CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

Manish Residence, Panchkula, Indie od Subash & Associates

Rezidence 100 s výhledem na státní silnici se nachází na rohovém pozemku v bohaté čtvrti klidného a poklidného města Panchkula. Byla navržena pro pětičlennou rodinu a jejím hlavním požadavkem byla moderní fasáda, která by se odlišovala od okolních domů.

CZECH DECO TEAM logo
27. května 2024

Subash & Associates: Rezidence 100 s výhledem na státní silnici se nachází na rohovém pozemku v bohaté čtvrti klidného a poklidného města Panchkula. Byla navržena pro pětičlennou rodinu a jejím hlavním požadavkem byla moderní fasáda, která by se odlišovala od okolních domů.

Charakteristická fasáda je tvořena variacemi “podlouhlého” tvaru, který se táhne nejen celým exteriérem, ale ovlivňuje i mnoho vnitřních prvků.Fasádě tohoto soukromého obydlí orientovaného na východ dominují odstíny černé a bílé, které tvoří hlavní barevné schéma projektu. Bílá podlaha v celé rezidenci poskytuje čistou paletu, do níž se promítají různé vnitřní prvky, jako jsou skleněné a kovové příčky, svítidla a nábytkové moduly.

Centrální prostor domu je vybaven proskleným střešním oknem, které zachycuje denní světlo a osvětluje celý dům a dodává prostoru jedinečný estetický rozměr. Důraz na detail je patrný při sladění atributů různých prvků interiéru, jako je štíhlá skleněná příčka v obývacím pokoji, kvadratické zábradlí schodiště a elegantní design střešního okna nad ním.

Homochromatické tóny a křivková forma výškové budovy dávají vyniknout jejímu okolí plnému zeleně. Profil rezidence umocňují okna po celé délce, rozšířené skleněné zábradlí a pečlivě navržené hliníkové žaluzie. Slouží jako skvělý příklad současné architektury s prvky postmoderny, které se odrážejí v její primární formě a podobě.

O projektu

 

Název projektu: Manish Residence
Architektonická kancelář: Subash and Associates
Umístění: Panchkula, Indie
Fotografie: Nakul Jain
Hlavní architekt: Ashwani Duggal
Projekční tým: Ashwani Duggal, Ranjeet Chouhan, Ibadat
Návrh interiéru: Subash and Associates
Zastavěná plocha: 7000 ft²
Plocha staveniště: 500 čtverečních yardů
Rok návrhu: 2020
Rok dokončení: 2022
Stavební inženýr: Pankaj Nanda
Krajinář: Subash and Associates
Použité nástroje: AutoCAD, SketchUp, Lumion
Materiál: italský kámen, materiál: Laminum
Rozpočet: 7 mil.
Klient: Manish Saini

 

Ve spolupráci s Liliana Alvarez, Amazing Architectures [online] @2024. Dostupné z https://amazingarchitecture.com/houses/manish-residence-panchkula-india-by-subash-associates

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • Vila Long Thanh, Vietnam, KM

    Kancelář KM Architecture: Vila Long Thanh, navržená a postavená po pandemii Covid, slouží jako klidné útočiště pro manželský pár v…

    Rodinná vila v zahradě
  • MC House, Hacienda Chicureo, Chile,

    MC House se nachází na mírném svahu v areálu Chicureo Estate v Santiagu v Chile a dokonale splývá s okolní…

    Rodinný dům, vila, bílý beton
  • Velký dům, Vinh Tuong, Vietnam

    Rodinný dům vychází z tradiční struktury třípokojového domu s moderním přístupem, který je vhodný pro vícegenerační rodiny a tropické podnebí.…

    Rodinný dům, schodiště
  • Designová sprchovací toaleta v nejlepším

    Sprchovací toaleta se mění z novinky na standard. Sloučení WC a bidetu šetří místo, peníze a nabízí moderní, příjemný způsob…

    Original TECEone wc bílá sprchovací toaleta v koupelně
  • Vertikální dům, Algemesí, Španělsko, Ruben

    Ruben Muedra Estudio De Arquitectura: CASA VERTICAL se nachází v obytné čtvrti na severním okraji obce Algemesí. Městská část, ve…

    Vila, rodinný dům se zahradou
  • Protipožární dveře se skrytou zárubní?

    Při výběru požárně odolných dveří jsou prioritou technické požadavky, estetika bývá bohužel až na druhém místě. Protipožární dveře se skrytými…

    Protipožární dveře se skrytou zárubní Dorsis Fortius EI30
  • CLB Architects a HSH Interiors

    Tento horský dům, tvořený řadou zvlněných tektonických struktur zasazených do osikového háje nedaleko Wilsonu ve Wyomingu, slouží jako tvůrčí útočiště…

  • Campus KID San Lazzaro, Nový

    Nový školní komplex Campus KID, vzdělávací centrum pro děti ve věku 6-14 let, se nachází na úpatí kopců na jihovýchodním…

    Kampus, bílá budova, oblá dřevěná střecha
  • Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.