CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

Malý penthouse se dvěma terasami, které vybízejí k „dolce far niente“ [sladké nic nedělání].

Studio Brákara otevírá tento 55metrový byt2 dobrému počasí a přirozenému světlu. Nachází se mezi výškovými kancelářskými budovami a před rekonstrukcí plně využíval své dvě terasy, každou o délce více než 30 m2.

Rekonstrukce malého bytu s terasou
CZECH DECO TEAM logo
22. srpna 2024

Barcelonské interiérové studio Brákara Studio je zodpovědné za velkolepou rekonstrukci tohoto penthousu umístěného ve staré obytné budově, která se nepozorovaně vyjímá mezi impozantními vysokými kancelářskými budovami v takzvané Zona Fira v L’Hospitalet (Barcelona).

“Dolce far niente” se překládá jako sladké nicnedělání. Je to italský výraz, který popisuje potěšení a radost z toho, že nemusíme nic dělat a můžeme si užívat klid a odpočinek.

Proměna tohoto bytu o rozloze 55 m2 plus 64 m2 terasy znamenala radikální změnu. To vše díky dobře promyšlenému návrhu interiéru, který zahrnuje novou dispozici a nábytek navržený na míru samotným studiem Brákara.

Před renovací stěny obývacího pokoje, vymalované tmavě modrou barvou, zakrňovaly místnost a působily nepřívětivě. Kuchyň byla od zbytku denní části oddělena ve velmi úzkém prostoru. Předchozí majitelé bydleli zády ke dvěma terasám o celkové ploše více než 30 m2, které byly odsunuty nanejvýš k věšení prádla.

Nyní dům vyniká přirozeným světlem ve všech nových místnostech: vstupní hala, denní část s jídelnou, kuchyní a obývacím pokojem v jedné místnosti, pracovna, ložnice s manželskou postelí a koupelna. Kromě toho se jeho dvě terasy otevírají příznivému počasí a nabízejí dva odlišné prostory: jeden více společenský, s pohodlnou jídelnou a obývacím pokojem; druhý více soukromý, s idylickou relaxační zónou s balijskou postelí a venkovní sprchou.

Otevřený světlu a venkovnímu prostředí

Jakmile otevřete dveře tohoto bytu, vše zaplaví přirozené světlo. Zdrojem použitým k oddělení vstupní haly od zbytku denního prostoru je na zakázku vyrobený design s bílým nábytkem s dřevěnou deskou zakončenou skleněnou příčkou v poloviční výšce orámovanou vodorovnými obdélníky v bílé barvě.

Protože v hale nejsou žádné dveře, je cirkulace v ní otevřená, na jedné straně do denní části a na druhé do kanceláře.

Pracovní prostor se nachází v místě, kde dříve bývala úzká kuchyňka. Kancelářský stůl z přírodního dřeva je zapuštěn do zdánlivě bílé stěny, která však ve skutečnosti maskuje několik skříní. Vynikající řešení, které nabízí další úložný prostor.

Estetická harmonie v denním prostoru

Estetickou harmonii v denním prostoru vyživuje chromatičnost bílého a dřevěného nábytku s kontrasty v černé barvě a jemnými barevnými doteky, jako je modré čalounění v pohovce.

Kuchyňský ostrůvek je epicentrem, kolem kterého se člení ostatní prostory. Sjednocení kuchyňského nábytku s nábytkem ve zbytku obývacího pokoje v čistě bílé barvě vytváří příjemnou atmosféru a podporuje pocit prostornosti.

Po obou stranách denní části jsou velká okna, která umožňují přístup na dvě terasy tohoto penthousu.

Dvě velkolepé terasy pro různé okamžiky

Proměna teras je velkolepá. Studio Brákara vytvořilo oázu v srdci města s dřevěnou laťkovou dlažbou, bílými kameny, umělou trávou v kombinaci s bohatými přírodními rostlinami a ratanovým a přírodním rákosovým nábytkem.

Z kuchyně je přístup na společenskou terasu, kde je jídelní kout z přírodního dřeva a pohodlný prostor s venkovní pohovkou a konferenčním stolkem. Je to terasa určená k pozvání přátel a užívání si toho nejlepšího z pěkného počasí.

