CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

Trezor jen pro boháče? Omyl, měli byste ho mít doma i vy

Levné domací trezory na peníze (2)
20. května 2022


Top novinka Czech Deco teamu

Máte doma hotovost, cennosti, důležité dokumenty a věci, o které nikdy nechcete přijít? Neznáme snad nikoho, kdo by na tuto otázku mohl s klidným svědomím říci ne. Navzdory tomu doma většina rodin nemá trezor. Přitom jde o poměrně malou investici, která vydrží klidně i na celý život, minimálně ale 20 let. A pravděpodobně se vyplatí i vám.

MetalSafe





metalsafe logo

MetalSafe





„Češi často chtějí bezpečnost obejít,“ říká majitel firmy Metalsafe
Historie Johann Malle se píše už od roku 1913. Zajímavostí je, že ač název firmy nezní typicky česky, její zakladatel se jmenoval Jan Máhrla. Už na začátku podnikání ale Jan značku přejmenoval, protože obchodoval především s Němci. Hlavním stavebním kamenem jejich podnikání je kvalita. Kvalita zaručená tradiční ruční výrobou postelí v Česku, výhradně z přírodních materiálů.
„Jakmile máte doma cennosti nad 20 tisíc korun, vyplatí se mít doma trezor. Nemusí jít jen o zlato a peníze. Do trezoru patří také cenné papíry, důležité dokumenty, zbraně, sbírky nebo cokoliv, co pro vás má velkou citovou hodnotu.“

Podle průzkumu agentury ​​NMS Research má skoro polovina Čechů doma finanční rezervu v hotovosti. Jen 17 % z nich ji uchovává v trezoru. Kvalitní certifikované trezory české výroby od Metalsafe přitom začínají už na méně než deseti tisících.

MÁM ZÁJEM O KATALOG

Po vyplnění formuláře se Vám zobrazí odkaz pro stažení


Načítání


Pět důvodů, proč se vám vyplatí pořízení trezoru

Mnoho lidí má za to, že je trezor jakousi zbytečnou nadstavbou. Všichni bychom rádi věřili, že nám se něco jako vykradení bytu nemůže stát. Bohužel, opak je pravdou. Mnoho trezorů navíc vaše cennosti ochrání i před ohněm a vodou.  A takové záplavy nebo požár už si dokážeme představit snáz.

Můžeme zjistit, jak je to s trezory Metalsafe? Vím, že tam jsou nějaké vyloženě ohni vzdorné, ale ty začínají asi na 30 tis. Ochrání do určité míry proti vytopení nebo vyhoření i ty levnější?

1 Důležité dokumenty budou v bezpečí. Dokumenty jako rodný list, smlouvy, zakládající listiny vám při ztrátě či poškození dokáží pěkně zavařit. Díky kvalitnímu trezoru budou chráněny před většinou vnějších vlivů.

2 Okamžitý přístup k tomu nejdůležitějšímu. Jak se říká, nevíte dne ani hodiny. Představte si krizovou situaci celostátní nebo celosvětové povahy. Možnost okamžitého přístupu k úsporám, cennostem a zbraním vám dá náskok před všemi, kteří musí cestovat do trezoru v bance.

3 Chrání okolí před zbraněmi. Domácí trezory chrání nejen svůj obsah před světem, ale také naopak. A pokud vlastníte jakoukoliv zbraň, představuje riziko. K 89 % všech náhodných střelných zranění dětí dojde doma.

4 Bonus pro pojišťovny. Pokud máte doma certifikovaný trezor, pojišťovna vám pojistí i to, co by za normálních okolností nepojistila.

5 Poskytnou vám klid. Bez ohledu na to, co se děje v tom občas bláznivém světě za zdmi vašeho domu. 24 hodin denně, 7 dní v týdnu máte kontrolu nad svými cennostmi a máte k nim přístup.

Previous
Next

Ať mě kontaktuje odborník


Načítání


Pokud máte doma osobní, loveckou či sportovní zbraň, trezor je jasná volba

Pokud máte doma jednu nebo dvě zbraně, zákon vám ukládá jen je „vhodně zabezpečit proti zneužití, ztrátě a odcizení“. Formulace je vágní a nijak nespecifikovaná. A je možné, že pokud nikdy nedojde k žádnému neštěstí, nikdo se o špatném zabezpečení vaší zbraně nedozví. Ale zcela upřímně, více než zákon vás pravděpodobně zajímá bezpečnost vašich blízkých.

Nemusíme hned mluvit o vykradení domu. Úplně stačí, když k vám přijdou na návštěvu přátelé s dětmi, ty odemknou šuplík ve vaší pracovně, a může se stát něco, co si už nikdy neodpustíte.

Necertifikované sejfy a skříně jsou pro uložení zbraní zcela nevhodné. Proti odcizení zbraň prakticky neochrání – v některých případech mohou být překonány i během několika sekund. Naopak profesionální trezor vám zajistí neprůstřelnou ochranu před zákonem a především klid na duši, že vaše zbraň není nebezpečím pro okolí.

