CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

Rekonstrukce bytu v Avilés, Španělsko od David Olmos Arquitectos

David Olmos Arquitectos: V centru města Avilés (Asturie), v oblasti obytných domů v sousedství historického centra, jsme rekonstruovali byt o rozloze 112 m2, který byl velmi členitý a podlouhlý, respektive dispozičně rozdělený.

CZECH DECO TEAM logo
5. května 2024

Kolem hlavního průčelí orientovaného na jih se nachází obývací pokoj a dvě ložnice, směrem do terasy je umístěna kuchyň, malá jídelna a ložnice. Oba prostory jsou od sebe velmi vzdálené, spojuje je velmi dlouhá chodba, která slouží také k přístupu do všeobecné koupelny a malé toalety.

Je navržena ucelená reforma, která řeší celkovou rekonfiguraci prostoru, jednak v prostorách orientovaných na jih má sjednotit místnosti vytvářející velký obývací pokoj s pracovním koutem, který spočívá na velkém regálu-skříni, jenž slouží jako dělící prvek s víceúčelovou místností (příležitostná ložnice, tělocvična, čtecí kout). Prostory kuchyně a jídelny náležející k oblasti s výhledem do dvora jsou uspořádány otevřeněji a plynuleji s využitím nábytku jako vymezujícího prvku. V zadní části se nachází hlavní ložnice, které předchází šatna, jež zároveň slouží jako akustický prvek před denní částí.

Prostor spojující obě části patra již není pouhou chodbou, ale také prvkem, který slouží jako úložný prostor a jako spojovací nit k jednotlivým místnostem, jimž slouží, dokonce jeho změna dispozice pomáhá zvětšit rozměr toalety a zakrýt strukturu pilířů budovy.

Vzhledem k nemožnosti snížit volnou výšku stropů v obytných prostorech předchází veškerému integrovanému nábytku v horní části falešný trám, který bude sloužit jako průchod pro instalace. Cílem této rekonstrukce tedy je, aby se nábytek stal organizujícím prvkem plynulejších a lépe propojených prostor a zároveň usnadnil proces provádění prací.

Materiály zvolené pro renovaci kombinují dubové dřevo v prvcích, které se snaží o kontinuitu prostor, olivově zelená barva dosahuje oddělení různých prostor a bílá jako prvek, který vše sjednocuje.

O projektu

 

Název projektu: Reforma apartamento CV em Avilés (rekonstrukce bytu CV v Avilés)
Architektonická kancelář: David Olmos Arquitectos
Lokalita: Avilés (Asturie), Španělsko
Fotografie: Ivo Tavares Studio
Hlavní architekt: David Olmos
Zastavěná plocha: 112 m²
Rok dokončení: 2023
Design interiéru: Rosa Pico de Soldecor Interiorismo

 

Ve spolupráci s Stephany Mata Garcia, Amazing Architectures [online] @2024. Dostupné z https://amazingarchitecture.com/apartments/cv-apartment-renovation-in-aviles-spain-by-david-olmos-arquitectos

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • Soukromá vila v letadle, Bali,

    Private Jet Villa se nachází na vrcholu útesu Nyang Nyang Beach na Bali v Indonésii a nabízí jedinečné luxusní útočiště…

    Soukromá vila v tryskáči, Bali
  • Altamira House, Guadalajara, Jalisco, Mexiko,

    Dům Altamira se nachází ve městě Zapopan a začal jako projekt rozšíření rezidence, ale rozrostl se díky možnosti získat sousední…

    rodinný dům
  • TECEsolid: odolné designové tlačítko, které nikdo

    Celokovové designové tlačítko TECEsolid je vybaveno skrytým uchycením a proto nezmizí ani z veřejných toalet.

    TECE tlačítko
  • Robles House, Zapopan, Jalisco, Mexiko,

    Araujo Galvan Arquitectos: Casa Robles je svědectvím harmonie mezi rodinným a pracovním životem, v němž se snoubí moderní design s…

  • Zaha Hadid Architects vítězí v

    Architektonická kancelář Zaha Hadid Architects (ZHA) vyhrála architektonickou soutěž na nový terminál pro osobní a nákladní dopravu v Rize. Ve…

    Zaha Hadid Riga Rpúax terminal
  • Kavárna a farmářský obchod “Snidanishna”

    Snidanishna" je nový příběh ukrajinské kuchyně v centru Charkova, který byl otevřen v březnu 2024. Návrh interiéru "Snidanishna" realizoval tým…

    Restaurace cafe
  • Subtraction House, Bragança Paulista, Brazílie

    Dům Subtraction House se nachází v luxusní rezidenční čtvrti Quinta da Baroneza ve městě Bragança Paulista, pouhých 90 km od…

    designová vila, dům, zahrada
  • Kancelář NK Arquitetura realizuje stavbu

    Bytový projekt o zastavěné ploše 300 m², který navrhly architektky Nicolle Nogueira a Katherine Heim Weber, je otiskem osobnosti klientů…

  • Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.