CZECH DECO TEAM

Přihlásit

Každý projekt rekonstrukce domu je do určité míry jedinečný!

Čtyřčlenná rodina, která před lety koupila pěkný pozemek (730 m2) v původní zástavbě z přelomu 70. a 80. let, bydlí v klidné a žádané lokalitě v Hradci Králové. Původní dům byl očištěn na nosnou konstrukci, která byla dále upravena, aby bylo možné docílit požadovaných dispozičních změn. Během sond a demoličních prací, které byly rozsáhlé, se zjistilo, že je podloží domu sice suché a stabilní, ale stávající základová deska nevhodná pro požadovanou rekonstrukci. Investor zvážil dané možnosti a rozhodl se pokračovat dle původního projektu. Bylo nutné vybudovat novou základovou desku, jejíž cena navýšila původní rozpočet. Tyto neplánované stavební úpravy nakonec umožnili dům lépe izolovat zespodu a vybudovat kvalitní podlahové topení pro celé 1. NP. Na otázku, co by majitelé domu, po jeho pětiletém užívání, v původním návrhu projektu měnili, spolumajitelka domu odpověděla: „Jsme tu spokojeni, náklady na energie domu jsou opravdu malé. Máme to kousek do přírody, rádi sportujeme, jezdíme na kole a lyžujeme. Jediné, co bych opravdu měnila, je větší plocha pro úložné prostory sportovního vybavení v domě. Současná garáž je nyní z velké části využívána právě k jejich uskladnění a na auto již nezbývá místo.“ 

Johann Malle

12.6.2022

Johann Malle logo

Johann Malle

12.6.2022

Čtyřčlenná rodina, která před lety koupila pěkný pozemek (730 m2) v původní zástavbě z přelomu 70. a 80. let, bydlí v klidné a žádané lokalitě v Hradci Králové.

Původní dům byl očištěn na nosnou konstrukci, která byla dále upravena, aby bylo možné docílit požadovaných dispozičních změn. Během sond a demoličních prací, které byly rozsáhlé, se zjistilo, že je podloží domu sice suché a stabilní, ale stávající základová deska nevhodná pro požadovanou rekonstrukci. Investor zvážil dané možnosti a rozhodl se pokračovat dle původního projektu. Bylo nutné vybudovat novou základovou desku, jejíž cena navýšila původní rozpočet. Tyto neplánované stavební úpravy nakonec umožnili dům lépe izolovat zespodu a vybudovat kvalitní podlahové topení pro celé 1. NP.

Na otázku, co by majitelé domu, po jeho pětiletém užívání, v původním návrhu projektu měnili, spolumajitelka domu odpověděla:

„Jsme tu spokojeni, náklady na energie domu jsou opravdu malé. Máme to kousek do přírody, rádi sportujeme, jezdíme na kole a lyžujeme. Jediné, co bych opravdu měnila, je větší plocha pro úložné prostory sportovního vybavení v domě. Současná garáž je nyní z velké části využívána právě k jejich uskladnění a na auto již nezbývá místo.“ 

Ať již plánujete rekonstrukci stávajícího domu či výstavbu nového, oslovte svého architekta, který Vám umožní udělat dobré rozhodnutí a zvážit všechny dané varianty.

 

GEBAS atelier architects

 

 

Další doporučené články

Undone, Bumehen, Teherán, Írán, autor: Babak Ab...

Přidáno 27. 02. 2024
Název Undone, který tento projekt nese po svém [ne]dokončení, odkazuje na pozdní rozhodnutí zastavit práce na fasádě a povrchových úpravách budovy....

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

Přidáno 26. 02. 2024
Atlas Architects: Tento 7,4hvězdičkový energeticky úsporný dům, který se nachází podél pobřežního břehu surfařské pláže Inverloch, představuje pro ...

Skryté zárubně a dveře DORSIS  - jak vybrat ty ...

Přidáno 23. 02. 2024
Přímé linie, estetika jednoduchosti a minimum zdobných prvků - to jsou viditelné trendy moderních interiérů, bez ohledu na to, zda stavíte rodinný ...

Proč je TECEnow skvělou volbou?

Přidáno 22. 02. 2024
TECEnow je ovládací tlačítko toalety od společnosti TECE, která se zabývá sanitárními systémy a řešením koupelny. Produkty této značky jsou proto n...

MÁM ZÁJEM, ABY MĚ KONTAKTOVAL ODBORNÍK REHAU - ZAŠLEME VÁM KATALOG