Rozdíl mezi českou kvalitou a sejfem, který si koupíte v hobby marketu

V hobby marketech koupíte sejf klidně za pár set korun. Ty jsou často úplně bez certifikace a nezaručují vám tedy nic jiného než placebo efekt. Ale podle Luboše Marečka z Metalsafe jsou i certifikované trezory z hobby marketů o mnoho tříd za těmi, které vyrábí oni. Je to způsobeno nedostatečností systému certifikací.

Certifikovaný trezor musí mít certifikovaný trezorový zámek, který zkušebna otestovala. Necertifikovaný trezor je jakákoliv schránka s jakýmkoliv zámkem, klidně malým visacím. Může být s nekvalitním zámkem, do kterého se dostanete šroubovákem. Možná sice vypadá pěkně, ale jeho bezpečnost je nezjistitelná. I kdyby byl kvalitní, při jeho případném vyloupení vám pojišťovna nic nezaplatí.

Kvalitní trezory mohou být také krásné na pohled.  Firma Metalsafe začala vyrábět vlastní trezory nejen proto, aby měla nad jejich kvalitou naprostou kontrolu, ale také proto, aby je mohla dělat na míru. Trezory Metalsafe tedy mohou mít šmrnc – dají se opatřit speciálním popisem anebo věnováním, můžete si vybrat barvu nebo nechat jeho interiér třeba vyložit sametem. Hranice je vaše fantazie.

Previous
Next

S výběrem trezoru vám nejlépe poradí přímo experti z Metalsafe. Dopravu a instalaci od nich navíc budete mít zdarma. Mrkněte na jejich webovky.



Další doporučené články

WATERLOO koupelny. Chtějte od koupelny víc…

Náš tým pečlivě vybírá produkty osobně, se zaměřením na významné značky po celé Evropě. Portfolio nabízených produktů je po stránce sortimentu a de…
Přečíst článek

Helvar systémy řízení osvětlení v kancelářích

Prostředí kanceláří čelí novým výzvám. Nový trend kombinace prezence v kanceláři s prací vzdáleně a nové požadavky na pracovní prostředí mění dosav…
Přečíst článek

Lze udělat rekonstrukci levně a kvalitně? V rež…

Levná rekonstrukce, která je zároveň kvalitní, je sen každého majitele domu či bytu. Obzvláště v současné ekonomické situaci vám chceme pomoci ušet…
Přečíst článek

Jak vybrat rozkládací pohovku na každodenní spaní

Vybrat správnou rozkládací pohovku, která splní všechna vaše očekávání, může být někdy pěkný oříšek. Jaké by měla mít rozměry, rozkládací mechanism…
Přečíst článek

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • Vila Mandragora, Orahovac, Černá Hora

    "Villa Mandragora" je rodinná letní vila v Orahovci v Černé Hoře, která se nachází přímo nad meziměstskou silnicí Risan-Kotor. Tato…

    villa, rodinný dům
  • TRENDY pro sprchové kouty

    Jako místo, kde začínáme a končíme svůj den, získává koupelna konečně mnohem více pozornosti. Vany dlouhodobě ustupují sprchovým koutům, které…

  • Dům Los Molles, Villa General

    "Chci jedinečný dům, který sice zůstane v mezích předpisů, ale zajistí, že toto sídlo nebude mít stejnou formu jako ty…

    Rodinný dům, sedlová střecha
  • Stropní sálavé panely: Multifunkční a

    Stropní sálavé panely, kombinující vytápění, chlazení a akustické zlepšení, se stávají nezbytnou součástí moderních interiérů. Tyto panely nejenže efektivně regulují…

    Stropní topení
  • TECEvelvet: hvězdný design a inovativní

    Už jste se dotkli ovládacího tlačítka toalety TECEvelvet? Sametový pocit ze zmáčknutí tlačítka zcela mění běžnou denní rutinu.

    TECE wc ovládací tlačítko
  • Skryté zárubně DORSIS – architekti

    Přímé linie, estetika jednoduchosti a čistoty, minimum zdobných prvků - to jsou viditelné trendy interiérů moderních staveb, bez ohledu na…

    Dorsis Fortius dveře
  • Koohsar 252, provincie Alborz, Írán,

    Studio Davazdah: Na venkově v íránské provincii Alborz je navržena a postavena třípatrová vila o rozloze 600 m² pro mladý…

    Koohsar 252, Alborz Province, Iran by Studio Davazdah, villa
  • Laurel Grove, Melbourne, Victoria, Austrálie

    Kirsten Johnstone Architecture: V tomto nově postaveném domě v Blackburnu jsou hrdiny designu pálená hlína, beton a dřevo. Pozemek představoval…

    Kirsten Johnstone Architecture: nově postavený dům
  • Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.