Mám zájem o více informací 👉
CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

Nový trend ve světě nadzemních bazénů – relaxační mini bazén

V posledních letech se v oblasti soukromých bazénů mění nejen prostorové možnosti pro jejich instalaci, ale také očekávání uživatelů. Tradiční plavecká funkce je nově doplňována či nahrazována požadavky na relaxaci, variabilitu, design a propojení s okolím.

nadzemní bazén baspa
8. března 2024

Tyto trendy zaznamenal také renomovaný výrobce luxusních nadzemních bazénů, italská společnost Piscine Laghetto, když před osmi lety uvedl na trh řadu relaxačních minibazénů Playa. Velký úspěch tohoto řešení přiměl výrobce k postupnému rozvíjení rozměrových variant, výbavy i barevných provedení. Kromě původního minibazénu pouze s filtračním systémem je dnes možno v řadě Playa najít také prostorný relaxační bazén s integrovaným ohřevem a bublinkovou koupelí.

nadzemní bazén baspa

MÁM ZÁJEM O KATALOG A CENÍK

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

bazény baspa

nadzemní bazén baspa

nadzemní bazén baspa

Baspa bazény

nadzemní bazén baspa

Pro všechny bazény Playa je společná rychlá montáž, minimální nároky na stavební přípravu a unikátní design, který jim propůjčují obkladové panely z umělého ratanu. V řadě případů může být důležitou výhodou relativně nízké přitížení podkladu od sloupce vody pouze 60 cm, bazény Playa proto najdete i v interiérech a na terasách či balkonech městských bytů.

nadzemní bazén baspa

Minibazény Playa nejsou určeny k plavání, jejich funkcí je relaxace, osvěžení nebo vytvoření prostoru, ve kterém se malé děti mohou bezpečně seznámit s vodou. Ne každý zákazník touží po kondičním plavání, se kterým je spojena péče o velký objem vody v hlubokém bazénu. Většina z nás ale v horkém letním dni uvítá vodní osvěžení, nebo za méně příznivých podmínek ocení vyhřátou bublinkovou koupel, ve které se dá posedět s knihou či nápojem.

Bazén Playa je také místem setkávání přátel, partnerů i rodiny a společně trávený čas je dalším z řady bonusů. Zcela přirozeným rozšířením minibazénu Playa se proto před několika lety stal modulový ratanový nábytek Playa Living s polstrovanými polštáři. Díky němu je možno na zahradě či na terase vytvořit venkovní obytný prostor s vodním prvkem, kde se s radostí potkává celá rodina.

nadzemní bazén baspa

Nejnovějším přírůstkem v sortimentu minibazénů je model NINFEA, jehož jedinečné provedení nemá na trhu srovnání. Nový typ obkladových panelů má pevný hliníkový rám, do kterého jsou ručně vpletena polypropylenová námořní lana evokující tahy malířského štětce. Po celém obvodu je polstrovaný okraj, který zve k posezení, stejně jako lehátko nad technickým prostorem láká ke slunění. Minibazén NINFEA je dostupný ve třech variantách, odvážná barevnost verze Monet přitom odkazuje na slavné leknínové obrazy impresionistického mistra a povyšuje tento nadzemní bazének na úroveň uměleckého díla.

Baspa bazény

nadzemní bazén baspa

Společnost Piscine Laghetto samozřejmě nezapomíná ani na plavce a v jejím sortimentu si nadále drží pevné místo také designové nadzemní bazény Dolce Vita obložené ratanovými panely.

Ocelová montovaná konstrukce ve spojení s vyztuženou fólií zajistí perfektní stabilitu a umožní realizaci bazénu i na obtížně přístupných místech. Patentovaný plovoucí skimmer Laghetto se aktivně přizpůsobuje výšce hladiny a ve spojení s kvalitní pískovou filtrací se postará o křišťálově čistou vodu.

MÁM ZÁJEM O NEZÁVAZNOU KONZULTACI

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

bazény baspa

Bazén Dolce Vita je možno doplnit standardním příslušenstvím zapuštěných bazénů: ohřevem či automatickou úpravou vody, protiproudem nebo sadou hydromasážních trysek. Mezi dostupnými rozměry od 2,0 x 4,0 m až do 5,0 x 10,0 v metrovém modulu si může vybrat jak zákazník s malým pozemkem, tak náruživý plavec.

nadzemní bazén baspa

Zajímavým kompromisem v rodině bazénů Dolce Vita jsou částečně zapuštěné modely DIVINA. Na první pohled vypadají jako minibazén Playa, nad okolní terén vystupuje pouze 75 cm ratanového obkladu. Ve skutečnosti však mají plaveckou hloubku 125 cm a rozměry až do 4,0 x 8,0 m. Technický prostor se nachází v zadní části bazénu, jehož kryt je možno využít jako relaxační plochu s lehátkem.

nadzemní bazén baspa

S výběrem vhodného modelu poradí společnost BASPA, která je přímým dovozcem bazénů Playa a Dolce Vita do ČR a zajišťuje také jejich montáž i následný záruční a pozáruční servis. Dohodnout je možno nejen schůzku v showroomu v Moravanech u Brna, ale také nezávaznou konzultační návštěvu na místě plánované instalace.

 

 

Váháte mezi zapuštěným bazénem a nadzemním? Přečtěte si náš článek

Luxusní nadzemní bazény Dolce Vita jsou překvapivě stylové za dobrou cenu

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • TRENDY pro sprchové kouty

    Jako místo, kde začínáme a končíme svůj den, získává koupelna konečně mnohem více pozornosti. Vany dlouhodobě ustupují sprchovým koutům, které…

  • Dům Los Molles, Villa General

    "Chci jedinečný dům, který sice zůstane v mezích předpisů, ale zajistí, že toto sídlo nebude mít stejnou formu jako ty…

    Rodinný dům, sedlová střecha
  • Stropní sálavé panely: Multifunkční a

    Stropní sálavé panely, kombinující vytápění, chlazení a akustické zlepšení, se stávají nezbytnou součástí moderních interiérů. Tyto panely nejenže efektivně regulují…

    Stropní topení
  • TECEvelvet: hvězdný design a inovativní

    Už jste se dotkli ovládacího tlačítka toalety TECEvelvet? Sametový pocit ze zmáčknutí tlačítka zcela mění běžnou denní rutinu.

    TECE wc ovládací tlačítko
  • Skryté zárubně DORSIS – architekti

    Přímé linie, estetika jednoduchosti a čistoty, minimum zdobných prvků - to jsou viditelné trendy interiérů moderních staveb, bez ohledu na…

    Dorsis Fortius dveře
  • Koohsar 252, provincie Alborz, Írán,

    Studio Davazdah: Na venkově v íránské provincii Alborz je navržena a postavena třípatrová vila o rozloze 600 m² pro mladý…

    Koohsar 252, Alborz Province, Iran by Studio Davazdah, villa
  • Laurel Grove, Melbourne, Victoria, Austrálie

    Kirsten Johnstone Architecture: V tomto nově postaveném domě v Blackburnu jsou hrdiny designu pálená hlína, beton a dřevo. Pozemek představoval…

    Kirsten Johnstone Architecture: nově postavený dům
  • Řízené větrání vás při plánování

    Se stále aktivnějším prosazováním energeticky úsporných řešení v rámci evropské legislativy roste povědomí o řízeném větrání jako o významném zdroji…

  • Mám zájem o více informací 👉

    Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

    nadzemní bazén baspa