CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

Eklektický styl na míru pro Velona’s Jungle Luxury Hotel ve Florencii

Výrobky na míru pro Velona's Jungle Luxury Hotel ve Florencii: autentické znamení setkání krásy, uměleckého řemesla a nezaměnitelného stylu. Pro zkušené světoběžníky.

Pokoj v eklektickém stylu.
CZECH DECO TEAM logo
27. září 2024

Bronzetto vytváří některé výrobky na míru pro Velona’s Jungle Luxury Hotel ve Florencii: autentické znamení setkání krásy, uměleckého řemesla a nezaměnitelného stylu. Pro zkušené světoběžníky.

Velona’s Jungle Luxury Hotel v historickém centru Florencie je eklektický a útulný prostor, ideální pro zvídavé cestovatele, sběratele a exkluzivní zážitky.

Rafinovaný luxusní penzion, kde se snoubí umění, design a typicky italský vkus pro starožitnosti a vše ručně vyráběné a na míru šité. Původní majitel hotelu byl totiž ve florentském světě uznávaným obchodníkem se starožitnostmi. V 50. letech 20. století s oblibou sbíral umělecké předměty italské i mezinárodní provenience, nalezené a osobně vybrané z tisíců historických paláců v evropských metropolích, které navštívil.

Dnes v originálních a velmi eklektických apartmánech hotelu zůstávají stopy a důkazy této vášně v pečlivé kombinaci uměleckých děl začínajících současných umělců. Vzácné knihy, vzácné tapiserie a tkaniny a originální dekorativní předměty sbírané s vášní.

Atmosféru hotelu však určuje několik předmětů, které byly objednány ad hoc u současných umělců a řemeslníků. Příkladem je Bronzetto, jehož vzácná nabídka zařizovacích předmětů a svítidel nepochybně přispěla k tomu, že pokoje tohoto hotelu získaly nezaměnitelný styl.

Tato mimořádná kombinace tradice a inovace dává život jedinečným a luxusním prostorám. Hosté mohou ponořit do krásy svěží přírody a zároveň zůstat v srdci renesančního města. Design čtyř apartmánů totiž čerpá inspiraci z bujné džungle, její flóry a fauny a vytváří eklektickou a okouzlující atmosféru, která člověka ideálně přenese do exotických destinací.

Nálada tohoto hotelu zjevně vychází z moudré a vědomé volby dokonale eklektického stylu: v pokojích hotelu Velona hrají zpravidla důležitou roli předměty a čalounění, které vyjadřují nutkání zařídit každý pokoj jinak, míchat styly a odvážně spojovat barvy a tvary.

Dnes jsou tedy s uměleckými díly, která jsou již součástí domu, integrována novější díla začínajících umělců, čalounění a dekorace od nejoblíbenějších designérů, předměty, knihy a drobné detaily. Majitelé vše vybírali a sbírali s velkým nasazením po celá léta.

Eklektický styl: sbírka nábytku na míru

Pro umocnění atmosféry inspirované exotickou džunglí navázali majitelé Velona’s Jungle spolupráci se společností Bronzetto a vytvořili lampy, nábytek a doplňky na míru inspirované kolekcí Eclectic.

Kolekce čerpá inspiraci přímo z přírody pomocí odlitků, které věrně reprodukují vlastnosti různých rostlin a zvířat z mosazi. Každé ze čtyř hotelových apartmá, Livingstone, Darwin, Fossey a Durrel, je vybaveno na zakázku vyrobenými svítidly. Svítidla jsou zdobená motivy tropických rostlin, exotických zvířat a složitými vzory džungle. Tato na zakázku vyrobená svítidla plní nejen svou funkci. Osvětlují prostor, ale působí také jako skutečné umělecké předměty, které celému interiéru dodávají hmatatelný nádech rozmarnosti a eklektičnosti.

Dubové nástěnné svítidlo s litým mosazným rámem a látkovým stínidlem. Stejně jako každý předmět z kolekce Brass Brothers & Co. Eclectic, čerpá inspiraci ze světa přírody, z jeho dokonale nepravidelných tvarů. Každý z nich se od ostatních liší stejně jako větve a listy. Ve skutečnosti má tato malá nástěnná lampa větev podpírající stínidlo z neutrální látky, která připomíná podzimní barvy. Lze ji přizpůsobit povrchové úpravě mosazi a barvě látky stínidla.

Bambusová stolní lampa s mosazným rámem, dvojitým látkovým stínidlem a mramorovým podstavcem. Tato významná stolní lampa upoutá pozornost tím, že má mosazný rám zpracovaný tak, aby připomínal mohutný stonek rostliny bambusu, jeho sílu, ale také jemnost a křehkost. Dvojité stínidlo, lemované rypsem, je vyrobeno z látky. Juta v barvě écru se širokou vazbou a z elastické látky na vnitřní straně, zakrývá žárovky před zraky.

