CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

NSI otevírá nové sídlo s udržitelným a biofilním designem

Interiér byl navržen ve spolupráci s nizozemskou designérskou agenturou HD+VK tak, aby vytvořil zdravé a inspirativní prostředí podporující spolupráci a interakci. Cílem koncepce bylo vytvořit udržitelný prostor, který je na jedné straně dostatečně flexibilní, aby zůstal relevantní v neustále se měnícím pracovním prostředí, a na druhé straně v souladu s posláním NSI představit kancelář zítřka.

Inovativní kancelářské prostory
CZECH DECO TEAM logo
22. února 2024

Společnost NSI N.V. se v prosinci 2021 přestěhovala do své nové kanceláře v Centerpoint II v jihovýchodní části Amsterdamu.

Kromě řady stálých pracovních míst jsou k dispozici i specifické prostory určené k setkávání, brainstormingu a spolupráci, včetně obývacího pokoje pro neformální schůzky. K dispozici je také knihovna, kde můžete pracovat v soukromí. Pro doplnění zážitku jsou v některých prostorách smysly stimulovány vůněmi a hudbou, které odpovídají denní době.

Prostory lze flexibilně přizpůsobit, aby v různých obdobích odpovídaly měnícím se potřebám. Udržitelný design se skládá z biomateriálů, recyklovaných povrchů a tkanin, recyklovaného nábytku, přírodních tónů, zelených stěn a mnoha rostlin. Všechny prvky mají za cíl usnadnit nový a inspirativní způsob práce.

Bernd Stahli, generální ředitel: "Jako investor do inovativních kancelářských prostor je naše vlastní sídlo NSI ideálním místem pro realizaci naší vize budoucnosti kancelářského trhu. Nová kancelář nabízí moderní, zdravé a flexibilní uspořádání, které dokonale odpovídá zkušenostem, jež chceme nabídnout našim zaměstnancům a zákazníkům v měnícím se, hybridnějším prostředí. Poskytuje nám také více příležitostí k testování a dalšímu rozvoji nových nápadů a konceptů před jejich širším nasazením v portfoliu. Jihovýchodní Amsterdam je také oblastí, kde se toho v příštích letech hodně stane a kde budeme také aktivní. Je důležité, abychom byli s naší novou centrálou její součástí.

Inovativní kancelářské prostory

Více o designu:

Při vstupu do kanceláře si jako první všimnete velké zelené stěny. Ta je ústředním prvkem ekologicky orientovaného pracoviště. Kuchyňka a bar jsou srdcem společenského prostoru a poskytují ideální místo pro přestávku nebo popracovní nápoje. Důležitým udržitelným prvkem jsou zde stoly; ty jsou vyrobeny z recyklovaných nebo znovu použitých materiálů, které pocházejí z jiných budov NSI, například z upcyklovaných kovových dveří kancelářského projektu NSI Vitrum. Pro jednotlivá pracovní místa jsou použity stoly a židle z předchozí kanceláře, ale pracoviště jsou nyní vyzdobena rostlinami a spoustou zeleně. Pro vytvoření prostor zaměřených na soustředění a snížení hlukové zátěže byly realizovány telefonní budky a akustické kabiny a podlaha je tvořena kobercem se speciálními ekologickými kobercovými dlaždicemi.

Prostor pro spolupráci je navržen jako flexibilní obývací pokoj. Jedná se o neformální prostor, který lze využít pro rozsáhlé tvůrčí brainstormingy i krátké schůzky. Kávový pult mu dodává funky nádech a prostor je lehký a uvolněný, na stěny jsou použity biomateriály jako korek a OSB desky.

Útulná a flexibilní zasedací místnost je určena pro více druhů práce, což umožňuje pohovka a křesla na kolečkách, díky nimž lze prostor libovolně přestavět. Kromě toho je k dispozici také samostatná zasedací místnost, která je vybavena výškově nastavitelným stolem pro aktivní jednání a jejíž stěna je vymalována šestimetrovou nástěnnou malbou od nizozemského umělce. Do závěsů a velkého ekologického koberce byly zakomponovány měkké textilie, aby byl prostor co nejpohodlnější. Látka křesel od společnosti Kvadrat se skládá z více než 90 % z vlny. Díky tomu je velmi udržitelná a příjemná na používání.

Inovativní kancelářské prostory

V kanceláři je také knihovna, prostor, kde můžete vydechnout, soustředit se a koncentrovat. Tmavé materiály stěn a podhledový prvek jsou osvětleny teplým okolním světlem a stolními lampami. Podlahu tvoří korková prkna s vynikajícími tepelnými a akustickými vlastnostmi, po kterých se velmi příjemně chodí, a použité textilie jsou vyrobeny z recyklované vlny. Ústřední roli při umocňování pocitu oázy v prostoru hrají také rostliny.

Vahid Kiumarsi a Helge Docters van Leeuwen, senior interiéroví designéři a partneři: "Z projektu centrály NSI jsme velmi nadšeni. Je vynikajícím příkladem toho, jak by mělo vypadat moderní pracovní prostředí; odpovědné, inspirativní a zaměřené na člověka. V této kanceláři jsme se zaměřili na pracovní prostředí založené na aktivitách, přičemž pro každý z těchto prostor jsme zvolili charakteristické materiály, barvy a osvětlení, abychom vytvořili jedinečné prostředí vhodné pro různé nálady aktivit. Udržitelnost v širokém slova smyslu hraje v celkovém návrhu zásadní roli. Různorodé a zelené prostředí vybízí k setkávání a výměně nápadů a zároveň je zdravé. Máme to štěstí, že naše hodnoty v oblasti designu jsou velmi blízké jádru společnosti NSI. Dokázali jsme, že díky úzké spolupráci s klientem a pragmatickému a zároveň kreativnímu přístupu můžeme dosáhnout skutečně odpovědného a inspirativního pracovního místa, které si všichni zaměstnanci zaslouží a kam budou každý den rádi chodit."

