CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

Na český trh přichází nový ikonický design: radiátor Zehnder Tetris 

Evropský lídr v oblasti designových radiátorů a specialista na vnitřní klima Zehnder znovu spojil síly se světoznámou designerskou dvojicí King & Miranda, aby navázal na předchozí úspěšné společné projekty a přišel se zcela novým ikonickým designem radiátoru Zehnder Tetris. Ten značka Zehnder premiérově uvádí i na český trh. Novinka ze studiové kolekce Zehnder Studio Collection je ztělesněním spojení živelné síly přírody s kreativní silou architektury jako projevu lidského talentu a technické zdatnosti postavené na století zkušeností švýcarských mistrů. A jako obvykle přináší opět nejvyšší standard kvality a desinguv každém detailu.

Zehnder logo
24. října 2023

Tvůrci nového ikonického radiátoru Zehnder Tetris se nechali inspirovat dynamickým proudem horské řeky a rytmem letu ptáků nad horskými potoky. S novým radiátorem tak do koupelen a kuchyní vstupuje dynamický proud energie, odvážný pocit volného pohybu a radost z otevřeného prostoru. Radiátor Zehnder Tetris je navržen v duchu filozofie vyvažování proporcí a poskytování svobodného prostoru k dýchání a k životu, aniž by zapomínal na praktické stránky lidských potřeb.

Nový radiátor na ručníky, navržený exkluzivně pro Zehnder Group, byl vytvořen renomovaným designérským studiem King & Miranda na základě myšlenky spojení přírody a architektury. Ke své inspiraci sám Santiago Miranda říká: „Jak v architektuře, tak v designu je téma rytmu konstantou. Vtělení určitého rytmu do výrobků nebo staveb pomáhá lidem je pochopit a zapamatovat si je. Tetris vzývá dynamicky se měnící rytmus pohybu tekutin, proudění vody v topných okruzích a krevního oběhu v našem těle." Čisté linie radiátoru Tetris podtrhuje preciznost výrobní technologie, a vytváří tak dokonalou konstrukci zdánlivě splývající s místností.” Inspirace dynamikou a energií proudu řek přivedla designery k unikátnímu technickému řešení oboustranného protisměrného proudění uvnitř každé trubky radiátoru, které mimo jiné přispívá k vynikajícímu výkonu radiátoru při topení i hloubkovém sušení ručníků.

Variabilita rozměrů a barev umožňuje kreativní plánování v místnosti, ať už v koupelně, a nebo třeba v kuchyni. Zehnder Tetris je nabízen v různých variantách provozu, se středovým i vnějším připojením,  o rozměrech 860 mm, 1100 mm, 1460 mm nebo 1700 mm na výšku a 500 mm nebo 600 mm na šířku. Tím se optimálně přizpůsobuje nejrůznějším dispozicím koupelen. Dokáže se ale dokonale přizpůsobit i barvou: Radiátor je nabízen v celém širokém spektru barev z nabídky Zehnder Svět barev, v základu v cca 50 barvách, na zakázku jej pak lze vyrobit v neomezeném množství barevných odstínů, v dokonalé shodě s potřebami, jedinečností designu každého interiéru a individuálním životním stylem budoucích uživatelů. V barvě radiátoru lze přitom pořídit i montážní sadu a armatury, stejně tak krycí sady topných tyčí je možné dodat barevně sladěné s radiátorem.  To umožňuje harmonické sladění s designem interiéru bez rušivých efektů detailu.

Radiátor je vyroben z kvalitní dvouvrstvě lakované oceli pro zvýšení odolonosti vůči korozi i mechanickému poškození a pro prodloužení životnosti radiátoru. Unikátní je spojení asymetrických trubek v uzavřeném rámu, které je vzhledově atraktivní i velmi praktické pro snadné zavěšování ručníků. Pro jejich rychlé vysoušení je dobrou zprávou mimořádný výkon, netypicky vysoký pro designové radiátory. Zehnder Tetris dosahuje výkonu od 400 W do 1 kW, což jej činí atraktivním i pro developerské projekty, protože dokáže nahradit a výkonem předčí i klasické koupelnové sušákové žebříky.

Skupina Zehnder, známá schopností prolínání formy, funkce a moderního designu u svých radiátorů, následuje mantru své studiové kolekce Zehnder Studio Collection o tvaru sledujícím funkčnost “When form follows the function”.  Jak dokonale forma následuje obsah a jeho funkci, ukazuje nový radiátor Zehnder Tetris tím, že přináší ohromující estetiku sladěnou s dynamickým výkonem i praktičností tvaru umožňujícího poskytnout azyl celé velké rodinné sbírce ručníků.

