CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

Soukromá vila v letadle, Bali, Indonésie, Geometrium Studio

Private Jet Villa se nachází na vrcholu útesu Nyang Nyang Beach na Bali v Indonésii a nabízí jedinečné luxusní útočiště v autentickém trupu Boeingu 737. Tento inovativní koncept, který vyvinulo studio Geometrium, přeměňuje letectví na ubytování a stojí ve výšce 150 metrů nad mořem.

Soukromá vila v tryskáči, Bali
CZECH DECO TEAM logo
22. května 2024

Private Jet Villa se nachází na vrcholu útesu Nyang Nyang Beach na Bali v Indonésii a nabízí jedinečné luxusní útočiště v autentickém trupu Boeingu 737. Tento inovativní koncept, který vyvinulo studio Geometrium, přeměňuje letectví na ubytování a stojí ve výšce 150 metrů nad mořem. Vila se rozkládá na ploše přibližně 113 metrů čtverečních a zahrnuje kuchyň s obývacím pokojem, dvě ložnice a terasu na křídle letadla. Hosté mají k dispozici také soukromý bazén, ohniště a prostor pro recepci.

Soukromá vila v letadle není jen místem k pobytu, ale pohlcujícím zážitkem, který má vyvolat emoce a vytvořit trvalé vzpomínky, přičemž inspiraci čerpá z Disneylandu. Odlišuje ji vyvýšená poloha a pocit, že vlastníte soukromé letadlo. Půvab vily umocňují interaktivní prvky, které hostům umožňují relaxovat na ploše podobné síti s výhledem na útes, přiletět vrtulníkem na přistávací plochu a vychutnat si panoramatický výhled z konzolového bazénu, který se rozprostírá nad okrajem útesu.

Interaktivní prvky vily poskytují dostatek příležitostí k pořizování fotografií a momentek na sociálních sítích. Tým designérů pečlivě vytvořil estetické pozadí pro fotografie, jako je koupelna v pilotní kabině s výhledem na Indický oceán ve dne a hvězdnou oblohu Bali v noci, terasa na křídle nabízející pocit létání a konzolový bazén s průhlednou stěnou přesahující okraj útesu.

Navzdory úzkému a stísněnému prostoru v letadle se designérskému týmu podařilo vytvořit prostorný dojem pomocí světlých tónů, přírodních materiálů, jako je dřevo a beton, a zlatých akcentů. Zrcadla byla strategicky umístěna tak, aby prostor opticky rozšířila. Reliéfní skleněné vložky umožňují přirozenému světlu proniknout hlouběji do místností a vizuálně propojit různé oblasti. Důsledné použití přírodního kamene v různých místnostech pomáhá sjednotit prostory v celé vile.

Aby se překonaly problémy, které přináší konstrukce letadla, byly kvůli nedostatku rovných ploch použity na míru vyrobené interiérové a dekorační prvky. Omezený prostor, nízké stropy a kovový materiál letadla si vyžádaly inovativní řešení ventilačních a klimatizačních systémů, které byly umístěny v nákladovém prostoru, aby bylo zajištěno pohodlí hostů. Estetika designu se zaměřuje na oblé tvary, které odrážejí zakřivení trupu letadla, a všude jsou použity ušlechtilé materiály jako travertin, mosaz a dřevo.

Vila Private Jet Villa nabízí harmonickou kombinaci estetiky a funkčnosti a poskytuje hostům skutečně nezapomenutelný a luxusní zážitek na obloze Bali.

O projektu

 

Název projektu: Private Jet Villa
Architektonická kancelář: Studio Geometrium
Umístění: Pecatu, Kec. Kuta Sel., Kabupaten Badung, Bali, Indonésie
Fotografie: Alexander Volodin
Zastavěná plocha: 113 m²
Rok návrhu: 2021
Rok dokončení: 2023
Design interiéru: Geometrium Studio
Použité nástroje: ArchiCAD, Autodesk 3ds Max, Adobe
Zákazník: Felix Demin

 

Ve spolupráci s Naser Nader Ibrahim, Amazing Architectures [online] @2024. Dostupné z https://amazingarchitecture.com/hotel/private-jet-villa-bali-indonesia-by-geometrium-studio

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • Vila Long Thanh, Vietnam, KM

    Kancelář KM Architecture: Vila Long Thanh, navržená a postavená po pandemii Covid, slouží jako klidné útočiště pro manželský pár v…

    Rodinná vila v zahradě
  • MC House, Hacienda Chicureo, Chile,

    MC House se nachází na mírném svahu v areálu Chicureo Estate v Santiagu v Chile a dokonale splývá s okolní…

    Rodinný dům, vila, bílý beton
  • Velký dům, Vinh Tuong, Vietnam

    Rodinný dům vychází z tradiční struktury třípokojového domu s moderním přístupem, který je vhodný pro vícegenerační rodiny a tropické podnebí.…

    Rodinný dům, schodiště
  • Designová sprchovací toaleta v nejlepším

    Sprchovací toaleta se mění z novinky na standard. Sloučení WC a bidetu šetří místo, peníze a nabízí moderní, příjemný způsob…

    Original TECEone wc bílá sprchovací toaleta v koupelně
  • Vertikální dům, Algemesí, Španělsko, Ruben

    Ruben Muedra Estudio De Arquitectura: CASA VERTICAL se nachází v obytné čtvrti na severním okraji obce Algemesí. Městská část, ve…

    Vila, rodinný dům se zahradou
  • Protipožární dveře se skrytou zárubní?

    Při výběru požárně odolných dveří jsou prioritou technické požadavky, estetika bývá bohužel až na druhém místě. Protipožární dveře se skrytými…

    Protipožární dveře se skrytou zárubní Dorsis Fortius EI30
  • CLB Architects a HSH Interiors

    Tento horský dům, tvořený řadou zvlněných tektonických struktur zasazených do osikového háje nedaleko Wilsonu ve Wyomingu, slouží jako tvůrčí útočiště…

  • Campus KID San Lazzaro, Nový

    Nový školní komplex Campus KID, vzdělávací centrum pro děti ve věku 6-14 let, se nachází na úpatí kopců na jihovýchodním…

    Kampus, bílá budova, oblá dřevěná střecha
  • Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.