CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

Záclony mají na kahánku. Úder vrací římské rolety!

19. dubna 2022


Top novinka Czech Deco teamu

Záclony mají na kahánku. Úder vrací římské rolety!

Nové trendy interiérového designu mluví jasně. Klasické stínící systémy už si neškrtnou. Do stylových oken patří římské rolety.
V čem spočívá kouzlo těchto skládacích krásek? Stojí za to je implementovat i k vám domů? Podívali jsme se jim na zoubek.

Styltex





Styltex





Dostatek stínu i soukromí

Nemáte se doma kam schovat před slunečním žárem? Nebo vás trápí noční pouliční osvětlení? Římské rolety typu vás přes den efektivně ochrání před ostrým sluncem a horkem. Noční sovy i neklidní spáči zase ocení, že v noci funguje jako zatemňovací roleta před světlem z ulice.

Římské rolety – jak to funguje?

Klasická okenní roleta mnohdy působí v interiéru nevkusně a lacině. Ta římská si nás získala svou lehkostí a důmyslným skládáním směrem vzhůru. Jednotlivé sklady tak dodávají pokoji nový rozměr díky své rafinovanosti a lehkosti.


Komfort nade vše

Co se estetiky týká vychází z ní římské rolety skutečně s čistým štítem. Spouštěcí mechanismus je  plně zakryt zepředu látkou, takže dojem čistoty není narušen. Manipulace je pak řešena řetízkem, jehož umístění a délku lze objednat na míru, nebo s motorem pro dálkové ovládání. Lidé často požadují zatemňovací římské rolety, nicméně ty se už používají jen minimálně, protože jejich látka je příliš tuhá a působí v interiéru těžce. Kouzlo římské rolety pak spočívá právě v její vzdušnosti a lehkosti.

Previous
Next
Římské rolety – vašemu stylu na míru

„Vlastní výběr látky je pro půvabně vypadající zastínění okna naprosto žádoucí.“ říkají designérky z firmy Styltex. Výhodou tak není jen jednoduchá konstrukce, ale i nepřeberné množství variací a obměn vzhledem k sezóně nebo náladě. Římskou roletu lze snadno upevnit do stěny i do stropu. Instalovat je lze jak na šikmá okna, tak i dokonce na ta střešní. Styltex navíc nabízí ušití látky a úpravu mechanismu římské rolety přesně na míru a to i on-line. 

Praktičnost vítězí

Nejčastějším otazníkem ohledně rolety do oken je její čistota. Všichni si asi vybavíme z nedávných dob věčně zaprášené žaluzie a těžké závěsy. Stigma ohledně prachu nabourávají římské rolety tím, že jsou lehce pratelné. Stačí látku sundat z kovové konstrukce. Pro rychlý úklid pak postačí vysavač. Lidé často požadují zatemňovací římské rolety, nicméně ty se už používají jen minimálně, protože jejich látka je příliš tuhá a působí v interiéru těžce. Kouzlo římské rolety pak spočívá právě v její vzdušnosti a lehkosti.

MÁM ZÁJEM O KATALOG

Po vyplnění formuláře se Vám zobrazí odkaz pro stažení



Kam se římské rolety hodí?

Vzhledem k tomu, že instalace římské rolety není náročná, je lehce aplikovatelná do každé místnosti. Výběr je opravdu veliký a není se třeba bát ani atypických prostor. To, že mají nejen estetický, ale i praktický význam, dokazují římské rolety určené do koupelny. Ty jsou díky látce rychleschnoucí a přinášejí dostatek soukromí. Římské rolety do dětského pokoje zase poskytnou vhodné stínění, které je důležité pro spánkový režim těch nejmenších.

Finančně dostupné

A to nejlepší na konec. Ač působí luxusně, je cena římských rolet mnohem levnější než záclony nebo závěsy. Cena římské rolety se odvíjí od použitého materiálu. A spotřeba látky je oproti tradičnímu zastínění poloviční. A to je nám na římských roletách vlastně nejmilejší. Nejen, že skvěle vypadají, ale šetří i peníze a životní prostředí. Cena římské rolety začíná již od 890 Kč.

Ať už sledujete trendy nebo jen hledáte efektivnější systém zastínění, jsou tyto rolety pro zútulnění vašeho domova vkusnou volbou. Velký výběr látek, snadná údržba a je právem staví na první místo v naší hitparádě. 



Další doporučené články

Přečíst článek

Přečíst článek

Přečíst článek

Přečíst článek

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • Stropní sálavé panely: Multifunkční a

    Stropní sálavé panely, kombinující vytápění, chlazení a akustické zlepšení, se stávají nezbytnou součástí moderních interiérů. Tyto panely nejenže efektivně regulují…

    Stropní topení
  • TECEvelvet: hvězdný design a inovativní

    Už jste se dotkli ovládacího tlačítka toalety TECEvelvet? Sametový pocit ze zmáčknutí tlačítka zcela mění běžnou denní rutinu.

    TECE wc ovládací tlačítko
  • Skryté zárubně DORSIS – architekti

    Přímé linie, estetika jednoduchosti a čistoty, minimum zdobných prvků - to jsou viditelné trendy interiérů moderních staveb, bez ohledu na…

    Dorsis Fortius dveře
  • Koohsar 252, provincie Alborz, Írán,

    Studio Davazdah: Na venkově v íránské provincii Alborz je navržena a postavena třípatrová vila o rozloze 600 m² pro mladý…

    Koohsar 252, Alborz Province, Iran by Studio Davazdah, villa
  • Laurel Grove, Melbourne, Victoria, Austrálie

    Kirsten Johnstone Architecture: V tomto nově postaveném domě v Blackburnu jsou hrdiny designu pálená hlína, beton a dřevo. Pozemek představoval…

    Kirsten Johnstone Architecture: nově postavený dům
  • Řízené větrání vás při plánování

    Se stále aktivnějším prosazováním energeticky úsporných řešení v rámci evropské legislativy roste povědomí o řízeném větrání jako o významném zdroji…

  • Koupelnám vládne kov v sexy

    Trend kovu a černé barvy doplňků v roce 2024 trvá. Společnost TECE nabízí v tomto stylovém provedení sprchové žlaby a…

    TECE_koupelny_koupelna_cerna_barva_doplnky_elementy_ovladaci_tlacitko_toalety_WC_splachovani_zachod_premium_premiovy_destign_styl_TOP
  • Yiyun – Hotel Bishan od

    Projektu, který se nachází v srdci vesnice s bohatou historií a kulturou, dominují tradiční obytné domy ve stylu Anhui, které…

    Yiyun · Bishan Hotel by y.ad studio
  • Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.