CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

SAPELI Unlimited pro první Primark v Česku: Čistý funkční design s irskými detaily

9. září 2021

Otevření první prodejny Primark v Česku se stalo hitem sociálních sítí i médií. Lidé čekající v hodinových frontách na Václavském náměstí ale v nově otevřené prodejně nenašli jen oděvy známé irské značky, ale také moderní interiér obchodního domu se střízlivým designem ve zcela nové budově, která po letech stagnace oživila horní část Václavského náměstí.

 

 

Sapeli Unlimited Primark

 

Tým, starající se o realizaci této nové prodejny, byl mezinárodní. Za architektonickým řešení obchodu a zázemí společnosti Primark stojí londýnská společnost ILD:Architecture. Generálním dodavatelem celé stavby byla irská společnost SISK and Sons Ltd.. Dveře do prodejních prostor a zázemí dodávalo SAPELI Unlimited, jeden z partnerů CZECH DECO TEAM, které během tří měsíců od zadání muselo všech 80 dveří přesně dle požadavků irského řetězce vyrobit a nainstalovat.

 

Sapeli Unlimited Primark

 

Dveře od SAPELI Unlimited jsou jak v prodejní části, tak i v zázemí obchodu a kancelářích. Design dveří a všechna požadovaná řešení byla zadavatelem jasně specifikována a vychází z celosvětových standardů Primarku pro design, funkčnost a bezpečnost jak zákazníků, tak i zaměstnanců. Úkolem Sapeli Unlimited bylo zkombinovat tyto požadavky s možnostmi českého trhu a českou legislativou, a to zejména v oblasti protipožárních dveří. Výzvou tak byla například dodávka protipožárních dveří do zázemí a kancelářských prostor obchodu. To zato v prodejní části byl kladen důraz na splynutí dveří s prostorem, proto byly například pro zadní vstupy do výloh použity dveře ve skryté zárubni, které splývají se stěnou. V zázemí šlo hlavně o odolnost a funkčnost dveří, proto byly použity různé typy okopných a tlačných plechů v kombinaci s elektrickými otvírači dveří. Některé prvky jako například speciální kliky a zámky SAPELI Unlimited nakupovalo přímo ve Velké Británii. Systém otvírání a zamykání dveří byl totiž striktně dán podmínkami zadavatele.

 

Sapeli Unlimited Primark

 

Že je Primark s kvalitou spokojen, o tom svědčí také fakt, že irský řetězec a jejich generální dodavatel zvažují SAPELI Unlimited i pro další dodávky ve středooevropském regionu, např. do první slovenské prodejny v Bratislavě, kterou nyní připravují.

 

Sapeli Unlimited Primark

 

A kde vlastně nyní Primark působí a jaké má plány pro další rozvoj? Zeptali jsme se store managera pražské prodejny Erica Paula:

Ve kterých zemích Primark funguje?

Česká republika, kde Primark v červnu otevřel svůj první obchod, je 14. trhem, na který náš řetězec vstoupil. Skupina má aktuálně prodejny v Irsku, Velké Británii, Francii, Španělsku, Itálii, Portugalsku, Německu, Rakousku, Nizozemsku, Belgii, Slovinsku, Polsku, USA a nyní nově také v České republice.

 

Pražský obchod je váš první v České republice. Jaké zde máte plány a na co se mohou zákazníci těšit?

Náš nový fantastický obchod nabízí 4600 metrů čtverečních maloobchodní plochy na třech podlažích a představí nejnovější trendy v dámské, pánské a dětské módě, včetně obuvi, doplňků, spodního prádla, krásy a domácích potřeb. Nakupování lidem zpříjemní wi-fi zdarma a posezení s možností dobíjení mobilních telefonů nebo laptopů.

Česká republika je pro nás důležitým novým trhem. Máme totiž ambiciózní plán růstu pro střední a východní Evropu. Otevření naší první prodejny v České republice představuje další milník v naší expanzi v tomto regionu.

