CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

The Break Residence, Saint-Hyppolite, Kanada, MU Architecture

Architektura MU: Rezidence Break, postavená na břehu jezera Revdor v quebeckém regionu Laurentians, má různé tváře podle toho, zda ji objevíte z vody nebo ze země.

CZECH DECO TEAM logo
15. března 2023

Architektura MU: Rezidence Break, postavená na břehu jezera Revdor v quebeckém regionu Laurentians, má různé tváře podle toho, zda ji objevíte z vody nebo ze země. Tato luxusní rezidence, která vystihuje myšlenku "domova", pomáhá naplnit přání muže postavit si svůj poslední domov na půdě svých předků. Tento prostorný dům, který se otevírá na třech úrovních, slouží jako místo přijetí a setkávání pro malou komunitu tvořenou několika sousedními domy.

Dům se dvěma tvářemi

Ambiciózní program v kombinaci s mimořádně úzkým pozemkem si vyžádal stavbu nového domu na místě stávajícího. Na straně do ulice má rezidence několik vzájemně propojených útvarů, které připomínají řadu skal. Svažující se topografie odhaluje z ulice pouze dvě úrovně a skrývá zahradní úroveň, která poskytuje přístup k jezeru na opačné straně. Sochařsky ztvárněný hlavní vchod se nachází pod dvoupatrovou stříškou, vytesanou mezi skalní útvary, a vytváří tak vřelé a příjemné prostředí, které slouží jako srdce domu. Otvory odhalují cirkulační a shromažďovací prostory rezidence.

Na jezerní straně rezidence vykazuje zcela jinou tvář; otevřenou a extrovertní. Díky zesíleným přesahům střechy a zlatým akcentům šikmých podhledů, které odrážejí vlnění a pohyb jezera pod ní, dům zdánlivě rozprostírá své plachty do větru.

Suroviny sloužící jeho kráse

Při vstupu do domu vládne klid a pohoda. Rezidence, která je po celý den zalitá světlem a široce otevřená k jezeru, má osobitý a kontemplativní charakter. K tomuto klidu přispívá minerální povaha vybraných materiálů v rámci vnitřní architektury.

V srdci rezidence stojí kamenná zeď jako stožár, který působí jako kotevní prvek domu. Zčásti odděluje prostor, zčásti je sjednocujícím architektonickým prvkem, pojme tři krby a sjednocuje tři různé úrovně. Tato stěna, přítomná uvnitř i vně, přejímá stejný jazyk jako podhledy a přenáší tak charakter interiéru a exteriéru. Tato plynulá a ladná gesta tak dodávají projektu soudržnost a sílu.

Každý materiál byl promyšleně a pečlivě vybrán. Výrazné žilkování kvarcitu s liniemi připomínajícími barvu vody, textura břidlice, teplo dubového a javorového nábytku, javorová podlaha a strop ze západokanadského hemlocku společně podporují nadčasovou architekturu, kde patina kamene i dřeva tvoří základ, na kterém dům stojí, bude stárnout a získávat na kráse.

Prostor a luxus zde slouží pohostinnosti. Každé patro, přístupné výtahem, má servisní zónu, kavárnu a bar. Kromě toho má každý pokoj vlastní koupelnu a balkon. Rezidence je prošpikována malými kontemplativními salonky a budoáry, kde lze relaxovat a vychutnávat si klid prostor a jejich úchvatný výhled.

Stejně jako skála, na kterou člověk spustí kotvu, je rezidence ódou na pohostinnost, velkorysost, pohodlí a krásu přírody a všech jejích živlů.

O společnosti MU Architecture

Společnost MU Architecture, kterou v roce 2010 v Montrealu založili Charles Côté a Jean-Sébastien Herr, je uznávaná pro své elegantní současné rezidence, lidsky orientované a kreativní kancelářské prostory a rozsáhlé avantgardní projekty. Zakladatelé MU Architecture zúročili své zkušenosti z působení v několika světově proslulých architektonických kancelářích a obohatili je o nejvyšší standardy v Montrealu, Vídni, Barceloně a Dubaji.