Giovanni Suma, vedoucí produktového managementu oblasti radiátorů společnosti Zehnder Group, o novince říká: „Tetris je nejnovějším přírůstkem do rodiny dekorativních ručníkových radiátorů, který pokračuje v naší snaze přinášet na trh produkty, které jsou na jedné straně nadčasové, a na druhé straně odrážejí současné trendy v interiérovém designu. Vize Tetrisu spojit přírodu a architekturu je zhmotněna přesností a čistotou linií ve tvaru koryta řeky.  Toto exkluzivní spojení stylově kombinuje ohromující estetiku s ryzí praktičností, a vyhovuje tak všem uživatelům – od koupelen pro jednotlivce až po rušné rodinné koupelny, a ti všichni hledají spolehlivé, a přitom stylové řešení radiátoru s dostatečným prostorem na ručníky"

Důsledně budovaná důvěryhodnost Zehnder jako výrobce špičkových funkčních radiátorů daná desítkami let zkušeností a designových úspěchů v oblasti vytápění domácností, včetně vytvoření prvního radiátoru na ručníky v roce 1980, je zároveň nezpochybnitelným závazkem společnosti Zehnder v oblasti funkčního designu.  Společnost Zehnder v roce 2022 například uvedla na trh unikátní designovou studiovou řadu radiátorů Zehnder Studio Collection. Zehnder Tetris je plodem evoluce tohoto inspirativního portfolia inovativních produktů, které do obytných prostor přinášejí design a špičkové technologie.

Jaké konkrétní výhody skýtá Zehnder Tetris v každodenním životě projektantů a uživatelů praxi? “Zdůraznil bych zejména možnost využití pro jakýkoli typ a design koupelny a možnost využití mimo ni, jednoduché linie a dokonalý povrch pro hygienivkcý provoz a nenáročnost na čištění, vynikající hřejivý výkon pro rychlé hloubkové vysoušení ručníků, variabilitu a flexibilitu při plánování a instalaci,” vyjmenovává přednosti nového radiátoru Ing. Miroslav Váša, produktový manažer pro oblast designových radiátorů Zehnder, a dodává: “V teplovoním provozu překvapí vysoký tepelný výkon daný sofistikovanou vnitřní konstrukcí radiátoru a speciálním rozložením vnitřních asymetrických prvků umožňujících rovnoměrné proudění vody uvnitř radiátoru.” U elektrického provozu oceníte jednoduché intuitivní ovládání s novou generací elektrických topných tyčí Zehnder nebo ekologický provoz:  efektivita využití energie spočívá v cíleném využití energie – nastavitelné povrchové teplotě, možnosti ovládání teploty zvlášť pro každou místnost, možnosti omezení výkonu až o 50 % a jiné. Radiátory je možné ovládat i dálkově s využitím IHC tyčí a aplikace v mobilním telefonu. Pro ty, kdo neholdují moderním technologiím, je zachována i možnost jednoduchého ručního ovládání.

Více o technologiích Zehnder a novince Zehnder Tetris najdete na webu www.zehnder.cz nebo u autorizovaných prodejců Zehnder.

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • Vila Mandragora, Orahovac, Černá Hora

    "Villa Mandragora" je rodinná letní vila v Orahovci v Černé Hoře, která se nachází přímo nad meziměstskou silnicí Risan-Kotor. Tato…

    villa, rodinný dům
  • TRENDY pro sprchové kouty

    Jako místo, kde začínáme a končíme svůj den, získává koupelna konečně mnohem více pozornosti. Vany dlouhodobě ustupují sprchovým koutům, které…

  • Dům Los Molles, Villa General

    "Chci jedinečný dům, který sice zůstane v mezích předpisů, ale zajistí, že toto sídlo nebude mít stejnou formu jako ty…

    Rodinný dům, sedlová střecha
  • Stropní sálavé panely: Multifunkční a

    Stropní sálavé panely, kombinující vytápění, chlazení a akustické zlepšení, se stávají nezbytnou součástí moderních interiérů. Tyto panely nejenže efektivně regulují…

    Stropní topení
  • TECEvelvet: hvězdný design a inovativní

    Už jste se dotkli ovládacího tlačítka toalety TECEvelvet? Sametový pocit ze zmáčknutí tlačítka zcela mění běžnou denní rutinu.

    TECE wc ovládací tlačítko
  • Skryté zárubně DORSIS – architekti

    Přímé linie, estetika jednoduchosti a čistoty, minimum zdobných prvků - to jsou viditelné trendy interiérů moderních staveb, bez ohledu na…

    Dorsis Fortius dveře
  • Koohsar 252, provincie Alborz, Írán,

    Studio Davazdah: Na venkově v íránské provincii Alborz je navržena a postavena třípatrová vila o rozloze 600 m² pro mladý…

    Koohsar 252, Alborz Province, Iran by Studio Davazdah, villa
  • Laurel Grove, Melbourne, Victoria, Austrálie

    Kirsten Johnstone Architecture: V tomto nově postaveném domě v Blackburnu jsou hrdiny designu pálená hlína, beton a dřevo. Pozemek představoval…

    Kirsten Johnstone Architecture: nově postavený dům
  • Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.