete jen občas. Hot tub je také velmi oblíbenou výbavou horských chat či apartmánů.

Přední evropský výrobce – finská společnost KIRAMI – má stále v sortimentu klasické celodřevěné sudy, převážnou část prodejů však dnes tvoří sudy s plastovou vnitřní vložkou. Jsou praktičtější, hygieničtější a mají delší životnost. Široká nabídka kamen na dřevo umožňuje zvolit odpovídající výkon pro každou velikost sudu, od modelu pro dvě osoby až po velké sudy s průměrem 2 metry.

Kromě velkého výběru modelů různých velikostí a vnitřního uspořádání je u sudů KIRAMI možno volit také z různých typů vnějšího obložení. Nejžádanější jsou dřevěné obklady ze smrku, cedru nebo borovice Thermowood, dostupné jsou však také bezúdržbové kompozitní obklady. Specialitou KIRAMI je unikátní měděný obklad sudu Pearly, na kterém se časem vytvoří ušlechtilá zelená patina.

Ke koupacím sudů KIRAMI je k dispozici celá řada jedinečných doplňků. Kromě standardního termokrytu můžeme zmínit vnější schůdky různých provedení, designový kryt v podobě „pokličky“ z ABS nebo systém trojúhelníkových komponentů TRIHOLDY z oceli COR-TEN®, ze kterých je možno vytvořit oplocení, dřevník či venkovní květináče.

Společnost KIRAMI své výrobky neustále inovuje a přidává moderní technologické vychytávky. Pokud by pro někoho nebyl dostatečně komfortní běžný způsob použití sudu, tedy jednorázové napuštění a nahřátí vody v kamnech na dřevo, může si dokoupit jednotku TUBTAINER s integrovaným elektrickým ohřevem, filtrací a řídicím systémem. V takovém případě není složité zajistit dlouhodobě hygienickou kvalitu koupací vody a není třeba po každém víkendovém koupaní vodu vyměňovat.

Pro zájemce o hydromasáž má KIRAMI v nabídce dva modely s označením FLOW, u kterých jsou funkce ohřevu a filtrace doplněny hydromasážními tryskami. Filtrační systém je ukrytý pod praktickým vnějším schodištěm a večerní koupel může zpestřit také podhladinové LED osvětlení.

Horkou novinkou pro podzim 2023 jsou tři sudy KIRAMI DUAL vybavené zcela novou technologickou jednotkou, která zajistí nejen filtraci a automatickou sanitaci vody, ale také její ohřev či chlazení pomocí úsporného tepelného čerpadla. Sudy KIRAMI DUAL tak poskytnou celoroční venkovní koupel v teplé vodě za přijatelnou cenu, mohou však také posloužit jako ochlazovací bazének po sauně nebo jako tzv. chladný sud pro příznivce otužování.

Kompletní sortiment KIRAMI je v České republice dostupný prostřednictvím společnosti BASPA s.r.o., na základě individuální poptávky nebo přímým objednáním přes e-shop.

V našem showroomu v Moravanech u Brna si můžete sudy i technologické jednotky včetně všech materiálových vzorků také osobně prohlédnout.

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • TRENDY pro sprchové kouty

    Jako místo, kde začínáme a končíme svůj den, získává koupelna konečně mnohem více pozornosti. Vany dlouhodobě ustupují sprchovým koutům, které…

  • Dům Los Molles, Villa General

    "Chci jedinečný dům, který sice zůstane v mezích předpisů, ale zajistí, že toto sídlo nebude mít stejnou formu jako ty…

    Rodinný dům, sedlová střecha
  • Stropní sálavé panely: Multifunkční a

    Stropní sálavé panely, kombinující vytápění, chlazení a akustické zlepšení, se stávají nezbytnou součástí moderních interiérů. Tyto panely nejenže efektivně regulují…

    Stropní topení
  • TECEvelvet: hvězdný design a inovativní

    Už jste se dotkli ovládacího tlačítka toalety TECEvelvet? Sametový pocit ze zmáčknutí tlačítka zcela mění běžnou denní rutinu.

    TECE wc ovládací tlačítko
  • Skryté zárubně DORSIS – architekti

    Přímé linie, estetika jednoduchosti a čistoty, minimum zdobných prvků - to jsou viditelné trendy interiérů moderních staveb, bez ohledu na…

    Dorsis Fortius dveře
  • Koohsar 252, provincie Alborz, Írán,

    Studio Davazdah: Na venkově v íránské provincii Alborz je navržena a postavena třípatrová vila o rozloze 600 m² pro mladý…

    Koohsar 252, Alborz Province, Iran by Studio Davazdah, villa
  • Laurel Grove, Melbourne, Victoria, Austrálie

    Kirsten Johnstone Architecture: V tomto nově postaveném domě v Blackburnu jsou hrdiny designu pálená hlína, beton a dřevo. Pozemek představoval…

    Kirsten Johnstone Architecture: nově postavený dům
  • Řízené větrání vás při plánování

    Se stále aktivnějším prosazováním energeticky úsporných řešení v rámci evropské legislativy roste povědomí o řízeném větrání jako o významném zdroji…

  • Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.