CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

Rozsáhlá rekonstrukce v rodinném domě

10. února 2017

Kompletní rekonstrukce předsíně a obývacího pokoje s kuchyňským koutem a jídelnou

 

Rozsáhlá rekonstrukce se uskutečnila v rodinném domě nedaleko Olomouce pod vedením zkušené designérky Any Alačkovy. Zadáním investorů byla nová kuchyň s velkým varným centrem, jídelní kout a obývací část, kde bude pohodlné posezení pro tři osoby. Rodina ráda sleduje televizi a poslouchá hudbu. Proto bylo potřeba vyřešit umístění domácího kina a reproduktorů. Volba materiálů musela být přizpůsobena většímu počtu zvířecích mazlíčku a jejich dovádění.

Změna v předsíňové části se týkala jen nové podlahy, omítek a barvy stěn. Původní nábytek z předsíně byl odstraněn, ponechány byly jen rodinné fotky a volně stojící věšák na kabáty. Prostor tak zůstal čistý a vzdušný. Větší úložné prostory nahradila šatna v sousední místnosti.

Barevnou inspiraci našla designérka v rodinné fotografii z letní dovolené, kterou ji paní majitelka ukázala. Přála si interiér přesně v takových barvách.

Požadavek na velké varné centrum byl vyřešen ostrůvkem. Spoustu úložného prostoru se přidalo pomocí využití prostoru patřícího komoře. V příčce mezi komorou a kuchyni byly vytvořeny výsuvné šuplíky a skříňka na uložení větších kuchyňských spotřebičů. Kulatý odsávač nad ostrůvkem je nejen funkční, ale je také krásným designovým prvkem.

Jídelnímu koutu dominuje stropní svítidlo. Úložné prostory na sklo byly vyřešeny nízkými komodami, které nikterak nenarušují celkový dojem z interiéru. Zrcadlo a hodiny dodávají eleganci a simulují třpytící se hladinu moře.

Obývací část je vyřešena jednoduše. Velká polohovací rohová sedací souprava poskytuje dostatek prostoru na sezení a pohodlné sledování televize. Paní majitelka je nižšího vzrůstu. Proto byl kladen důraz na nižší sedací výšku. TV sestava, tak jako kuchyň, byla navržena na míru. Původně navrhnutá tapeta za TV panelem byla vyměněna za kamenný obklad, který vydrží dovádění kočičích mazlíčků. Ze stejného důvodu v celém prostoru byla zvolena dlažba a podlahové vytápění. Vzhledem k dominantnímu svítidlu v jídelní části, v obývací bylo zvoleno decentní sádrové stropní svítidlo z firmy Eco – design.

Díky štědré nabídce materiálů a skvělé spolupráci s brněnským showroomem firmy Styltex, dokázala designérka Ana splnit přání investorů. Pomocí použitých materiálů dokonale sladili římské rolety v kuchyni, japonské panely, potřebné pro poskytnutí večerní intimity a krásné jemné modré záclony.

 

A celkový dojem z interiéru?

Poutá pozornost jako sirény, co vás lákají na svůj ostrov. Akorát Vás nečeká žádné ztroskotání ale příjemné chvíle s příjemnými lidmi.

 

Czech Deco Team

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • Zaha Hadid Architects vítězí v

    Architektonická kancelář Zaha Hadid Architects (ZHA) vyhrála architektonickou soutěž na nový terminál pro osobní a nákladní dopravu v Rize. Ve…

    Zaha Hadid Riga Rpúax terminal
  • Kavárna a farmářský obchod “Snidanishna”

    Snidanishna" je nový příběh ukrajinské kuchyně v centru Charkova, který byl otevřen v březnu 2024. Návrh interiéru "Snidanishna" realizoval tým…

    Restaurace cafe
  • Subtraction House, Bragança Paulista, Brazílie

    Dům Subtraction House se nachází v luxusní rezidenční čtvrti Quinta da Baroneza ve městě Bragança Paulista, pouhých 90 km od…

    designová vila, dům, zahrada
  • Kancelář NK Arquitetura realizuje stavbu

    Bytový projekt o zastavěné ploše 300 m², který navrhly architektky Nicolle Nogueira a Katherine Heim Weber, je otiskem osobnosti klientů…

  • Minimalistické tlačítko TECEsquare krášlí koupelny

    Ovládací tlačítko toalety je branou do světa hygieny, pohodlí a elegance. TECEsquare je ale zároveň designovým šperkem, který ozdobí koupelnu…

    TECE tlačítko
  • Rekonstrukce bytu v Avilés, Španělsko

    David Olmos Arquitectos: V centru města Avilés (Asturie), v oblasti obytných domů v sousedství historického centra, jsme rekonstruovali byt o…

  • Vila Mandragora, Orahovac, Černá Hora

    "Villa Mandragora" je rodinná letní vila v Orahovci v Černé Hoře, která se nachází přímo nad meziměstskou silnicí Risan-Kotor. Tato…

    villa, rodinný dům
  • Představení židle a lehátka TOPOS

    TOPOS je kolekce venkovního nábytku, která je oslavou středomořského bydlení a spojuje zkušenosti Zaha Hadid Architects s designem a zkušenostmi…

    TOPOS je kolekce venkovního nábytku, která je oslavou středomořského bydlení a spojuje zkušenosti Zaha Hadid Architects s designem a zkušenostmi iSiMAR
  • Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.