Pražský obchod je 396. v síti Primark. Ve střední a východní Evropě tak doplňuje síť tvořenou prodejnami v Lublani ve Slovinsku, dvěma prodejnami v Polsku, a to ve Varšavě a Poznani. Firma připravuje otevření nového obchodu také na Slovensku a třetí prodejny v Polsku. V Česku chystá další Primark v brněnské Olympii, a to již příští rok.

 

Jaký dopad měla pandemie na otevření obchodu a vaše plány v ČR?

Otevření naší nové pražské prodejny bylo kvůli pandemii několikrát odsunuto. Původně jsme plánovali otevření v roce 2020, ale kvůli omezením se otevíralo nakonec až letos v červnu. Jsme si však jisti, že jsme vytvořili bezpečné prostředí pro zákazníky i kolegy.

 

Měli jste jako investor projektu zvláštní požadavky při výběru subdodavatelů, například preferovali jste místní dodavatele?

Vždy se snažíme spolupracovat s místními dodavateli. Chceme se tak spoléhat na firmy s lokální podporou, znalostí trhu, dodávkou materiálu a stavebních technologií. Díky tomu můžeme nabízet ekologická řešení a snižovat naši uhlíkovou stopu. A spolupráce s místními firmami například na poli designu prodejen také přispívá k tomu, že jsou naše obchody tak oblíbené.

 

Budova Flow se nachází na Václavském náměstí a má nejen úžasnou polohu, ale je také velmi ekologickou stavbou. Je to jeden z důvodů, proč jste si to vybrali?

Umístění prodejny na Václavském náměstí nabízí skvělou příležitost být v úplném centru dění v podstatě v hlavním nákupním a lifestylovém srdci Prahy.

 

Sapeli Unlimited Primark

 

https://www.sapeli-unlimited.com

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • Koohsar 252, provincie Alborz, Írán,

    Studio Davazdah: Na venkově v íránské provincii Alborz je navržena a postavena třípatrová vila o rozloze 600 m² pro mladý…

    Koohsar 252, Alborz Province, Iran by Studio Davazdah, villa
  • Laurel Grove, Melbourne, Victoria, Austrálie

    Kirsten Johnstone Architecture: V tomto nově postaveném domě v Blackburnu jsou hrdiny designu pálená hlína, beton a dřevo. Pozemek představoval…

    Kirsten Johnstone Architecture: nově postavený dům
  • Řízené větrání vás při plánování

    Se stále aktivnějším prosazováním energeticky úsporných řešení v rámci evropské legislativy roste povědomí o řízeném větrání jako o významném zdroji…

  • Koupelnám vládne kov v sexy

    Trend kovu a černé barvy doplňků v roce 2024 trvá. Společnost TECE nabízí v tomto stylovém provedení sprchové žlaby a…

    TECE_koupelny_koupelna_cerna_barva_doplnky_elementy_ovladaci_tlacitko_toalety_WC_splachovani_zachod_premium_premiovy_destign_styl_TOP
  • Yiyun – Hotel Bishan od

    Projektu, který se nachází v srdci vesnice s bohatou historií a kulturou, dominují tradiční obytné domy ve stylu Anhui, které…

    Yiyun · Bishan Hotel by y.ad studio
  • Akustické dveře do skrytých zárubní

    ECLISSE nově rozšířilo svůj sortiment o otočné akustické dveře do skrytých zárubní. Zárubně, které jsou zcela integrované do jedné roviny…

    Eclisse
  • 5 správných tipů k rekonstrukci koupelny

    Jak na úspěšnou rekonstrukci koupelny? Použitím správných produktů a plánovacího softwaru ušetříte čas, náklady i nervy všech zúčastněných.

    TECE tlačítka
  • Nový trend ve světě nadzemních

    V posledních letech se v oblasti soukromých bazénů mění nejen prostorové možnosti pro jejich instalaci, ale také očekávání uživatelů. Tradiční plavecká funkce…

    nadzemní bazén baspa
  • Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.