CZECH DECO TEAM

Přihlásit

Domovem horolezců není jen skála

Domovem horolezců bývají obvykle hory a skály a jejich společníkem drsné počasí. Jenže i takový zkušený horolezec jako je Honza potřebuje čas od času sklouznout po laně zpátky na zem a najít zde příjemné zázemí.   Po čase se proto vracíme k designérce Ing. Dáše Laušmanové. Oslovil ji horolezec Honza, který bydlí v panelovém domě, s jasným zadáním: „Chtěl bych pro sebe nový moderní interiér, ve kterém se budu cítit příjemně, a nebudu mít moc práce s úklidem celého prostoru.“   Designérka začala úpravou prostoru kuchyně a koupelny, které Honzu trápily nejvíce. Úzký prostor, kde je umístěna kuchyňská linka, designérka Dáša opticky zvětšila použitím dekoru v bílém lesku na horních i dolních skříňkách linky a skleněným obkladem mezi skříňkami. Jeho předností kromě estetické stránky je i velmi snadná údržba. Pracovní desku je navržena v dekoru přírodního kamene, s kterým se Honza setkává často na horách. Celý interiér bytu je propojen podlahovou krytinou v imitaci dřeva dubu působící příjemným a teplým dojmem. Pro snadnou údržbu byly použity vinylové dílce. S podlahou kontrastují dveře a zárubně, na kterých je použita CPL fólie s ořechovým dekorem.   Za zmínku stojí praktické a designové detaily, jako je například skrytá výsuvná digestoř nebo LED osvětlení celé délky pracovní plochy. Světlou, designově čistou kuchyňskou linku, odkládací prostory i vestavěnou lednici v bílém lesku originálně doplňuje různorodá barevnost židlí kolem jídelního stolu.   Snem klienta byla prostorná koupelna s vanou. Proto se přemístila pračka na kraj kuchyňské linky. Zároveň má Honza lepší přístup na balkón, kde suší prádlo. I v této panelákové koupelně nahradila původní umakartové jádro nová sádrokartonová koupelna s upravenou dispozicí. Na obrázcích můžeme vidět půdorys před a po rekonstrukci. Vstup z kuchyně byl zrušen a designérka navrhla propojit koupelnu s WC se vstupem z chodby, kde jsou použity posuvné dveře.   Obklady, dlažbu, sanitu i doplňky koupelny designérka vybrala v SIKO KOUPELNY a.s. v Trutnově. Navrhla ji ve světlém lesklém obkladu s jemně vystínovaným šedým pruhem. Velmi důležitým prvkem je osvětlení interiéru, a to platí dvojnásob v místnosti bez oken. Stejně jako v kuchyni, i tady designérka použila jednoduchá, ale účinná led bodová světla, která jsou nad umyvadlem doplněna zrcadlem se světelným rámem, působícím luxusním dojmem. Prostor koupelny s čistým designem může být doplněn koupelnovým koberečkem v barvě a tvaru třeba podle ročního období.   V koupelně nezapomněla designérka navrhnout praktické prvky pro snadnou údržbu podlahy, jako je závěsné WC a skříňka pod umyvadlem.   K horolezci Honzovi se společně s designérkou Dášou ještě podíváme, protože rekonstrukcí koupelny a kuchyně to celé teprve začalo. Na řadu ještě po čase přijde obývací pokoj a ložnice.   Těšíme se na návštěvu! váš Czech Deco Team   P.S.: Tento článek vyjde v pátek 2. března v modifikované vezri na Novinky.cz ;-)

Johann Malle

12.6.2022

Johann Malle logo

Johann Malle

12.6.2022

Domovem horolezců bývají obvykle hory a skály a jejich společníkem drsné počasí. Jenže i takový zkušený horolezec jako je Honza potřebuje čas od času sklouznout po laně zpátky na zem a najít zde příjemné zázemí.

 

Po čase se proto vracíme k designérce Ing. Dáše Laušmanové. Oslovil ji horolezec Honza, který bydlí v panelovém domě, s jasným zadáním: „Chtěl bych pro sebe nový moderní interiér, ve kterém se budu cítit příjemně, a nebudu mít moc práce s úklidem celého prostoru.

