CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

Atlas Architects: Tento 7,4hvězdičkový energeticky úsporný dům, který se nachází podél pobřežního břehu surfařské pláže Inverloch, představuje pro naše klienty změnu životního stylu.

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects
CZECH DECO TEAM logo
26. února 2024

Po nedávné koupi pozemku, na kterém stála unavená plážová chatrč, jsme byli pověřeni renovací, rozšířením a novým pojetím tohoto rodinného domu. Naši klienti hledali klidné bydlení, které by bylo začleněno do okolní krásné krajiny. Tento projekt jsme nazvali Hnízdo, vzhledem k tomu, že působí dojmem hnízda mezi stromy, a podle jeho umístění v blízkosti úžasné pláže Eagles Nest v mořském národním parku Bunurong.

Vytvoření tohoto pobřežního domu snů pro nás bylo dílem lásky. Inspirovali jsme se typickou australskou krajinou a ve vnější paletě jsme použili rustikální tóny přírodního dřeva, štípaného lícového zdiva a eukalyptové zeleně, abychom vytvořili symbiózu mezi stavbou a přírodou. Zelená markýza obepíná budovu a vytváří stuhu z přízemí do prvního patra. Její barva pokračuje i uvnitř domu a vnáší krajinu do interiéru.

Barevná paleta interiéru hnízda zahrnuje zemité tóny, jako je olivově zelená, dřevo ve středních tónech, podlaha z černého dřeva, teracové dlaždice s hnědými, šedými a černými skvrnami, krásné ručně vyráběné japonské dlaždice a šedozelené prstové obklady. Tato ruční výroba na míru naznačuje nedokonalost a vnáší do povrchových úprav interiéru lidskost.

Přestože jsme pracovali v rámci stávajícího prostoru a s ním spojených omezení, součástí zadání byly i nové prostory a prvky. Nová terasa a studio pro jógu tvoří spojovací bod mezi obývacím pokojem v horním patře a útočištěm v hlavní ložnici v přízemí. Dlouhá horizontální okna a vstupní atrium se střešními okny vítají denní světlo a nabízejí filtrované světlo ze severní a západní fasády. Na pobřežní charakteristiku odkazuje použití obkladových desek ve skříních. Každý prostor je navržen tak, aby maximalizoval úložné prostory a zároveň zachoval otevřenou atmosféru zaměřenou na přírodu.

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

V čem je projekt jedinečný?

The Nest/Hnízdo je dům, který vybízí k trávení času venku. Integruje uživatele s vnějším prostředím jak vizuálně, tak fyzicky, a vytváří tak prostor, který plně přijímá přírodu. Kromě toho je dům navržen tak, aby byl víceúčelový a usnadňoval rozšiřování a zmenšování rodinné domácnosti.

V patře je mezi založeným stromořadím umístěn vyvýšený obytný prostor s dětskými ložnicemi, jehož obvodové prosklení poskytuje výhled do zeleně všemi směry. Skromný půdorys, který funguje jako srdce rodinného domu. Prostorem proniká světlo a přirozené větrání, které vytváří příjemné prostředí. Zapuštěný balkon zjemňuje fasádu a poskytuje pocit bydlení mezi stromy.

V přízemí je dům rozdělen na různé prostory, které jsou od sebe odděleny vnějším prostorem. Nachází se zde útočiště pro hlavní apartmá, studijní bunkr, studio jógy a dílna. Každý z nich různými způsoby komunikuje s přírodou. Hlavní apartmá má nepřerušovaný výhled na severní dvůr. Studijní bunkr se nachází za vyvýšenou dunou s kapradinami, které tento prostor chrání. Studio pro jógu navazuje na zábavní terasu a společně se stávají společenským centrem domu. Tyto pavilony jsou propojeny chodníky, plošinami, palubami a zahradami. Při užívání tohoto domu máte pocit, že přecházíte z jedné budovy do druhé, což je podobný zážitek jako v letovisku.

