CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

Útulné bistro vzniklo z původních kanceláří

4. října 2016

Designérka Kristina Prokšová vytvořila nové útulné bistro v Praze, které již nyní můžete navštívit cestou na náplavku. Bistro se nachází na rohu Palackého náměstí a je opravdu příjemným místem, kde si dát oběd nebo drink s přáteli. 

Tento prostor se povedl během dvou měsíců přetvořit z původních kanceláří na BISTRO, které vzniklo dle prvního návrhu – měl to být útulný prostor,  kde vám bude dobře. Do dispozic prostoru designérka v zásadě nezasahovala, jen upravila vstup, tedy schodiště, které vede do bistra, aby bylo pohodlnější, vzdušnější a do bistra vás to vtáhlo. Pro rozčlenění prostoru využila stupínku, na kterém jsou částečně stoly. Dále využila toho, že je to starý dům v historickém centru Prahy, tudíž jsou zde ještě cihlové stěny, proto bylo na místě si dát tu práci a některé stěny odkrýt a cihly přiznat.

Na jiných stěnách použila dlažbu, která zdobí jak podlahu, tak stěny. Prostor se tak díky tomuto dekoru, i přesto, že je to dlažba, krásně zateplil. Strop také zbavili sádrokartonových podhledů a trochu industriálně přiznali a natřeli klimatizace a překlady, které jsou sočástí stropu. Získali tak vyšší strop a větší vzdušnost prostoru, který se nachází částečně v suterénu, i když díky velikým oknům, které vedou na ulici, je zde světla dostatek. Osvětlení je se stmíváním, tudíž je možné nastavit jakoukoliv atmosféru. 

 

Přijďte a přesvěčte se sami, jak na vás prostor působí. Máte jedinečnou možnost, protože do soukromého interiéru se jen tak nedostanete. :).

 

Na realizaci se podíleli také naše čelnské firmy – dekorativní dlažbu dodávalo Siko a osvětlení firma Ledko.

Koukněte i na další realizace designérky Kristiny Prokšové – profil designéra

 

Váš Czech Deco Team

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • Vila Long Thanh, Vietnam, KM

    Kancelář KM Architecture: Vila Long Thanh, navržená a postavená po pandemii Covid, slouží jako klidné útočiště pro manželský pár v…

    Rodinná vila v zahradě
  • MC House, Hacienda Chicureo, Chile,

    MC House se nachází na mírném svahu v areálu Chicureo Estate v Santiagu v Chile a dokonale splývá s okolní…

    Rodinný dům, vila, bílý beton
  • Velký dům, Vinh Tuong, Vietnam

    Rodinný dům vychází z tradiční struktury třípokojového domu s moderním přístupem, který je vhodný pro vícegenerační rodiny a tropické podnebí.…

    Rodinný dům, schodiště
  • Designová sprchovací toaleta v nejlepším

    Sprchovací toaleta se mění z novinky na standard. Sloučení WC a bidetu šetří místo, peníze a nabízí moderní, příjemný způsob…

    Original TECEone wc bílá sprchovací toaleta v koupelně
  • Vertikální dům, Algemesí, Španělsko, Ruben

    Ruben Muedra Estudio De Arquitectura: CASA VERTICAL se nachází v obytné čtvrti na severním okraji obce Algemesí. Městská část, ve…

    Vila, rodinný dům se zahradou
  • Protipožární dveře se skrytou zárubní?

    Při výběru požárně odolných dveří jsou prioritou technické požadavky, estetika bývá bohužel až na druhém místě. Protipožární dveře se skrytými…

    Protipožární dveře se skrytou zárubní Dorsis Fortius EI30
  • CLB Architects a HSH Interiors

    Tento horský dům, tvořený řadou zvlněných tektonických struktur zasazených do osikového háje nedaleko Wilsonu ve Wyomingu, slouží jako tvůrčí útočiště…

  • Campus KID San Lazzaro, Nový

    Nový školní komplex Campus KID, vzdělávací centrum pro děti ve věku 6-14 let, se nachází na úpatí kopců na jihovýchodním…

    Kampus, bílá budova, oblá dřevěná střecha
  • Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.