Na opačném konci a vedle obývacího pokoje je přístup do soukromějšího venkovního prostoru. Ta byla vybavena velkolepou balijskou postelí a sprchou, intimním prostorem ideálním pro odpojení a relaxaci. Koutek, který vybízí k „Dolce far niente“, jinými slovy k tomu, abyste se věnovali nicnedělání.

Ložnice a koupelna v bílé barvě

Z ložnice je přímý vstup na terasu. Veškerý nábytek byl navržen na míru v bílé barvě. Postel je vsazena do zdi, nad ní jsou tři bílé police, které slouží jako čelo postele.

Vynikají zde dekorativní prvky, jako jsou obrazy, přírodní rostliny a ikonická lampa Santa & Cole s košem navržená Miguelem Milà. Teplo dodávají látky polštářů v odstínech šedé a vulkanického kamene (Gancedo).

Závazek k harmonii nedotčené bílé barvy pokračuje i v koupelně, kde teplo dodává dřevěný nábytek. Čtvercovou geometrii obkladů na stěnách doplňuje efekt pohybu, který vytváří kulaté, podsvícené zrcadlo.

Penthouse proměněný v oázu v srdci města

Studio Brákara definitivně proměnilo nudný byt v oázu v centru pracovního ruchu města. Jeho dvě terasy, jedna společenská a druhá soukromá, jsou pro jeho majitele výsadou. Po rekonstrukci jsou všechny pokoje velmi pohodlné a světlé.

Rekonstrukce malého bytu 55 m2 se dvěma velkými terasami.

O studiu Brákara:

Luis Peixoto a Ruben Da Silva jsou alma mater studia Brákara Studio, které se zabývá interiérovým designem a sídlí v Barceloně. Jejich mistrovství v interiérovém i produktovém designu jim umožňuje dosáhnout velmi kompletního a pro klienta uspokojivého konečného výsledku. Realizovali řadu projektů v oblasti bytového i komerčního interiérového designu.

 

Ve spolupráci s Naser Nader Ibrahim, Amazing Architectures [online] @2024. Dostupné z https://amazingarchitecture.com/news/a-small-penthouse-with-two-terraces-that-invite-you-to-dolce-far-niente

 

Text: Brákara Studio
Photography: Jordi Folch

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • Od konceptu k realitě: Jak

    Představte si, že máte po svém boku superchytrého asistenta, který se neřídí jen vašimi pokyny, ale přemýšlí dopředu, řeší problémy…

    AI a plánování architekta
  • Hygge v koupelně? S výrobky

    Koncept útulnosti HYGGE dělá z koupelny místo relaxace a regenerace s příjemnou atmosférou, kde nacházíme prostor vrátit se k sobě…

    Koupelna TECE ve stylu hygge
  • Prémiové dveřní systémy DORSIS: inspirujte

    My v Dorsis vzýváme přístupy vedoucí k souladu všech interiérových prvků na bázi střídmosti a elegance. Věříme, že právě naše dveřní systémy…

    Dorsis dveře katalog
  • Kural Vista: Ultimátní sen miliardáře

    Kural Vista se nachází v prestižní čtvrti Frond G v Palm Jumeirah a je ztělesněním vysněného domu miliardáře. Tato vila…

    Plážová vila pro miliardáře
  • Malý penthouse se dvěma terasami,

    Studio Brákara otevírá tento 55metrový byt2 dobrému počasí a přirozenému světlu. Nachází se mezi výškovými kancelářskými budovami a před rekonstrukcí…

    Rekonstrukce malého bytu s terasou
  • Od plánu k rozkvětu: Zahrnutí

    Terénní úpravy jsou při výstavbě často opomíjeny a většina pozornosti je věnována samotné stavbě. Začlenění terénních úprav do procesu plánování…

    Terénní úpravy ja výstavba
  • Jedinečná stavba Casa CH73, Mexico

    Cílem projektu Casa CH73 bylo proměnit regulaci oblasti v příležitost k vytvoření jedinečného sídla z hlediska udržitelného rozvoje. Přístup, který…

    Dům vyhlídka
  • Běžnou standardní toaletu změňte snadno

    Pomocí TECE retrofit panelu lze běžnou standardní toaletu bez elektrické přípojky snadno změnit na velmi komfortní a hygienickou sprchovací toaletu…

    Jak snadno pzměnit omocí retrofit panelu běžnou toaletu na sprchovací
  • Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.