Přesto je nejzajímavější prostor mezi těmito jednotlivými programy. Tento zbytkový prostor není vnímán jako zbytkový, ale spíše jako spojení zahrad sešívajících program dohromady. Je zde cítit prostupnost a transparentnost, protože pod domem prochází síť chodníků. Při průchodu máte pocit podzemního světa, jako byste se nacházeli pod zemí nebo pod korunami deštného pralesa.

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

Jaké bylo zadání?

Našimi klienty byla mladá rodina, která se chtěla přestěhovat do pobřežního města Inverloch ve státě Victoria. Před několika lety zakoupili tento pozemek, který se nacházel o jednu ulici dál od surfařské pláže Inverloch. Na pozemku se nacházela opotřebovaná plážová chatka, která potřebovala značné úpravy. Protože většinu dovolené trávili ve stávajícím domě, místo si zamilovali a rozhodli se nemovitost zrekonstruovat.

Jejich zadáním bylo vytvořit multifunkční rodinný dům, který by nabízel další zázemí, jako je hudební místnost, studio pro jógu, domácí kancelář a dílna.

Přední dvůr se jim líbil; líbil se jim jeho severní aspekt a to, že nebyl nikdy zastíněn ničím jiným než stromy. Bylo to jejich hřiště, dokonalý prostor pro děti, kde mohly běhat a hrát si. Přáli si tento dvůr zachovat a dále ho zvelebit, aby se stal oázou pro odpočinek.

Povězte nám něco o funkčnosti domu.

The Nest/Hnízdo je intimní rodinný prostor přizpůsobený pro přespání hostů a setkávání širší rodiny. Skromná půdorysná plocha stahuje rodinu dohromady, ale oddělení části programu a meziprostoru poskytuje uživatelům prostor k dýchání a klidnému trávení času.

Terasa funguje jako venkovní jídelna, zábavní zóna, která propojuje patro s přízemím. Je vymezena rámem pergoly, který navazuje na střechu studia. Venkovní krb tvoří knižní přílohu tohoto prostoru a dotváří venkovní prostor.

V tomto domě nejsou žádné chodby. Místo toho jsme využili vnější cirkulační prostory, čímž jsme snížili půdorysnou plochu budovy a v konečném důsledku i náklady na práce. V tomto domě není žádný velký vstup, ale spíše řada vstupních bodů pro různé zóny.

Jak se vstupuje do budovy, když se vchod nachází v zadní části domu? Jak docílit toho, aby tento vstup měl smysl a spojení? To byly některé z otázek, které jsme zkoumali během procesu navrhování. Prostřednictvím vizuálních náznaků v podobě barev a horizontálních linií vyjadřujeme směr na fasádě budovy pomocí markýz a krytých chodníků, které návštěvníky navádějí k hlavnímu příchozímu bodu na konci schodiště.

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

Povězte nám něco o fasádě budovy.

Fasáda budovy kontrastuje horizontální prvky s vertikálními prvky, které hrají na polohu místa a okolní prostředí. Při první návštěvě místa nás zaujala jeho dlouhá horizontální tvář ulice. S touto horizontální rovinou kontrastovalo opakování vertikálních kmenů stromů.

Klíčovým horizontálním prvkem, který v The Nest vidíme, je zelená linie, která obtáčí budovu a mění hloubku a úhel, jak přechází z markýzy na stříšku a na střechu. Různé svody vytvářejí na fasádě vertikální opakování, které tuto horizontální linii staví do kontrastu. Svodové trubky fungují jako vertikální spojnice mezi patrem a přízemím a podle svého umístění mají různou barvu. Funkční služby tvoří důležitou součást architektonického výrazu tohoto projektu. Tyto horizontální a vertikální prvky vytvářejí dynamickou fasádu, která přitahuje zájem a zvědavost kolemjdoucích.

Jaké materiály byly na tomto projektu použity?

