CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

Znovuzrození bytu v Miláně: dokonalá harmonie mezi všestranností, stylem a charakteristickými barvami

Lascia la Scia: V tepajícím srdci Milána se byt o rozloze 130 metrů čtverečních proměnil v oázu rodinného života, kde se estetika snoubí s praktičností díky nábytku vyrobenému na míru a barevné paletě inspirované severskou přírodou.

CZECH DECO TEAM logo
25. května 2024

Původní byt měl roztříštěnou a uzavřenou prostorovou dispozici, bez druhé ložnice a s kuchyní oddělenou od zbytku místnosti. Cílem rekonstrukce bylo vytvořit prostornější a útulnější obývací pokoj, přidat druhou ložnici a zavést pracovnu/pokoj pro hosty. V novém návrhu byly integrovány šatní skříně a vestavěné skříně, aby se optimalizoval prostor a prostředí lépe plynulo. Zvláštní pozornost byla věnována posílení přirozeného světla, strategickému rozmístění nábytku tak, aby se co nejvíce využilo přirozené světlo v místech, která jsou během dne nejfrekventovanější, a kombinaci přírodních materiálů s různými barevnými tóny, aby každá místnost získala jedinečnou atmosféru.

Těžištěm projektu bylo použití multifunkčních bloků pro nábytek, přičemž se zaměřil na vytvoření nábytkového jádra s multifunkčním blokem, který efektivně odděluje obytnou část od části pro spaní. Celá obytná část byla koncipována jako velký otevřený prostor s průběžným nábytkem, který se táhne od vstupu a mění se z úložného prostoru na obývací pokoj a elegantně obepíná dveře, jimiž se vstupuje do prostoru pro spaní. volba jednodílného nábytku, deklarovaného v uklidňujícím odstínu, jako je šalvějově zelená, byla zásadní pro to, aby místnost získala uspořádanou, funkční a osobitou atmosféru.

Toto řešení nejen zajistilo jednotnou estetiku, ale také umožnilo vytvořit homogenní a harmonický design. Díky použití jediné barvy pro každý prvek zakázkového nábytku bylo vytvořeno prostředí s dokonalou vizuální soudržností, které dodává prostoru osobitost a styl. výběr povrchových úprav byl veden snahou o vytvoření příjemného a osobitého prostředí, které je v souladu s přírodou nejen vizuálně, ale také prostřednictvím hmatového kontaktu, což podporuje jedinečný vícesmyslový zážitek. U vchodu vítá hosty jemná textura “Nuvolette” od Fornasetti, vizuální a hmatová pozvánka, která se rozšiřuje do obytného prostoru.

Celý byt, s výjimkou koupelny, prostupuje hřejivé teplo italských dubových parket v rybí kosti, které vytváří příjemnou atmosféru. V obývacím pokoji s otevřenou kuchyní nabízejí přírodní povrchy rozmanitý hmatový zážitek: od dřeva nástěnných skříněk až po autentický kámen Ceppo di Grè na horní desce ostrůvku, který obohacuje kontext o odstíny materiálu a barvy. Šalvějově zelená barva multifunkčního bloku dodává místnosti nádech přírody a řádu, zatímco oči se obracejí k přirozenému světlu a balkonu, kde malá vnitřní zahrada dodává domovu nádech zeleně. Tento multisenzorický přístup prostupuje každým koutem domu a dodává obydlí obklopující a harmonickou atmosféru. Stejný multisenzorický přístup byl uplatněn i v dalších místnostech domu.

Osvětlovací systém byl navržen s různými scénáři, aby vyhovoval různým činnostem prováděným v domácím prostředí. Pro obytnou část byla zvolena techničtější světla, která podporují soustředění v pracovních zónách, zatímco pro dodání stylu a osobitosti byla zvolena dekorativní světla Achille Castiglioniho s ikonickým designem Frisbi. Nad televizorem bylo vytvořeno ambientní osvětlení s využitím elegantního designu infinity od Davide Groppiho, které obytnému prostoru dodalo hřejivý a příjemný nádech.

