Jaké bylo a kdy bude další? Přečtěte si krátké vyprávění a prohlédněte fotografie
S Otou Votočkem jsme se rozhodli, že pojmeme setkání s architekty ryze netradičním způsobem a pozveme je na smažení bramboráků podle mého receptu.
Ota nakoupil suroviny už ráno a já se k němu připojil okolo druhé hodiny. Dali jsme se do přípravy bamborákové hmoty, aniž bychom tušili, pro jaké množství lidí vlastně budeme vařit.
Po dvou hodinách jsme měli lavor naplněný hmotou, která byla ochucena dle naší tradiční rodinné receptury. V pět odpoledne jsme to už nevydrželi a začali smažit první várku, samozřejmě nejdřív pro sebe.
Po příjezdu prvních pozvaných hostů se začínalo ukazovat, co všechno jsme podcenili:
- Protože jsme smažili bramboráky venku, abychom nezačmoudili Otův krásný showroom, po 4 hodinách mi byla příšerná zima na nohy
- Ota měl sice k dispozici tři plotýnky, ale elektrické. S vypětím všech sil se nám tedy velmi pomalu povedlo nasmažit 100 bramboráků.
- Čas smažení nám prodlužovavaly i pánvičky "co dům dal". Přestože jsme je neustále střídali a měnili, nejlepší a nejrychlejší jsme nenašli.
Co bylo kráné a překvapivě domyšlené do nejmenších detailů byl náš stejnokroj od firmy Styltex…Zástěrový set, který kromě ochrany obleční a veselého vzezření všech přítomných nabízel jdnu naprostou vychytávku – ručníček na karabince.
Nikdo z přítomných se díky němu neumastil, a tak mohla nerušeně pokračovat konzumace výborných bramoboráků až do pozdních večerních hodin.
Další smažení bramboráků připravujeme na 26.3. 2020. Budeme se na vás těšit a slibujeme, že všechny "mouchy vychtáme"!
Vaši Karel Smejkal & Ota Votoček