Materiály jsou odděleny zelenou linkou, která vytváří zlom mezi patrem a přízemím. Dole vidíme pevné stěny, které se skládají ze štípané lícové dlažby napodobující hrubou strukturu připomínající kámen, připomínající přírodní pískové tóny nedalekého pobřeží. Nahoře máme neutrální paletu dřeva Accoya s hladkým povrchem. Accoya je tepelně modifikované dřevo, které je odolné vůči plísním a hnilobě, také se nerozpíná a nesmršťuje tolik jako jiné obklady z tvrdého dřeva.

Neutrální tóny materiálu vytvářejí spojení mezi zelenou a hnědou barvou okolní vegetace. Materiálovost vychází z jeho bezprostředního okolí. Díky použití neutrální palety nepůsobí budova vůči místu uměle, ale je sympatická svému okolí. Vzhledem k tomu, že se dům nachází na prominentním rohu ulice, nevzdaluje se od stromořadí, ale spíše do něj zapadá.

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

Jaké jsou prvky udržitelnosti?

Dům dosahuje energetického hodnocení 7,4 hvězdičky. Je napájen 14kW solárním systémem a baterií, který se skládá z 26 solárních panelů, 12,6kW baterie a energeticky účinného tepelného čerpadla HWS. Pod ateliérem se nachází nádrž na vodu o objemu 7500 l pro použití na zahradě, v prádelně a na toaletě.

Obvodový plášť budovy je zateplen izolací R2,5 ve stěnách, R5,0 ve střeše, R5,0 v zavěšené podlaze a R1,5 pod betonovou deskou. Všechny vnitřní stěny mají zvukovou izolaci z latí R2,5, která rovněž přispívá k udržení tepla v jednotlivých místnostech. Prosklené dveře a okna mají dřevěné rámy a dvojité zasklení, což znamená, že jejich tepelné vlastnosti jsou mnohem lepší než u jejich hliníkových protějšků.

Při navrhování domů pro naše klienty vždy zohledňujeme a uplatňujeme zásady pasivního solárního designu. Dům Nest optimalizuje svůj severní aspekt, aby maximalizoval tepelné zisky v zimě a zároveň omezil tepelné zisky v létě. Západní a východní okna jsou chráněna průběžným hlubokým okapem, zatímco přirozené křížové větrání je maximalizováno použitím žaluziových oken.

Jaké byly hlavní výzvy?

Všude, kde to bylo možné, jsme znovu použili starou kostrukci z tvrdého dřeva, abychom se vyhnuli nadbytečnému plýtvání materiálem. Příliš často jsou domy bourány a posílány na skládku, aniž by se přemýšlelo o tom, co lze znovu využít. S použitím starého konstrukčního rámu jsou sice spojeny určité výzvy, ale je příjemné vědět, že renovovaný dům prostorově odpovídá tomu, co v něm bylo posledních 50 let. Nenarušujeme stávající podobu ulice, pouze ji vylepšujeme a dáváme jí život na dalších 50 let.

Namísto zvětšování půdorysu budovy jsou nové místnosti přidány pod zvýšeným domem, v rámci půdorysu budovy. Tím zůstává zachována velká a listnatá zahrada, která dále podporuje biodiverzitu oblasti.

Jaké vlastnosti lokality byly zohledněny během procesu navrhování?

Dům se nachází na rohovém pozemku a je obklopeno vzrostlými stromy. Blízkost nedaleké surfařské pláže je příčinou velkého pěšího provozu. Byl zachován velký severní dvůr, který poskytuje zelený nárazník před domem. Dům je umístěn na jižním konci pozemku, aby se maximalizoval přístup k severnímu slunci.

Zatímco velká část otevřeného prostoru je viditelná z ulice, strategické umístění hlavní venkovní terasy vytváří soukromou zónu umístěnou mezi domem a studiem jógy. Toto uspořádání je také chráněno před chladnými jihozápadními zimními větry, které zasahují pobřeží Bass Coast.

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

Krajina hraje při navrhování tohoto domu nedílnou roli, řekněte nám více.

Když se blížíte k přednímu dvoru, nemůžete si nevšimnout bezproblémového dřevěného plotu. Zelené a přírodní dřevěné latě harmonicky ladí s obložením domu a barevnou paletou. Průhlednost plotu rozšiřuje soukromý otevřený prostor za hranici pozemku. Využívá se tak svěžího zeleného přírodního pásu a jeho kontextu.

