CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

Čtyřčlenná rodina získala v novém bytě soukromí i prostor na práci

5. ledna 2018

Když se mladí manželé se dvěma malými dcerkami obrátili na architekta Marka Pavlase, stálo před ním hned několik úkolů. Nestačilo jim, aby se v novém bytě cítili jenom příjemně. Oba manželé chtěli spolu i se svými dětmi trávit více času, proto si přáli uspořádat prostor tak, aby v něm každý měl také své pracovní místo a dostatek soukromí.

 

V téměř devadesátimetrovém bytě s dispozicí 3+kk se čtyřčlenná rodina nemusí cítit zrovna stísněně. Ale vytvořit v něm dva oddělené pracovní prostory tak, aby se oba manželé navzájem nerušili, a ještě k tomu, aby pracovní „koutky“ celkově ladily s interiérem a nepůsobily formálním kancelářským dojmem, to už vyžaduje trochu citu.

 

Jako designově pojatá knihovna

Jedno pracovní místo tak vzniklo v ložnici manželů, druhé pak tvoří velmi nenápadně a přirozeně součást kuchyňské linky. Tady si můžeme povšimnout jednoho ze zajímavých detailů, který se architektovi opravdu vydařil. Úložný prostor na kancelářské potřeby vypadá spíš jako designově pojatá knihovna, která příjemně ladí s obývacím prostorem.

Kuchyňská linka plynule navazuje na přední hranu stolu, který tak v podstatě nezabírá žádné místo a nepřekáží lidem v pohybu. Jak praktické ve chvíli, kdy se nejmenší členové rodiny spontánně rozhodnou zahrát si kolem jídelního stolu na honěnou.

Z pravé strany pak do výklenku ve tvaru písmene U zasahuje prosklená stěna s výhledem na terasu. Prostor na vaření je od pracovního stolu opticky oddělen kuchyňskými spotřebiči v kontrastní černé barvě.

 

Úložný prostor a knihovna

Druhý stůl určený pro práci našel své místo jednoduše v ložnici. Tady může v klidu plnit podle potřeby tak říkajíc multifunkční roli. Celou protilehlou stěnu kolem čela postele pak tvoří vestavěná skříň s úložným prostorem a knihovnou.

A nouze tady není nejen o dostatek úložného místa, ale taky o hodně světla prakticky po celý den. O to se starají velká okna po celé délce obvodových zdí.

Další úložné prostory navrhl architekt také v předsíni. A stejně jako v ložnici, i tady je po celé délce chodby vestavěná skříň v bílém lesku. Jen s nepatrným rozdílem – v jejím středu není knihovna, ale malá lavice umožňující příjemnější nazouvání bot vsedě.

 

Otevřenost a vzdušnost

Společné designové a zároveň praktické prvky lze vidět ve všech částech bytu. Otevřenost a vzdušnost celého interiéru pak umocňuje podlaha z masivního dřeva, kterou architekt navrhl ve stejném dekoru pro všechny místnosti. Díky velkým proskleným plochám a použitým světlým tónům je v interiéru stále dostatek světla i přesto, že jde o přízemní byt. Sladěné jemné dekory závěsů a tapet celý obývací prostor příjemně zútulňují.

 

Praktické vyřešení postelí obou děvčat

Dřevěná podlaha ve stejném dekoru je položena i v dětském pokoji, který je jinak laděn do kombinace bílé a růžové. I zde použil architekt úložné prostory a velmi prakticky vyřešil i oddělení postelí obou holčiček. „Své růžové království tady našly i dvě malé princezny. I ony tu vlastně mají, stejně jako jejich rodiče, svá místa, kde mohou tvořit, co je zrovna napadne a oddávat se všem princeznovským manýrům,“ poznamenává architekt. A když pak večer ulehnou unavené do postele, mohou se společně podívat na večerníček.

Architekt nám také prozradil, jak vznikl dekor růžové stěny. „Jak se říká, v jednoduchosti je síla, někdy také krása. Nešlo o nic jiného než o malbu klasickým válečkem, na kterém byl navíc namotaný provaz," vysvětluje architekt.

 

A kdo se na interiéru za Czech Deco Team podílel?

 

Spolu s Ing. arch. Markem Pavlasem se na celkové podobě interéru podílely dva dodavatelské subjekty. Ota Votoček, který položil v celém bytě (kromě koupelny) podlahu z masivního dřeva a designérka Bronislava Novotná, ambasadorka firmy STYLTEX design, spol. s r.o.. Ta ve spolupráci s architektem sladila a zútulnila celý interiér záclonami, závěsy a tapetami s příjemnými, oku lahodícími motivy.

 

Podívejte se na původní verzi článku, který uveřejnil portál Novinky.cz.

 

Váš Czech Deco Team

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • Koohsar 252, provincie Alborz, Írán,

    Studio Davazdah: Na venkově v íránské provincii Alborz je navržena a postavena třípatrová vila o rozloze 600 m² pro mladý…

    Koohsar 252, Alborz Province, Iran by Studio Davazdah, villa
  • Laurel Grove, Melbourne, Victoria, Austrálie

    Kirsten Johnstone Architecture: V tomto nově postaveném domě v Blackburnu jsou hrdiny designu pálená hlína, beton a dřevo. Pozemek představoval…

    Kirsten Johnstone Architecture: nově postavený dům
  • Řízené větrání vás při plánování

    Se stále aktivnějším prosazováním energeticky úsporných řešení v rámci evropské legislativy roste povědomí o řízeném větrání jako o významném zdroji…

  • Koupelnám vládne kov v sexy

    Trend kovu a černé barvy doplňků v roce 2024 trvá. Společnost TECE nabízí v tomto stylovém provedení sprchové žlaby a…

    TECE_koupelny_koupelna_cerna_barva_doplnky_elementy_ovladaci_tlacitko_toalety_WC_splachovani_zachod_premium_premiovy_destign_styl_TOP
  • Yiyun – Hotel Bishan od

    Projektu, který se nachází v srdci vesnice s bohatou historií a kulturou, dominují tradiční obytné domy ve stylu Anhui, které…

    Yiyun · Bishan Hotel by y.ad studio
  • Akustické dveře do skrytých zárubní

    ECLISSE nově rozšířilo svůj sortiment o otočné akustické dveře do skrytých zárubní. Zárubně, které jsou zcela integrované do jedné roviny…

    Eclisse
  • 5 správných tipů k rekonstrukci koupelny

    Jak na úspěšnou rekonstrukci koupelny? Použitím správných produktů a plánovacího softwaru ušetříte čas, náklady i nervy všech zúčastněných.

    TECE tlačítka
  • Nový trend ve světě nadzemních

    V posledních letech se v oblasti soukromých bazénů mění nejen prostorové možnosti pro jejich instalaci, ale také očekávání uživatelů. Tradiční plavecká funkce…

    nadzemní bazén baspa
  • Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.