MU Architecture, pevně usazená jako jeden z lídrů své generace, za asistence nejnovějších konstrukčních technologií utváří prostory a struktury tak, aby vytvořila jedinečný a nekonečný zážitek. Její vytříbený a světelný styl získává s každým projektem novou podobu.

MU Architecture se vyznačuje lidským přístupem a důrazem na komunikaci, zvládá eleganci a kreativitu. Agentura prosazuje ekologické hodnoty specifické pro její generaci a prosazuje rovnováhu mezi ikonickou architekturou a ochranou ekosystémů.

Talentovaný a zapálený tým MU Architecture se dočkal mnoha publikací na světové scéně a jeho odvážná vize mu vynesla několik mezinárodních ocenění.

 

O projektu

Název projektu: The Break Residence
Architektonická kancelář: MU Architecture
Umístění: Architektonický ateliér MU: Saint-Hyppolite, Quebec, Kanada.
Fotografie: Ulysse Lemerise Bouchard
Projektový tým: Jean-Sébastien Herr, Charles Côté, Magda Telenga, Andrée-Anne Godin, Emilie Vinet Gagnon, Baptiste Balbrick
Spolupracovníci: Cabinet Maker: Mgr: Ilustrační foto: Mgr. Výtahář: Illo: Savaria. Nábytek: Element de Base: nábytek: Element de Base.
Zastavěná plocha: 6700 ft²
Rok dokončení: Září 2022
Stavební inženýr: MA-TH
Krajinářství: Artis Paysage
Materiál: beton, kámen, dřevo, sklo, ocel
Rozpočet: nezveřejněno
Zákazník: Soukromý

 

Naser Nader Ibrahim, Amazing Architectures [online] @2023. Dostupné z: https://amazingarchitecture.com/houses/the-break-residence-saint-hyppolite-canada-by-mu-architecture

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • TRENDY pro sprchové kouty

    Jako místo, kde začínáme a končíme svůj den, získává koupelna konečně mnohem více pozornosti. Vany dlouhodobě ustupují sprchovým koutům, které…

  • Dům Los Molles, Villa General

    "Chci jedinečný dům, který sice zůstane v mezích předpisů, ale zajistí, že toto sídlo nebude mít stejnou formu jako ty…

    Rodinný dům, sedlová střecha
  • Stropní sálavé panely: Multifunkční a

    Stropní sálavé panely, kombinující vytápění, chlazení a akustické zlepšení, se stávají nezbytnou součástí moderních interiérů. Tyto panely nejenže efektivně regulují…

    Stropní topení
  • TECEvelvet: hvězdný design a inovativní

    Už jste se dotkli ovládacího tlačítka toalety TECEvelvet? Sametový pocit ze zmáčknutí tlačítka zcela mění běžnou denní rutinu.

    TECE wc ovládací tlačítko
  • Skryté zárubně DORSIS – architekti

    Přímé linie, estetika jednoduchosti a čistoty, minimum zdobných prvků - to jsou viditelné trendy interiérů moderních staveb, bez ohledu na…

    Dorsis Fortius dveře
  • Koohsar 252, provincie Alborz, Írán,

    Studio Davazdah: Na venkově v íránské provincii Alborz je navržena a postavena třípatrová vila o rozloze 600 m² pro mladý…

    Koohsar 252, Alborz Province, Iran by Studio Davazdah, villa
  • Laurel Grove, Melbourne, Victoria, Austrálie

    Kirsten Johnstone Architecture: V tomto nově postaveném domě v Blackburnu jsou hrdiny designu pálená hlína, beton a dřevo. Pozemek představoval…

    Kirsten Johnstone Architecture: nově postavený dům
  • Řízené větrání vás při plánování

    Se stále aktivnějším prosazováním energeticky úsporných řešení v rámci evropské legislativy roste povědomí o řízeném větrání jako o významném zdroji…

  • Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.