Krajina, navržená společností Seyffer Designs, má meandrující zahradní cesty s organickými křivkami, které připomínají nedaleké plážové stezky. Předzahrádka byla obohacena o skalní prvky, vyvýšené zahradní záhony a bohémský domek.

Zahradní záhon se zvedá a přechází v dunu, která maskuje domácí kancelář za ním. Až rostliny a keře plně vyrostou, spodní část okna kanceláře se zahalí do zeleně. Okno kanceláře také umožňuje pasivní sledování předzahrádky a ulice.

Jedním z výrazných prvků při příchodu k domu je dokonalé spojení vápencové špalíkové dlažby a strukturovaných štípaných cihel na vnějším chodníku. Světlý podklad odráží přirozené světlo a rozjasňuje tyto chodníky.

Kdo jsou klienti a co je na nich zajímavého?

Naším klientem byl vysoce kvalifikovaný stavitel, který pracoval na mnoha špičkových rezidenčních projektech. Byl ambiciózní a nadšený z testování různých materiálů, například z použití štípané dlažby na zděné stěny. Nevyhýbal se náročným detailům a dokázal realizovat vysoce kvalitní architektonické zpracování.

Tento návrh byl výsledkem spolupráce stavitele a architekta. Několik detailů a nápadů bylo spíše společně zpracováno na místě, než aby byly podrobně zdokumentovány. Vznikly tak praktické konstrukční odpovědi, které dosáhly rovnováhy mezi rozpočtem, časem a architektonickým záměrem. Klient byl dlouholetým přítelem a tento navázaný vztah znamenal vysokou míru důvěry v architekturu. Tím se snížil běžný tlak běžného projektu a tvůrčí proces mohl vzkvétat.

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

Jaká byla vaše inspirace pro návrh interiéru?

Koncept interiéru se točí kolem přeměny objektu na útočiště pro péči, relaxaci a rozvíjení pozornosti. Abychom toho dosáhli, uplatnili jsme zásady biofilního designu.

Vytvořili jsme fyzické spojení mezi člověkem a přírodou tím, že jsme obrátili konvenční způsob cirkulace z interiéru do exteriéru. Vzniká tak hluboké každodenní spojení mezi obyvateli a krajinou. Každá místnost v domě má přímý výhled do krajiny. Při pohledu do severní zahrady z prvního patra se zdá, že koruny stromů obklopují pozemek a nakonec dávají divákovi pocit, že se nachází mezi stromy. Barevná paleta interiéru je úzce inspirována místním prostředím. Pískově bílá barva, zelená barva jeřábu, přírodní dřevo a barvy surového betonu vizuálně i hmatově připomínají vnější prostředí.

Součástí zadání je navíc optimalizace funkčnosti každé místnosti, maximalizace úložných prostor a zároveň zachování pocitu prostornosti.

Všimli jsme si, že apartmá s hlavní ložnicí se nachází v přízemí, řekněte nám více.

Ložnice v přízemí je útočištěm, odděleným od zbytku domu venkovním chodníkem a svěží zahradou a trávníkem. Velké severní posuvné dveře po otevření rozšiřují tento prostor do předzahrádky a mezi ni, zatímco žaluziová okna na východě umožňují přirozené křížové větrání.

Koupelna není jen koupelnou, ale také prostorem pro zotavení. Úkolem je, aby malý prostor fungoval lépe a působil větší. Má otevřený sprchový kout, úložnou skříňku a výsuvnou saunu. Snažili jsme se v tomto prostoru eliminovat hranaté hrany, aby působil plynuleji. Namísto konvenčního umyvadla jsme se rozhodli pro kulaté betonové umyvadlo zavěšené na stěně s dlouhou policí, která funguje jako lavice, držák na ručníky a sprchová police. Tím se v místnosti vytvořilo více prostoru a zároveň byly zajištěny všechny potřebné funkce. Barvy krajiny jsou v tomto prostoru opět odkazem na zelené odstíny skříněk a obkladů. Čtvercové teraco a japonské dlaždice obohacují estetiku a hmatovost místnosti. Přirozené světlo se odráží od bílých japonských dlaždic a pomáhá rozjasnit místnost, zatímco teracové dlaždice odkazují na strukturu místního písku a hornin.