Použití barev hraje zásadní roli při identifikaci a definování prostředí v domácnosti. Každý prostor se vyznačuje specifickým odstínem, který je pečlivě vybrán tak, aby odrážel osobnost a potřeby obyvatel, a zároveň zachovává vizuální soudržnost díky společnému vláknu, které spojuje barvu s přítomnými přírodními materiály, jako je kámen a dřevo. Například vchod je zdůrazněn výrazným odstínem, který funguje jako most mezi interiérem a exteriérem, vítá a připravuje hosty při vstupu do bytu. Přítomnost zelené centrální páteře v multifunkčním bloku chodby kromě vymezení přechodového prostoru vytváří chromatickou kontinuitu, která se rozšiřuje do prostoru pro spaní, kde se barva harmonicky mísí s rozmanitou strukturou mramoru Terrazzo resin a propůjčuje koupelně pro hosty nádech sofistikovanosti.

Hlavní ložnice je navržena jako apartmá, soukromý prostor určený k relaxaci a intimitě. Nabízí velkorysý prostor, prostornou šatnu integrovanou do dřevěné konstrukce a vlastní koupelnu s vanou a sprchovým koutem, kde si můžete dopřát chvíle čistého klidu. Design pokoje se vyznačuje rafinovanou členitou strukturou obložení, která vytváří sugestivní hmatový a vizuální rytmus a propůjčuje mu nadčasovou eleganci. Poutavý kontrast zajišťuje převaha modré barvy, přičemž živé cihlové akcenty dodávají prostoru teplo a vitalitu. Tato harmonická kombinace doplňujících se barev s různými jasnými odstíny dodává místnosti přívětivý a sofistikovaný dojem. V koupelně se rytmus bronzové barvy snoubí s krásou kamene Ceppo di Grè, a to jak na podlaze, tak vertikálně kolem volně stojící vany.

K dotvoření atmosféry je pokoj osvětlen rozptýleným osvětlením uprostřed a elegantními dekorativními směrovými svítidly nad nočními stolky, kterým dodávají nádech sofistikovanosti a funkčnosti lampy Aim od společnosti Flos Vytvoření příjemného a funkčního prostoru pro hosty, aniž by se zanedbala praktičnost studia, bylo výzvou, kterou se při této proměně podařilo splnit. Bývalá kuchyně byla přetvořena na univerzální pokoj pro hosty, vybavený vyhrazenou šatnou, pohodlnou rozkládací pohovkou a plně vybaveným studijním koutem.

Celý interiér byl zvolen v severském stylu, s neutrální a teplou barevnou paletou, která podporuje útulnou a klidnou atmosféru, ideální pro podporu soustředění při studiu.Ložnicová sestava navržená na míru dítěti, navržená tak, aby s ním časem rostla. Nábytek je navržen tak, aby se přizpůsobil jeho budoucím potřebám, v souladu s přístupem Montessori, který podporuje nezávislost a zkoumání. Nízká postel a nábytek vyrobený na míru umožňují dítěti volný pohyb a samostatné experimentování. Každý detail, včetně rostlinných a zvířecích prvků na tapetách, je úměrný jeho vizuálním představám a podněcuje jeho fantazii. Na stěně vyrobené na zakázku a vyzdobené uklidňujícím odstínem modré barvy je umístěna dřevěná nástěnka, která ukrývá prostornou šatní skříň a ponechává dítěti dostatek prostoru pro hru a kreativitu.

Mluvíme o Lascia La Scia

Kreativní studio “Lascia la Scia” bylo založeno v roce 2011 týmem pěti architektů: Chiara Sangalli, Laura Berni, Valentina Crepaldi, Carola Davì a Silvia Pilotti. Jejich praxe je založena na sdílené citlivosti a metodě navrhování obohacené různorodostí dovedností jednotlivých profesionálů. Vypracované projekty odrážejí vášeň pro detaily, obnovu a vylepšení stávajících prvků spolu s přesným hledáním pohody prostřednictvím pečlivého výběru materiálů a barev. Činnost studia sahá od individuálních interiérů pro soukromé osoby až po firemní služby s tvorbou expozic a maloobchodních projektů v souladu s hodnotami a image značky. Od nejmenší až po největší renovaci je každému projektu přisuzována osobitá hodnota, která zanechává hmatatelnou stopu identity toho, kdo bude daný prostor obývat.