HD+VK je hrdá na dokončení projektu a spolupracuje s NSI na novém designu kanceláře HNK, která byla otevřena koncem roku 2022.

Inovativní kancelářské prostory

Jaké bylo zadání?

Bernd Stahli, generální ředitel: "Jako inovativní investor do kancelářských prostor je naše vlastní sídlo NSI ideálním místem pro realizaci naší vize budoucnosti kancelářského trhu. Nová kancelář nabízí moderní, zdravé a flexibilní uspořádání, které dokonale odpovídá zkušenostem, jež chceme nabídnout našim zaměstnancům a zákazníkům v měnícím se, hybridnějším prostředí. Poskytuje nám také více příležitostí k testování a dalšímu rozvoji nových nápadů a konceptů před jejich širším nasazením v portfoliu. Jihovýchodní Amsterdam je také oblastí, kde se toho v příštích letech hodně stane a kde budeme také aktivní. Je důležité, abychom byli s naší novou centrálou její součástí.

 

Jaká byla řešení?

V této kanceláři jsme se zaměřili na pracovní prostředí založené na aktivitách, přičemž pro každý z těchto prostor jsme zvolili odlišné materiály, barvy a osvětlení, abychom vytvořili jedinečné prostředí vhodné pro různé nálady aktivit. Zásadní roli v celkovém návrhu hraje udržitelnost v širokém slova smyslu. Různorodé a zelené prostředí vybízí k setkávání a výměně nápadů a zároveň je zdravé. Máme to štěstí, že naše hodnoty v oblasti designu jsou velmi blízké jádru společnosti NSI. Dokázali jsme, že díky úzké spolupráci s klientem a pragmatickému, ale zároveň kreativnímu přístupu můžeme dosáhnout skutečně odpovědného a inspirativního pracovního místa, které si všichni zaměstnanci zaslouží a kam budou každý den rádi chodit.

Inovativní kancelářské prostory

Inovativní kancelářské prostory

Inovativní kancelářské prostory

Inovativní kancelářské prostory

Inovativní kancelářské prostory

Inovativní kancelářské prostory

Inovativní kancelářské prostory

Inovativní kancelářské prostory

O projektu

Název projektu: Sídlo NSI
Architektonická kancelář: Hd+Vk Designers
Umístění: Amsterdam, Nizozemsko
Fotografie: Ruben Visser
Hlavní architekt: Helge Docters van Leeuwen, Vahid Kiumarsi
Zastavěná plocha: 950 m²
Rok návrhu: 2020
Rok dokončení: 2022
Návrh interiéru: Hd+Vk Designers
Osvětlení: Lucide, Handvark, Designlinq, HK living, Andlight
Stavební konstrukce: Hollandse Stijl

Ve spolupráci s Alfredo Gonzalez, Amazing Architectures [online] @2024. Dostupné z https://amazingarchitecture.com/office-buildings/nsi-opens-new-headoffice-with-sustainable-and-biophilic-design

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • TRENDY pro sprchové kouty

    Jako místo, kde začínáme a končíme svůj den, získává koupelna konečně mnohem více pozornosti. Vany dlouhodobě ustupují sprchovým koutům, které…

  • Dům Los Molles, Villa General

    "Chci jedinečný dům, který sice zůstane v mezích předpisů, ale zajistí, že toto sídlo nebude mít stejnou formu jako ty…

    Rodinný dům, sedlová střecha
  • Stropní sálavé panely: Multifunkční a

    Stropní sálavé panely, kombinující vytápění, chlazení a akustické zlepšení, se stávají nezbytnou součástí moderních interiérů. Tyto panely nejenže efektivně regulují…

    Stropní topení
  • TECEvelvet: hvězdný design a inovativní

    Už jste se dotkli ovládacího tlačítka toalety TECEvelvet? Sametový pocit ze zmáčknutí tlačítka zcela mění běžnou denní rutinu.

    TECE wc ovládací tlačítko
  • Skryté zárubně DORSIS – architekti

    Přímé linie, estetika jednoduchosti a čistoty, minimum zdobných prvků - to jsou viditelné trendy interiérů moderních staveb, bez ohledu na…

    Dorsis Fortius dveře
  • Koohsar 252, provincie Alborz, Írán,

    Studio Davazdah: Na venkově v íránské provincii Alborz je navržena a postavena třípatrová vila o rozloze 600 m² pro mladý…

    Koohsar 252, Alborz Province, Iran by Studio Davazdah, villa
  • Laurel Grove, Melbourne, Victoria, Austrálie

    Kirsten Johnstone Architecture: V tomto nově postaveném domě v Blackburnu jsou hrdiny designu pálená hlína, beton a dřevo. Pozemek představoval…

    Kirsten Johnstone Architecture: nově postavený dům
  • Řízené větrání vás při plánování

    Se stále aktivnějším prosazováním energeticky úsporných řešení v rámci evropské legislativy roste povědomí o řízeném větrání jako o významném zdroji…

  • Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.