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

Řekněte nám něco o funkcích prádelny.

Prádelna je vysoce funkční. Má různé typy úložných prostor, skříně pod lavicí, skříně nad hlavou a skříně na košťata. Kout je navržen tak, aby byla maximálně využita i jeho funkčnost. Prosklené dveře v prádelně umožňují vstup přirozeného světla a zároveň zachovávají vizuální propojení s chodníkem a odpočinkovou terasou.

Jaký byl záměr návrhu vstupu do domu?

Jakmile projdete vstupními dveřmi, okamžitě se cítíte uvolněně. Strop je vyvýšený a do tohoto prostoru proudí hojné množství slunečního světla. Ústředním bodem tohoto prostoru je truhlářská šatna, která se skládá z lavičky, úložného prostoru na boty, háčků Mutto na tašky a kabáty a plovoucích polic na rostliny. Jedná se o jednoduché prvky, které jsou funkční i estetické.

Jak je kuchyň propojena s obývacím pokojem a jídelnou?

Předchozí kuchyně byla od obývacího prostoru oddělena, neměla přirozené osvětlení a měla nedostatečný úložný prostor. Nová kuchyně se proto snaží tyto nedostatky odstranit. Slouží jako ústřední bod pro rodinné aktivity a je vybavena snídaňovým pultem, kde se mohou scházet děti, zatímco rodiče vaří. Tento pult plynule přechází z kuchyně do jídelny a tvoří součást otevřené obývací a jídelní zóny.

Okna plní více účelů: nejenže umožňují přirozené osvětlení a větrání, ale opticky rozšiřují prostor a nabízejí pasivní dohled. Odtud je vidět, kdo se blíží ke vstupním dveřím.

Obývací pokoj a jídelna mají úžasný výhled na založené stromořadí, řekněte nám více.

Prostor obývacího pokoje je diktován stávající strukturou budovy. Při práci s tímto omezením se dále opíráme o příležitosti, které se naskýtají v okolí budovy, o svěží zelené okolí a severní předzahrádku. Velké posuvné dveře a balkon rozšiřují obytný prostor dále do severní předzahrádky, zatímco ostatní okna v obývacím pokoji, kuchyni a na periferii rámují svěží zeleň a dodávají pocit bydlení mezi korunami stromů. Díky těmto oknům a dveřím strategicky rozmístěným po budově vytváří nejen příjemné vnitřní prostředí a šetří energii, ale také tvoří poetické změny světla a stínu v průběhu dne.

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

Čím jste se inspirovali při navrhování koupelny v tomto domě?

Malá koupelna je navržena tak, aby optimalizovala úložné prostory, funkčnost a přirozené světlo. Dispozice strategicky pojme jak vanu, tak sprchový kout, což ladí s přítomností zvýrazněných oken. Dostatek úložného prostoru zajišťují velkorysé zrcadlové skříňky a skříňky v plné výšce. Začlenění dřevěné police ve vysoké úrovni vnáší do koupelny dotek přírodního dřeva a nabízí prostor pro rostliny v květináčích a osobní věci. Pro zvýšení vizuální přitažlivosti místnosti vytváří teracové dlaždice podmanivý ústřední bod, který ladí s teplými tóny přírodního dřeva a chladnými šedými odstíny betonu.

Studio a terasa jsou centrem zábavy v domě, řekněte nám více.

Studio se nachází na stejném místě jako stará kůlna. Je to flexibilní, víceúčelová místnost. Lze jej přeměnit z hudebního a jógového studia na další pokoj pro hosty s rozkládací postelí integrovanou ve skříni ve zdi. Má také vlastní toaletní místnost. Tento prostor se otevírá přímo na zábavní terasu a venkovní vanou, takže je ideální jako chatka pro večírky a akce rodinných setkání.