 

Designérka začala úpravou prostoru kuchyně a koupelny, které Honzu trápily nejvíce.

Úzký prostor, kde je umístěna kuchyňská linka, designérka Dáša opticky zvětšila použitím dekoru v bílém lesku na horních i dolních skříňkách linky a skleněným obkladem mezi skříňkami. Jeho předností kromě estetické stránky je i velmi snadná údržba. Pracovní desku je navržena v dekoru přírodního kamene, s kterým se Honza setkává často na horách. Celý interiér bytu je propojen podlahovou krytinou v imitaci dřeva dubu působící příjemným a teplým dojmem. Pro snadnou údržbu byly použity vinylové dílce. S podlahou kontrastují dveře a zárubně, na kterých je použita CPL fólie s ořechovým dekorem.

 

Za zmínku stojí praktické a designové detaily, jako je například skrytá výsuvná digestoř nebo LED osvětlení celé délky pracovní plochy. Světlou, designově čistou kuchyňskou linku, odkládací prostory i vestavěnou lednici v bílém lesku originálně doplňuje různorodá barevnost židlí kolem jídelního stolu.

 

Snem klienta byla prostorná koupelna s vanou. Proto se přemístila pračka na kraj kuchyňské linky. Zároveň má Honza lepší přístup na balkón, kde suší prádlo. I v této panelákové koupelně nahradila původní umakartové jádro nová sádrokartonová koupelna s upravenou dispozicí. Na obrázcích můžeme vidět půdorys před a po rekonstrukci. Vstup z kuchyně byl zrušen a designérka navrhla propojit koupelnu s WC se vstupem z chodby, kde jsou použity posuvné dveře.

 

Obklady, dlažbu, sanitu i doplňky koupelny designérka vybrala v SIKO KOUPELNY a.s. v Trutnově. Navrhla ji ve světlém lesklém obkladu s jemně vystínovaným šedým pruhem. Velmi důležitým prvkem je osvětlení interiéru, a to platí dvojnásob v místnosti bez oken. Stejně jako v kuchyni, i tady designérka použila jednoduchá, ale účinná led bodová světla, která jsou nad umyvadlem doplněna zrcadlem se světelným rámem, působícím luxusním dojmem. Prostor koupelny s čistým designem může být doplněn koupelnovým koberečkem v barvě a tvaru třeba podle ročního období.

 

V koupelně nezapomněla designérka navrhnout praktické prvky pro snadnou údržbu podlahy, jako je závěsné WC a skříňka pod umyvadlem.

 

K horolezci Honzovi se společně s designérkou Dášou ještě podíváme, protože rekonstrukcí koupelny a kuchyně to celé teprve začalo. Na řadu ještě po čase přijde obývací pokoj a ložnice.

 

Těšíme se na návštěvu!

váš Czech Deco Team

 

P.S.: Tento článek vyjde v pátek 2. března v modifikované vezri na Novinky.cz 😉

Další doporučené články

Undone, Bumehen, Teherán, Írán, autor: Babak Ab...

Přidáno 27. 02. 2024
Název Undone, který tento projekt nese po svém [ne]dokončení, odkazuje na pozdní rozhodnutí zastavit práce na fasádě a povrchových úpravách budovy....

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

Přidáno 26. 02. 2024
Atlas Architects: Tento 7,4hvězdičkový energeticky úsporný dům, který se nachází podél pobřežního břehu surfařské pláže Inverloch, představuje pro ...

Skryté zárubně a dveře DORSIS  - jak vybrat ty ...

Přidáno 23. 02. 2024
Přímé linie, estetika jednoduchosti a minimum zdobných prvků - to jsou viditelné trendy moderních interiérů, bez ohledu na to, zda stavíte rodinný ...

Proč je TECEnow skvělou volbou?

Přidáno 22. 02. 2024
TECEnow je ovládací tlačítko toalety od společnosti TECE, která se zabývá sanitárními systémy a řešením koupelny. Produkty této značky jsou proto n...

MÁM ZÁJEM, ABY MĚ KONTAKTOVAL ODBORNÍK REHAU - ZAŠLEME VÁM KATALOG