CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

Panelákový byt ovládla pohoda francouzského venkova

10. října 2017

Když jsme se dozvěděli o výzvě, která stála před designérkou Dášou Laušmanovou, byli jsme od samého počátku velmi zvědaví a netrpělivě čekali na výsledek. Dášina klientka Klára bydlí v klasickém panelovém domě ze sedmdesátých let minulého století.

 

Klára již řadu let snila o rodinném domě ve Francii na venkově. Když se smířila s myšlenkou, že zůstane bydlet v Čechách v panelovém bytě, rozhodla se francouzský venkov zabydlet u sebe doma.

 

Úložné prostory především

Nejprve bylo třeba upravit dispozici. Jedním z nejdůležitějších požadavků klientky bylo systematicky uspořádat nové úložné prostory v chodbě, aby mělo své místo sezónní a mimosezónní oblečení, pračka se sušičkou, čisticí a úklidové prostředky, vysavače, kbelíky a vestavný koš na prádlo. K tomuto úkolu se designérka Dáša postavila čelem a jeho řešení vzala opravdu tak říkajíc z gruntu. Použila k tomu nevyužitý prostor společné chodby celého patra domu a vytvořila předsíň bytu, která navazuje na chodbu v bytě.

 

Porovnání původního a nového půdorysu

Změna je dobře patrná z původního a nového půdorysu. Důkazem, že to bylo velmi odvážné, ale zároveň praktické řešení, svědčí i fakt, že jej začali postupně kopírovat obyvatelé dalších pater domu, kteří se rozhodli pro rekonstrukci bytu později.

 

Přestavba jádra

Jak už to v panelácích bývá, nebylo by opravdové rekonstrukce, kdyby neproběhlo vybourání a kompletní přestavba koupelnového jádra. Novou koupelnu se designérka Dáša rozhodla spojit s toaletou.

 

Vzniklo tak opticky otevřené místo bez zbytečných příček a předělů, kdy celý dojem lehkosti a vzdušnosti interiéru umocňují posuvné dveře. Vzdušnost prostoru koupelny a její příjemnou atmosféru umocňuje velké zrcadlo s mini LED osvětlením.

 

Půlkruhový jídelní stůl

Příjemným a teplým dojmem působí také kuchyně s půlkruhovým jídelním stolem s originální kovovou nohou a krásným výhledem přímo do zeleného parku. Kromě stylové kuchyňské linky je zde velmi zajímavým detailem použitý kryt jinak klasického radiátoru, který výrazně podtrhuje použitý designový styl.

 

Decentní kombinace barev

Celý interiér bytu je laděný do decentní kombinace bílé, krémové a světle hnědé barvy, místy oživený světle zelenou či elementem dřeva, které můžeme vidět na vinylové podlaze, kuchyňské desce nebo jako součást dekorace v otevřených úložných prostorách.

 

Nutno podotknout, že obklady, dlažbu a vybavení koupelny realizovala Ing. Dáša Laušmanová ve spolupráci s ambasadorem Davidem Bratršovským ze SIKO KOUPELNY a.s. Velkou oporou při rekonstrukčních pracích jí byla stavební firma Bohemia Decor Group s.r.o. v čele s ambasadorem Filipem Pokorným. S touto firmou spolupracuje designérka již několik let. Jaké má s touto firmou zkušenosti? Jen ty nejlepší, podívejte se zde.

 

K této rekonstrukci bytu se v budoucnu ještě vrátíme, klientka s designérkou se rozhodly realizovat ji na etapy. Nejdříve přišla na řadu kuchyně, koupelna a chodba, později dostane novou tvář také obývací pokoj. Už dnes ale můžeme s jistotou říci, že se designérce Dáše rekonstrukce opravdu vydařila a těšíme se na její pokračování.

 

Váš Czech Deco Team

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • Vila Long Thanh, Vietnam, KM

    Kancelář KM Architecture: Vila Long Thanh, navržená a postavená po pandemii Covid, slouží jako klidné útočiště pro manželský pár v…

    Rodinná vila v zahradě
  • MC House, Hacienda Chicureo, Chile,

    MC House se nachází na mírném svahu v areálu Chicureo Estate v Santiagu v Chile a dokonale splývá s okolní…

    Rodinný dům, vila, bílý beton
  • Velký dům, Vinh Tuong, Vietnam

    Rodinný dům vychází z tradiční struktury třípokojového domu s moderním přístupem, který je vhodný pro vícegenerační rodiny a tropické podnebí.…

    Rodinný dům, schodiště
  • Designová sprchovací toaleta v nejlepším

    Sprchovací toaleta se mění z novinky na standard. Sloučení WC a bidetu šetří místo, peníze a nabízí moderní, příjemný způsob…

    Original TECEone wc bílá sprchovací toaleta v koupelně
  • Vertikální dům, Algemesí, Španělsko, Ruben

    Ruben Muedra Estudio De Arquitectura: CASA VERTICAL se nachází v obytné čtvrti na severním okraji obce Algemesí. Městská část, ve…

    Vila, rodinný dům se zahradou
  • Protipožární dveře se skrytou zárubní?

    Při výběru požárně odolných dveří jsou prioritou technické požadavky, estetika bývá bohužel až na druhém místě. Protipožární dveře se skrytými…

    Protipožární dveře se skrytou zárubní Dorsis Fortius EI30
  • CLB Architects a HSH Interiors

    Tento horský dům, tvořený řadou zvlněných tektonických struktur zasazených do osikového háje nedaleko Wilsonu ve Wyomingu, slouží jako tvůrčí útočiště…

  • Campus KID San Lazzaro, Nový

    Nový školní komplex Campus KID, vzdělávací centrum pro děti ve věku 6-14 let, se nachází na úpatí kopců na jihovýchodním…

    Kampus, bílá budova, oblá dřevěná střecha
  • Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.