Řekněte nám o společnosti Atlas Architects

Atlas Architects je studio, které se zaměřuje na architekturu, která je udržitelná, inovativní a praktická. Naším posláním je vytvářet dobře navržené prostory, které mají pozitivní vliv na životní prostředí a pohodu obyvatel, a poskytovat nekompromisní architektonickou podporu a poradenství naší komunitě.

Tvoří nás sehraný tým s různými zkušenostmi v oblasti architektury a designu. V průběhu celého procesu navrhování a výstavby úzce spolupracujeme s našimi důvěryhodnými konzultanty, stavebníky a klienty, abychom pro projekty vyvinuli vhodně zvolená řešení. Jsme hrdí na osobní, spolehlivé, transparentní a profesionální vztahy, které budujeme se všemi našimi klienty a spolupracovníky.

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

The Nest, Inverloch, Austrálie, Atlas Architects

O projektu

Název projektu: The Nest
Architektonická kancelář: Atlas Architects
Lokalita: Inverloch, Victoria, Austrálie
Fotografie: Tess Kelly
Hlavní architekt: Architekt: Aaron Neighbour, Ton Vu
Projekční tým: Tým: Dean Lunn-Wilson, Lachlan Caligari, Damian Camilleri
Spolupracovníci: JGF Creative
Design interiéru: Atlas Architects
Zastavěná plocha: 211 m²
Plocha pozemku: 581 m²
Rok návrhu: 2022
Rok dokončení: 2024
Krajinářství: Seyffer Designs and Earth Design Landscapes
Dozor: JGF Creative
Konstrukce: JGF Creative
Materiál: JGF: Dělená lícová cihla, dřevo Accoya, bledý eukalypt Colorbond
Zákazník: JGF Creative

Ve spolupráci s Alfredo Gonzalez, Amazing Architectures [online] @2024. Dostupné z https://amazingarchitecture.com/houses/the-nest-inverloch-australia-by-atlas-architects

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • TRENDY pro sprchové kouty

    Jako místo, kde začínáme a končíme svůj den, získává koupelna konečně mnohem více pozornosti. Vany dlouhodobě ustupují sprchovým koutům, které…

  • Dům Los Molles, Villa General

    "Chci jedinečný dům, který sice zůstane v mezích předpisů, ale zajistí, že toto sídlo nebude mít stejnou formu jako ty…

    Rodinný dům, sedlová střecha
  • Stropní sálavé panely: Multifunkční a

    Stropní sálavé panely, kombinující vytápění, chlazení a akustické zlepšení, se stávají nezbytnou součástí moderních interiérů. Tyto panely nejenže efektivně regulují…

    Stropní topení
  • TECEvelvet: hvězdný design a inovativní

    Už jste se dotkli ovládacího tlačítka toalety TECEvelvet? Sametový pocit ze zmáčknutí tlačítka zcela mění běžnou denní rutinu.

    TECE wc ovládací tlačítko
  • Skryté zárubně DORSIS – architekti

    Přímé linie, estetika jednoduchosti a čistoty, minimum zdobných prvků - to jsou viditelné trendy interiérů moderních staveb, bez ohledu na…

    Dorsis Fortius dveře
  • Koohsar 252, provincie Alborz, Írán,

    Studio Davazdah: Na venkově v íránské provincii Alborz je navržena a postavena třípatrová vila o rozloze 600 m² pro mladý…

    Koohsar 252, Alborz Province, Iran by Studio Davazdah, villa
  • Laurel Grove, Melbourne, Victoria, Austrálie

    Kirsten Johnstone Architecture: V tomto nově postaveném domě v Blackburnu jsou hrdiny designu pálená hlína, beton a dřevo. Pozemek představoval…

    Kirsten Johnstone Architecture: nově postavený dům
  • Řízené větrání vás při plánování

    Se stále aktivnějším prosazováním energeticky úsporných řešení v rámci evropské legislativy roste povědomí o řízeném větrání jako o významném zdroji…

  • Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.