Pozornost věnovaná detailům sahá od procesu navrhování až po konečné provedení, a protože detail je považován za synonymum péče, hlubokého zamyšlení a údivu. Citlivost při chápání a interpretaci potřeb lidí a jejich přetváření do konkrétního designu je pro projekt a výzkumnou cestu klíčová. Domov je považován za třetí kůži, intimní vyjádření bytí, místo, kde se člověk cítí vítán, obklopen a chráněn. Proto se ke každému projektu přistupuje s nasazením, přijímají se opatření prostřednictvím analýzy, studia a pochopení potřeb, přání a stylu těch, kteří budou v těchto prostorách žít. Jako řemeslníci vytváříme jedinečné a neopakovatelné projekty na míru těm, kteří v nich budou žít. Ve vyvíjené práci je prioritou obnovení a vylepšení stávajících prvků, ať už se jedná o nátěry nebo historický nábytek, který má být znovu oživen.

O projektu

 

Název projektu: Gran Sasso
Architektonická kancelář: Lascia la Scia
Lokalita: Itálie Milán
Fotografie: Marta d'Avenia
Projektový tým: Lascia la Scia
Zastavěná plocha: 130 m²
Rok návrhu: 2022
Rok dokončení: 2022
Design interiéru: Lascia la Scia
Osvětlení: Lascia la Scia

 

Ve spolupráci s Liliana Alvarez, Amazing Architectures [online] @2024. Dostupné z https://amazingarchitecture.com/apartments/rebirth-of-an-apartment-in-milan-perfect-harmony-between-versatility-style-and-signature-colors

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • Revoluční modulární bydlení: A-Frame modul

    Ve světě, kde je nejdůležitější prostorová efektivita, udržitelnost a všestrannost, vyniká A-ramový modul o rozloze 24 m2 jako průkopnické řešení…

    Modulární bydlení
  • Chata Buoy Bay Cabin architekta

    Výlety lodí na ostrovy San Juan byly pro ředitele Heliotropu Joea Herrina v dětství hlavní náplní letních prázdnin. Díky těmto…

    Interiér dřevěné chatky
  • Woorarra House, Melbourne, Austrálie, Rptecture

    Projekt renovace domu Woorarra House se vydal na cestu přeměny stávajícího statku na luxusní rodinné útočiště, v němž se snoubí…

    Dům, vila, obložená dřevem, zahrada
  • Lyvin Bingin Villas od Lyvin

    Lyvin Bingin Villas by Lyvin Property Indonesia je vilový komplex nacházející se v bujných týkových lesích jižního Bali, jen pár…

    Vila, točité otevřené schodiště
  • San Francisco Presidio Terrrace –

    Kompletní přestavba 2. patra bytového domu ve 2 jednotkách v historické budově z roku 1920. Rozsah projektu spočíval v kompletní…

    Bílá kuchyň, přírodní dřevo židle a ostrůvek
  • Trend přírodních materiálů a povrchů v

    V roce 2024 jsou přírodní materiály a povrchy v koupelnách stále populárnější. Obrací nás zpět k přírodě a prožitkům relaxace…

    koupelna TECE Semite trendy 2024
  • Rambler od GO’C v Indianole,

    Tato rezidence se nachází severozápadně od Seattlu na poloostrově Kitsap, jen pár bloků od malého plážového městečka, a stojí na…

  • CLB Architects: Basecamp, horské útočiště

    Toto horské útočiště se nachází v srdci Moonlight Basin v Big Sky v Montaně a je zasazeno do hustého jedlového…

  • Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.