CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

Čtyřčlenná rodina získala v novém bytě soukromí i prostor na práci

5. ledna 2018

Když se mladí manželé se dvěma malými dcerkami obrátili na architekta Marka Pavlase, stálo před ním hned několik úkolů. Nestačilo jim, aby se v novém bytě cítili jenom příjemně. Oba manželé chtěli spolu i se svými dětmi trávit více času, proto si přáli uspořádat prostor tak, aby v něm každý měl také své pracovní místo a dostatek soukromí.

 

V téměř devadesátimetrovém bytě s dispozicí 3+kk se čtyřčlenná rodina nemusí cítit zrovna stísněně. Ale vytvořit v něm dva oddělené pracovní prostory tak, aby se oba manželé navzájem nerušili, a ještě k tomu, aby pracovní „koutky“ celkově ladily s interiérem a nepůsobily formálním kancelářským dojmem, to už vyžaduje trochu citu.

 

Jako designově pojatá knihovna

Jedno pracovní místo tak vzniklo v ložnici manželů, druhé pak tvoří velmi nenápadně a přirozeně součást kuchyňské linky. Tady si můžeme povšimnout jednoho ze zajímavých detailů, který se architektovi opravdu vydařil. Úložný prostor na kancelářské potřeby vypadá spíš jako designově pojatá knihovna, která příjemně ladí s obývacím prostorem.

Kuchyňská linka plynule navazuje na přední hranu stolu, který tak v podstatě nezabírá žádné místo a nepřekáží lidem v pohybu. Jak praktické ve chvíli, kdy se nejmenší členové rodiny spontánně rozhodnou zahrát si kolem jídelního stolu na honěnou.

Z pravé strany pak do výklenku ve tvaru písmene U zasahuje prosklená stěna s výhledem na terasu. Prostor na vaření je od pracovního stolu opticky oddělen kuchyňskými spotřebiči v kontrastní černé barvě.

 

Úložný prostor a knihovna

Druhý stůl určený pro práci našel své místo jednoduše v ložnici. Tady může v klidu plnit podle potřeby tak říkajíc multifunkční roli. Celou protilehlou stěnu kolem čela postele pak tvoří vestavěná skříň s úložným prostorem a knihovnou.

A nouze tady není nejen o dostatek úložného místa, ale taky o hodně světla prakticky po celý den. O to se starají velká okna po celé délce obvodových zdí.

Další úložné prostory navrhl architekt také v předsíni. A stejně jako v ložnici, i tady je po celé délce chodby vestavěná skříň v bílém lesku. Jen s nepatrným rozdílem – v jejím středu není knihovna, ale malá lavice umožňující příjemnější nazouvání bot vsedě.

 

Otevřenost a vzdušnost

Společné designové a zároveň praktické prvky lze vidět ve všech částech bytu. Otevřenost a vzdušnost celého interiéru pak umocňuje podlaha z masivního dřeva, kterou architekt navrhl ve stejném dekoru pro všechny místnosti. Díky velkým proskleným plochám a použitým světlým tónům je v interiéru stále dostatek světla i přesto, že jde o přízemní byt. Sladěné jemné dekory závěsů a tapet celý obývací prostor příjemně zútulňují.

 

Praktické vyřešení postelí obou děvčat

Dřevěná podlaha ve stejném dekoru je položena i v dětském pokoji, který je jinak laděn do kombinace bílé a růžové. I zde použil architekt úložné prostory a velmi prakticky vyřešil i oddělení postelí obou holčiček. „Své růžové království tady našly i dvě malé princezny. I ony tu vlastně mají, stejně jako jejich rodiče, svá místa, kde mohou tvořit, co je zrovna napadne a oddávat se všem princeznovským manýrům,“ poznamenává architekt. A když pak večer ulehnou unavené do postele, mohou se společně podívat na večerníček.

Architekt nám také prozradil, jak vznikl dekor růžové stěny. „Jak se říká, v jednoduchosti je síla, někdy také krása. Nešlo o nic jiného než o malbu klasickým válečkem, na kterém byl navíc namotaný provaz," vysvětluje architekt.

 

A kdo se na interiéru za Czech Deco Team podílel?

 

Spolu s Ing. arch. Markem Pavlasem se na celkové podobě interéru podílely dva dodavatelské subjekty. Ota Votoček, který položil v celém bytě (kromě koupelny) podlahu z masivního dřeva a designérka Bronislava Novotná, ambasadorka firmy STYLTEX design, spol. s r.o.. Ta ve spolupráci s architektem sladila a zútulnila celý interiér záclonami, závěsy a tapetami s příjemnými, oku lahodícími motivy.

 

Podívejte se na původní verzi článku, který uveřejnil portál Novinky.cz.

 

Váš Czech Deco Team

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • Soukromá vila v letadle, Bali,

    Private Jet Villa se nachází na vrcholu útesu Nyang Nyang Beach na Bali v Indonésii a nabízí jedinečné luxusní útočiště…

    Soukromá vila v tryskáči, Bali
  • Altamira House, Guadalajara, Jalisco, Mexiko,

    Dům Altamira se nachází ve městě Zapopan a začal jako projekt rozšíření rezidence, ale rozrostl se díky možnosti získat sousední…

    rodinný dům
  • TECEsolid: odolné designové tlačítko, které nikdo

    Celokovové designové tlačítko TECEsolid je vybaveno skrytým uchycením a proto nezmizí ani z veřejných toalet.

    TECE tlačítko
  • Robles House, Zapopan, Jalisco, Mexiko,

    Araujo Galvan Arquitectos: Casa Robles je svědectvím harmonie mezi rodinným a pracovním životem, v němž se snoubí moderní design s…

  • Zaha Hadid Architects vítězí v

    Architektonická kancelář Zaha Hadid Architects (ZHA) vyhrála architektonickou soutěž na nový terminál pro osobní a nákladní dopravu v Rize. Ve…

    Zaha Hadid Riga Rpúax terminal
  • Kavárna a farmářský obchod “Snidanishna”

    Snidanishna" je nový příběh ukrajinské kuchyně v centru Charkova, který byl otevřen v březnu 2024. Návrh interiéru "Snidanishna" realizoval tým…

    Restaurace cafe
  • Subtraction House, Bragança Paulista, Brazílie

    Dům Subtraction House se nachází v luxusní rezidenční čtvrti Quinta da Baroneza ve městě Bragança Paulista, pouhých 90 km od…

    designová vila, dům, zahrada
  • Kancelář NK Arquitetura realizuje stavbu

    Bytový projekt o zastavěné ploše 300 m², který navrhly architektky Nicolle Nogueira a Katherine Heim Weber, je otiskem osobnosti klientů…

  • Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.