CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

Pokoj Vádí od Markéty Šafferové

19. července 2016

Architektka Markéta Šafferová se inspiruje přírodou a hravostí dětí ji provází  již od studií na fakultě architektury při VUT v Brně. Od prvotního zájmu o návrhy prolézaček a parků se odvíjí její inklinace k vytváření designových detailů, jež jsou podřízeny celku. Architektonický prostor dotváří výtvarnými prvky, např. mozaikou, vitrážemi anebo přenosy grafických návrhů na sklo, látku, tapetu, desku stolu apod. Pomůže Vám rozvinout radost z osobitosti prostoru, kde každý detail odráží Vaše přání.

 

Autorský pokoj Vádí navržený pro Grand Hotel Imperial v Liberci

"Stejně jako údolí vádí čeká na déšť, jenž do pouště přinese vodu a úrodu, tak i pokoj s vanou čeká, až si host napustí vodu a interiér ožije. Tyrkysová barva pokoje společně s kapkami skleněných ověsů odkazuje na životodárnou tekutinu. Polstrovaná atypická vana působí, jako by stála uprostřed pokoje. Tomuto optickému klamu napomáhá i odraz části pokoje v zrcadle ve vstupním prostoru. Oblouk vany se v zrcadle ukončuje. Záměrem bylo nevnímat stěny, u kterých je umístěna voděodolnou koženkou čalouněná vana. Nahrazuje sedací nábytek a je určená pro relaxaci, případně sledování televize. Soukromí i bezpečí menšího prostoru zajistí záclona. V prostoru složeném ze dvou místností jsem chtěla navodit iluzi velkého čtvercového pokoje. Kolem vany se vše točí. Světla v oblouku a zavěšené lustrové ověsy kopírují společně se stolem myšlenou spirálu, která ohraničuje jednotlivé provozy pokoje. Jejím začátkem je vana, vnitřní prostor, který s rozšiřující se spirálou volně přechází do exteriéru. Tomuto konceptu napomáhá například i představa dokončení paraboly stolu ve vnějším prostředí balkónu a stropní podhledy různých výšek. Jakoby vložený kubus stěn balkónu a výtahové šachty je tu pouze v roli televizní a vanové zástěny. Použité materiály se odvíjejí od voděodolné koženky. Stůl složený ze dvou desek je z umělého kamene. Tento materiál zaručuje čistotu řešení hran objektů organického tvaru v pohledově exponovaných místech. Podlahu tvoří dvě krytiny – koberec vytváří pohodu ložnice a PVC je praktické pro mokrý provoz kolem vany. Tyrkysová s bílou prostor rozšiřují a společně s ověsy odkazují na průzračnou vodu. V kontrastu k chladné barevnosti jsou odstíny šedohnědé. Připomínají písek v poušti a pokoj tak zateplují.. Jde hlavně o to, aby se za využití podobných optických klamů pokoj co nejvíce přibližoval obecně příjemně vnímanému prostoru čtvercové místnosti."

 

http://www.imperialliberec.cz/

Ing. arch. Markéta Šafferová

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • Vila Long Thanh, Vietnam, KM

    Kancelář KM Architecture: Vila Long Thanh, navržená a postavená po pandemii Covid, slouží jako klidné útočiště pro manželský pár v…

    Rodinná vila v zahradě
  • MC House, Hacienda Chicureo, Chile,

    MC House se nachází na mírném svahu v areálu Chicureo Estate v Santiagu v Chile a dokonale splývá s okolní…

    Rodinný dům, vila, bílý beton
  • Velký dům, Vinh Tuong, Vietnam

    Rodinný dům vychází z tradiční struktury třípokojového domu s moderním přístupem, který je vhodný pro vícegenerační rodiny a tropické podnebí.…

    Rodinný dům, schodiště
  • Designová sprchovací toaleta v nejlepším

    Sprchovací toaleta se mění z novinky na standard. Sloučení WC a bidetu šetří místo, peníze a nabízí moderní, příjemný způsob…

    Original TECEone wc bílá sprchovací toaleta v koupelně
  • Vertikální dům, Algemesí, Španělsko, Ruben

    Ruben Muedra Estudio De Arquitectura: CASA VERTICAL se nachází v obytné čtvrti na severním okraji obce Algemesí. Městská část, ve…

    Vila, rodinný dům se zahradou
  • Protipožární dveře se skrytou zárubní?

    Při výběru požárně odolných dveří jsou prioritou technické požadavky, estetika bývá bohužel až na druhém místě. Protipožární dveře se skrytými…

    Protipožární dveře se skrytou zárubní Dorsis Fortius EI30
  • CLB Architects a HSH Interiors

    Tento horský dům, tvořený řadou zvlněných tektonických struktur zasazených do osikového háje nedaleko Wilsonu ve Wyomingu, slouží jako tvůrčí útočiště…

  • Campus KID San Lazzaro, Nový

    Nový školní komplex Campus KID, vzdělávací centrum pro děti ve věku 6-14 let, se nachází na úpatí kopců na jihovýchodním…

    Kampus, bílá budova, oblá dřevěná střecha
  • Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.