CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

Panelákový byt ovládla pohoda francouzského venkova

10. října 2017

Když jsme se dozvěděli o výzvě, která stála před designérkou Dášou Laušmanovou, byli jsme od samého počátku velmi zvědaví a netrpělivě čekali na výsledek. Dášina klientka Klára bydlí v klasickém panelovém domě ze sedmdesátých let minulého století.

 

Klára již řadu let snila o rodinném domě ve Francii na venkově. Když se smířila s myšlenkou, že zůstane bydlet v Čechách v panelovém bytě, rozhodla se francouzský venkov zabydlet u sebe doma.

 

Úložné prostory především

Nejprve bylo třeba upravit dispozici. Jedním z nejdůležitějších požadavků klientky bylo systematicky uspořádat nové úložné prostory v chodbě, aby mělo své místo sezónní a mimosezónní oblečení, pračka se sušičkou, čisticí a úklidové prostředky, vysavače, kbelíky a vestavný koš na prádlo. K tomuto úkolu se designérka Dáša postavila čelem a jeho řešení vzala opravdu tak říkajíc z gruntu. Použila k tomu nevyužitý prostor společné chodby celého patra domu a vytvořila předsíň bytu, která navazuje na chodbu v bytě.

 

Porovnání původního a nového půdorysu

Změna je dobře patrná z původního a nového půdorysu. Důkazem, že to bylo velmi odvážné, ale zároveň praktické řešení, svědčí i fakt, že jej začali postupně kopírovat obyvatelé dalších pater domu, kteří se rozhodli pro rekonstrukci bytu později.

 

Přestavba jádra

Jak už to v panelácích bývá, nebylo by opravdové rekonstrukce, kdyby neproběhlo vybourání a kompletní přestavba koupelnového jádra. Novou koupelnu se designérka Dáša rozhodla spojit s toaletou.

 

Vzniklo tak opticky otevřené místo bez zbytečných příček a předělů, kdy celý dojem lehkosti a vzdušnosti interiéru umocňují posuvné dveře. Vzdušnost prostoru koupelny a její příjemnou atmosféru umocňuje velké zrcadlo s mini LED osvětlením.

 

Půlkruhový jídelní stůl

Příjemným a teplým dojmem působí také kuchyně s půlkruhovým jídelním stolem s originální kovovou nohou a krásným výhledem přímo do zeleného parku. Kromě stylové kuchyňské linky je zde velmi zajímavým detailem použitý kryt jinak klasického radiátoru, který výrazně podtrhuje použitý designový styl.

 

Decentní kombinace barev

Celý interiér bytu je laděný do decentní kombinace bílé, krémové a světle hnědé barvy, místy oživený světle zelenou či elementem dřeva, které můžeme vidět na vinylové podlaze, kuchyňské desce nebo jako součást dekorace v otevřených úložných prostorách.

 

Nutno podotknout, že obklady, dlažbu a vybavení koupelny realizovala Ing. Dáša Laušmanová ve spolupráci s ambasadorem Davidem Bratršovským ze SIKO KOUPELNY a.s. Velkou oporou při rekonstrukčních pracích jí byla stavební firma Bohemia Decor Group s.r.o. v čele s ambasadorem Filipem Pokorným. S touto firmou spolupracuje designérka již několik let. Jaké má s touto firmou zkušenosti? Jen ty nejlepší, podívejte se zde.

 

K této rekonstrukci bytu se v budoucnu ještě vrátíme, klientka s designérkou se rozhodly realizovat ji na etapy. Nejdříve přišla na řadu kuchyně, koupelna a chodba, později dostane novou tvář také obývací pokoj. Už dnes ale můžeme s jistotou říci, že se designérce Dáše rekonstrukce opravdu vydařila a těšíme se na její pokračování.

 

Váš Czech Deco Team

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • Řízené větrání vás při plánování

    Se stále aktivnějším prosazováním energeticky úsporných řešení v rámci evropské legislativy roste povědomí o řízeném větrání jako o významném zdroji…

  • Koupelnám vládne kov v sexy

    Trend kovu a černé barvy doplňků v roce 2024 trvá. Společnost TECE nabízí v tomto stylovém provedení sprchové žlaby a…

    TECE_koupelny_koupelna_cerna_barva_doplnky_elementy_ovladaci_tlacitko_toalety_WC_splachovani_zachod_premium_premiovy_destign_styl_TOP
  • Yiyun – Hotel Bishan od

    Projektu, který se nachází v srdci vesnice s bohatou historií a kulturou, dominují tradiční obytné domy ve stylu Anhui, které…

    Yiyun · Bishan Hotel by y.ad studio
  • Akustické dveře do skrytých zárubní

    ECLISSE nově rozšířilo svůj sortiment o otočné akustické dveře do skrytých zárubní. Zárubně, které jsou zcela integrované do jedné roviny…

    Eclisse
  • 5 správných tipů k rekonstrukci koupelny

    Jak na úspěšnou rekonstrukci koupelny? Použitím správných produktů a plánovacího softwaru ušetříte čas, náklady i nervy všech zúčastněných.

    TECE tlačítka
  • Nový trend ve světě nadzemních

    V posledních letech se v oblasti soukromých bazénů mění nejen prostorové možnosti pro jejich instalaci, ale také očekávání uživatelů. Tradiční plavecká funkce…

    nadzemní bazén baspa
  • Go Up Arquitetura dokončila rekonstrukci

    Go Up Arquitetura: Když se klienti obrátili na architektky Julianu Silvu a Amandu Mori, aby navrhly toto studio o rozloze…

    Go Up Arquitetura dokončila rekonstrukci bytu o rozloze 26 m² v São Paulu
  • Undone, Bumehen, Teherán, Írán, autor:

    Název Undone, který tento projekt nese po svém [ne]dokončení, odkazuje na pozdní rozhodnutí zastavit práce na fasádě a povrchových úpravách…

    Undone, Bumehen, Teherán, Írán, autor: Babak Abnar / Ontic Works