Možnost přizpůsobení v mosazné povrchové úpravě

Stolní lampa Frog s litým mosazným rámem a látkovým stínidlem, obojí v přizpůsobitelné barvě. Tímto extravagantním spojením umění a osvětlení vnáší společnost Bronzetto do svého světa osvětlovacích předmětů nádherný svět zvířat. Ten dodává designu jejích výrobků šarm a vytváří jedinečný nábytkový a osvětlovací doplněk. Skvělý řemeslný um a zkušenosti získali řemeslníci společnosti při zpracování materiálu, jako je mosaz, zpracovávaného mikroodlitky, odlitky ze ztraceného vosku nebo v písku. Vytváří tak povrchy s drsným a strukturovaným vzhledem, které dokonale odrážejí nedokonalou jedinečnost přírodních živlů.

Dubová stolní lampa s mosazným a dubovým rámem a elegantním látkovým stínidlem. Kůrou potažený stonek přechází ve strukturu lampy, díky čemuž je každý kus jedinečný a originální. Sinuozita a elegantní styl charakterizují eklektické tvary této kolekce. Ta v sobě snoubí exotický vkus a pozornost věnovanou luxusním detailům typickým pro moderní atmosféru s tématikou džungle. Dokonalá kombinace funkčnosti a elegance pro každé prostředí. Možnost přizpůsobení povrchové úpravy mosazi a barvy látky stínidla.

Bambusový konferenční stolek se třema nohama. Tento konferenční stolek, inspirovaný nejrůznějšími formami přírody, je k dispozici v různých velikostech. Stolek má mramorovou desku v barvách Bianco Carrara, Nero Marquinia a Marrone Imperatore a litý mosazný rám, který lze přizpůsobit. Je možné vybrat si z několika možných povrchových úprav: od přírodní mosazi přes tmavě leštěnou až po jantarovou a také v barvě mramorové desky. Řada Bamboo je kvintesencí rafinovanosti a studie detailů, dovedně ztvárněných v elegantních a sofistikovaných svítidlech a nábytku.

Dubový třípatrový stůl s mosazným rámem a mramorovou podnoží. Z jediné centrální nohy, která jemně napodobuje kmen keře, se odvíjejí tři mosazné desky ve tvaru listů uspořádané ve třech různých výškách. Dílo, které věrně reprodukuje detaily rostliny, jako jsou žilky listů, doplňují dva malí šneci umístění na první listové rovině. Půvabná malá připomínka živočišného světa, která dodává stolku další aspekt mimořádné podobnosti se skutečností.

Mosazná rukojeť Rosa Canina. Je vyrobena z vysoce kvalitní lité mosazi. Rukojeť má elegantní design a leštěný povrch, který účinně připomíná trnitý, drsný vzhled psí růže. Tato rukojeť představuje dokonaloukombinaci formy a funkce.

Text: Bronzetto
Fotografie: Bronzetto

 

Ve spolupráci s Naser Nader Ibrahim, Amazing Architectures [online] @2024. Dostupné z https://amazingarchitecture.com/news/bronzetto-creates-some-bespoke-products-for-velonas-jungle-luxury-hotel-in-florence

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • Cihlový dům Grapevine, Mašhad, Írán

    Hlavním úkolem projektu bylo vytvořit spojení mezi preferencemi klientů ohledně jejich obytného prostoru a historickými, kulturními a ekonomickými rysy čtvrti.…

    Cihlový dům.
  • Slaďte regulátory nejmodernější sprchovací toalety

    Firma TECE si velmi dobře uvědomuje, že barevný soulad koupelnových elementů je klíčem k vytvoření harmonické a stylové koupelny, která…

    Tece sprchovací toaleta
  • Dům a krajina od Inon

    Vnitroblok jako srdce domova: butiková zakázková kovovýroba tvoří jádro každodenního života.

    Rodinný dům, industriální okna.
  • Prix Versailles 2024: Nejkrásnější muzea

    Cena Versailles, která letos slaví 10. výročí, poprvé ve své historii představuje seznam nejkrásnějších muzeí světa pro rok 2024: sedm…

    Nejkrásnější muzeum světa
  • Eklektický styl na míru pro

    Výrobky na míru pro Velona's Jungle Luxury Hotel ve Florencii: autentické znamení setkání krásy, uměleckého řemesla a nezaměnitelného stylu. Pro…

    Pokoj v eklektickém stylu.
  • The White box: Proměna starého

    Krize COVID-19 se většině z nás vryla do paměti jako období, na které bychom nejraději zapomněli, ale pokud z ní…

    Bílý dům v anglickém stylu s bazénem.
  • Rekuperace. Co to je a

    Rekuperace – slovo skloňované všude, kde je řeč o kvalitním, zdravém a energeticky úsporném bydlení. Právem, protože bez kvalitního větrání…

    Zehnder rekuperace vzduchu do bytu
  • Renovace knihkupectví Stargard nominována na

    Když se v architektuře potká staré s novým, vznikne výjimečná hodnota a rekonstrukce knihkupectví Stargard je toho nejlepším důkazem. Dobrá…

    rekonstrukce knihkupectví Stargard
  • Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.